Επίθεση κατά της κυβέρνησης για τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία, εξαπέλυσε στην Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα για τα προεκλογικά ψέματα περί προστασίας της πρώτης κατοικίας. «Τι έγινε το σύνθημα του κ. Τσίπρα κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη;» διερωτήθηκε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας τις πρωθυπουργικές δεσμεύσεις του προγράμματος της Θεσσαλονίκης. «Τι έγιναν τα όσα έλεγε στην έκθεση της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός που δεσμευόταν ότι δεν θα γίνει κανένας πλειστηριασμός​ πρώτης κατοικίας; Απλά ήταν ψέματα για να υφαρπάξουν τον ψήφο των πολιτών. Και τώρα οι βουλευτές της πλειοψηφίας έχουν πρόβλημα συνείδησης. Με τι συνείδηση θα κοιμηθούν οι βουλευτές την ημέρα που θα γίνει ο πρώτος πλειστηριασμός;», ανέφερε.

Δεν δίστασε μάλιστα να κάνει λόγο για νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» προειδοποιώντας ότι με το νομοσχέδιο αυτό «χιλιάδες πολίτες κινδυνεύουν για πρώτη φορά να χάσουν τα σπίτια τους». Και υπενθύμισε την σκληρή αντιπολίτευση που ασκούσε το κόμμα της πλειοψηφίας επί των ημερών της διακυβέρνησης ΝΔ, η οποία δεν τόλμησε να απελευθερώσει τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. «Εμείς ποτέ στα χρόνια της κρίσης δεν αφήσαμε να γίνει πλειστηριασμός, γιατί αυτός είναι τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ, η νεοφιλελεύθερη Αριστερά που πετσόκοψε συντάξεις και πάει να τις κάνει φιλοδώρημα, που αύξησε τον ΦΠΑ, μείωσε το επίδομα στο πετρέλαιο και ακύρωσε τις 100 δόσεις», είπε.

Τώρα, σε αντίθεση με όσα έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ, «ανοίγει την κερκόπορτα για πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, που γίνεται εφιάλτης για τα νοικοκυριά και βγάζει από τα σπίτια τους δανειολήπτες που βγάζουν πάνω από 8.000 ευρώ το χρόνο», σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης, συμπληρώνοντας: «Δεύτερη φορά Αριστερά, πρώτη φορά σπίτια στο σφυρί»!

Επίσης, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ανικανότητα, ανευθυνότητα και ανεπάρκεια». «Υποσχόταν σεισάχθεια και καλούσε τους πολίτες να μην πληρώσουν», υπενθύμισε, τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «από το ΄΄όχι΄΄ σε όλα κατέληξε στο ΄΄ναι΄΄ σε όλα». Τα πυρά του κ. Μεϊμαράκη αφορούσαν και το ειδικό τέλος 0,5 λεπτών που επιβάλλεται σε κάθε στήλη τυχερού παιχνιδιού του ΟΠΑΠ, διερωτώμενος γιατί η κυβέρνηση δεν επιλέγει να χτυπήσει τον παράνομο διαδικτυακό τζόγο, ενώ για το θέμα του κρασιού είπε ότι «στο προηγούμενο νομοσχέδιο βάλανε στο στόχαστρο την μπύρα, σε αυτό το κρασί». Όσον αφορά τα νέα τέλη κυκλοφορίας τα χαρακτήρισε «νέο χαράτσι Τσίπρα» που μάλιστα δεν υπήρχε στο τρίτο μνημόνιο.

«Ποια συμφέροντα τελικά εξυπηρετείτε;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Έρχεται ο πιο βαρύς χειμώνας, ο χειμώνας της νεοφιλελεύθερης Αριστεράς», προκαλώντας την κυβέρνηση να ζητήσει μια συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και τις παρατάξεις που κυβερνούσαν την χώρα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2014 για όσα έλεγε και έπραξε τότε.

«Αυτά τα μέτρα που φέρνετε σήμερα είναι δικά σας. Είναι μέτρα Τσίπρα-Καμμένου», ανέφερε, ενώ απευθυνόμενος προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας είπε: «Εγώ όμως δεν θα παρέμβω στα εσωκομματικά σας, όπως κάνατε εσείς που λέγατε στους βουλευτές μας να μην ψηφίσουν τα μέτρα», αλλά «με τι συνείδηση θα ψηφίσετε την πρώτη κατοικία;». «Κοιτάξτε να λύσετε εσείς τα εσωκομματικά σας και αφήστε τη ΝΔ η οποία την Δευτέρα θα είναι πιο ενωμένη από ποτέ για να ασκήσει τα αντιπολιτευτικά της καθήκοντα», κατέληξε ο κ. Μεϊμαράκης.