Την παραίτησή του από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε με επιστολή του, ο βουλευτής του κόμματος Στάθης Παναγούλης, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι θα συνεχίσεί να στηρίζει την κυβέρνηση και το κυβερνητικό έργο.

Στην επιστολή του, με ημερομηνία 10 Οκτωβρίου 2015, ο κ. Παναγούλης εξηγεί τους λόγους της παραίτησης του από την ΚΕ, που σχετίζονται με τη θέση που τοποθετήθηκε υποψήφιος στη λίστα του ψηφοδελτίου της Β’ Αθηνών, στις τελευταίες εκλογές.

Ειδικότερα, αναφέρει ότι κατά την τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, η οποία ασχολήθηκε με την κατάρτιση των Εκλογικών Συνδυασμών, αποφασίσθηκε να τοποθετηθεί μεταξύ της 10ης και της 12ης θέσης στη λίστα του ψηφοδελτίου της Β΄Αθηνών.

«Αυτή η τοποθέτηση έγινε διότι απεχώρησαν βουλευτές, οι οποίοι με την στάση τους ήταν υπαίτιοι, η Κυβέρνηση να μην συγκεντρώνει την απαιτούμενη πλειοψηφία, δημιουργώντας δικό τους πολιτικό φορέα και καθώς μετακινήθηκαν δύο βουλευτές σε άλλες εκλογικές περιφέρειες» αναφέρει. Προσθέτει ότι με μεγάλη έκπληξη, διαπίστωσε, όταν ανακοινώθηκε ( τελευταίο απ΄όλα ) το ψηφοδέλτιο της Β΄Αθηνών ότι τοποθετήθηκε τελικά στην 17η θέση του ψηφοδελτίου.

«Κατάφωρα παραβιάστηκε η σύννομη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, με την παραπάνω ‘τακτική’ που ακολουθήθηκε» σημειώνει, προσθέτοντας ότι «μετά τις αποχωρήσεις και μετακινήσεις των παραπάνω βουλευτών, βρισκόμουν με τη νόμιμη διαδικασία της ψήφου του ελληνικού λαού, μεταξύ της 10ης και 12ης θέσης. Εκ των υστέρων λοιπόν, τοποθετήθηκαν σε ευνοϊκότερες από εμένα θέσεις άτομα, τα οποία τα ονόματά τους ούτε καν αναφέρθηκαν κατά την διάρκεια της παραπάνω συνεδρίασης».

Ο κ. Παναγούλης κάνει λόγο για «μεθόδευση», «κατά παράβαση των νόμιμων διαδικασιών των οργάνων του κόμματος», που «προσβάλλει την μέχρι τώρα δημοκρατική και αγωνιστική μου διαδρομή στον πολιτικό βίο του τόπου, τους έμπρακτους αγώνες μου σε χαλεπούς καιρούς και την ιστορική διαδρομή ολόκληρης της οικογένειάς μου». Συμπληρώνει ότι του προκαλεί «αλγεινή εντύπωση» το γεγονός ότι «βουλευτές που κατά την τελευταία κρίσιμη ψηφοφορία της Βουλής έριξαν την Κυβέρνηση, ψηφίζοντας συνειδητά ‘παρών’, τοποθετήθηκαν σε προηγούμενες θέσεις από εμένα».

«Έτσι επιβραβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ τους αγωνιστές και τη στάση αποτροπής χρεοκοπίας της χώρας;», διερωτάται ο βουλευτής και προσθέτει ότι δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ γιατί επίκειτο η μάχη των εκλογών, στην οποία συμμετείχε «με αγωνιστικότητα και συνέπεια, καθ΄όλο το διάστημα της προεκλογικής εκστρατείας από γειτονιά σε γειτονιά, από σπίτι σε σπίτι».

Ο κ. Παναγούλης θέτει, τέλος, τα εξής ερωτήματα :

«Πού βρέθηκαν οι ‘Αλεξιπτωτιστές’ και ποιο ‘αόρατο’ χέρι, τους τοποθέτησε σε ευνοϊκότερες θέσεις, από την δική μου; Ποιες δυνάμεις είναι αυτές που επιβραβεύουν πρόσωπα, τα οποία ΕΡΡΙΞΑΝ την κυβέρνηση και οδήγησαν τον τόπο σε πρόωρες εκλογές;»

Κατόπιν τούτων αναφέρει ότι διαμαρτυρόμενος παραιτείται από την ΚΕ «εφόσον οι αποφάσεις της παραβιάζονται και δεν γίνονται σεβαστές». Δηλώνει ωστόσο στην ΚΕ ότι «ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, θα στηρίξω το Κυβερνητικό έργο και φυσικά, θα εξακολουθήσω να μάχομαι για τα λαϊκά συμφέροντα όπως σε όλη την πολιτική μου πορεία με συνέπεια».

«Πιστεύω ότι δεν είναι καθόλου αργά να λειτουργούν δημοκρατικά τα όργανα του κόμματος και πάνω απ’ όλα η Κεντρική Επιτροπή όπως ορίζεται από τους κανόνες της» καταλήγει.