Ευθεία επίθεση κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη εξαπέλυσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας για το φιάσκο των εσωκομματικών εκλογών και χαρακτήρισε προσχηματικά τα περί παραίτησης του προέδρου της ΝΔ υπό τον όρο ότι θα παραιτηθεί κι εκείνος από τη θέση του Περιφερειάρχη.

Μιλώντας στο Mega, ο Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι εκείνος είναι εκλεγμένος και όχι διορισμένος, ενώ υπογράμμισε πως θα προχωρούσε σε μια τέτοια κίνηση στην περίπτωση που και οι άλλοι τρεις υποψήφιοι παρέδιδαν τις έδρες τους.

«Όλα τα μέλη μας έχουν αισθανθεί ταπεινωμένα», είπε ο κ. Τζιτζικώστας προσθέτοντας ότι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε από αυτή την ιστορία.

Ο κ. Τζιτζικώστας είπε πως το αίτημα για παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη έχει να κάνει με την αναβολή των εκλογών καθώς η κύρια αποστολή του ήταν αυτή ακρινώς και πρόσθεσε:

«Δεν του ζητήθηκε η παραίτηση εδώ και 55 ημέρες που έχουμε αυτή την προεκλογική εκστρατεία. Σεβαστήκαμε τον ρόλο και του μεταβατικού και του υποψηφίου αρχηγού. Το ζητήσαμε χθες μετά το φιάσκο, διότι κάποιος επιτέλους πρέπει να απολογηθεί σε αυτή τη βάση της παράταξη, τα μέλη και τα στελέχη μας που ταπεινώθηκαν. Η σημερινή παρουσία του κ. Μεϊμαράκη ήταν ιδιαίτερα διχαστική. Η τοποθέτησή του να εμπλέξει τους πάντες και τα πάντα, δηλαδή φταίνε όλοι εκτός από τον πρόεδρο» σημείωσε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παραμονή των μελών της ΚΕΦΕ που έχουν ευθύνες για την αποτυχία της διαδικασίας, είπε πως αν και υπάρχουν λάθη είναι το μοναδικό όργανο αυτή τη στιγμή που μπορεί να κάνει τις εκλογές καθώς διαφορετικά θα πρέπει να περάσει καιρός για να οριστούν νέα μέλη.

«Προτεραιότητά μου είναι να γίνουν εκλογές αύριο. Οι εκλογές πρέπει να γίνουν το πολύ σε δυο Κυριακές από σήμερα και αυτό καθαρά για τεχνικούς λόγους. Εγώ θα σας έλεγα ακόμη και αυτή την Κυριακή» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί και δεν θέλει να πιστέψει πως μπορεί να υπήρχε και δόλος.

Ο κ. Τζιτζικώστας αποδέχθηκε την πρόταση – πρόκληση του κ. Μεϊμαράκη για debate λέγοντας: «Όποτε θέλει, όπου θέλει επιτέλους δέχθηκε την πρόταση που του έχω κάνει από την πρώτη στιγμή για διάλογο. Επιτέλους».