Οφείλουμε ένα μεγάλο συγγνώμη στον ελληνικό λαό για μια ανεύθυνη πρακτική του παρελθόντος, δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην υπόθεση της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων από την Αγροτική Τράπεζα, η οποία μπήκε στο αρχείο.

Στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει: «Ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα εισηγηθώ αλλαγή στο Καταστατικό ώστε να απαγορευθεί ο δανεισμός του κόμματος. Παράλληλα, θα επιδιώξω την ιδιωτική χρηματοδότησή του με διαφάνεια, όπως ορίζει ο νόμος, και με λογοδοσία στα μέλη της Νέας Δημοκρατίας και τον ελληνικό λαό».

Περιοδεία στην Κρήτη

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε περιοδεία στην Κρήτη με επίσκεψη σε περιοχές του Λασιθίου, όπου είχε συναντήσεις με τοπικούς φορείς και κομματικά στελέχη.

Στη διάρκεια της περιοδείας του καταδίκασε για μια ακόμη φορά την επίθεση ενάντια στον Γ.Κουμουτσάκο και παράλληλα επιτέθηκε στην κυβέρνηση αναφέροντας ότι «τα προβλήματα της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου διογκώνονται σε τέτοιο βαθμό που η ίδια πια δεν μπορεί να διαχειρισθεί».

Επανέλαβε ότι δεν κινδυνεύει η ενότητα της ΝΔ λέγοντας ότι το κόμμα θα βγει κερδισμένο από τις εσωκομματικές εκλογές, γιατί «είναι μια γιορτή Δημοκρατίας».

Εξάλλου, ο υποψήφιος πρόεδρος διευκρίνισε ότι όσο περισσότεροι ψηφίσουν, τόσο πιο ισχυρή θα είναι η νομιμοποίηση του νέου αρχηγού της ΝΔ. Έκανε δε έκκληση σε όλους τους φίλους του κόμματος να πάνε να ψηφίσουν.