Την τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων 2015» παρακολούθησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός μετέβη στην Αλεξανδρούπολη και από εκεί στο Πεδίο Ασκήσεων, όπου διεξήχθη η στρατιωτική άσκηση «Παρμενίων 2015», την τελική φάση της οποίας και παρακολούθησε.

Αφού παρακολούθησε την τελική φάση της άσκησης, ο Αλέξης Τσίπρας φόρεσε το δερμάτινο μπουφάν της Αεροπορίας και τα απαραίτητα ακουστικά, πήρε θέση στο κόκπιτ του C-130 και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας του.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε δοκιμάσει τον περασμένο Μάιο την εμπειρία μιας πτήσης με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, με το οποίο πέταξε ο ίδιος και η ελληνική αντιπροσωπεία στη Ρίγα της Λετονίας.

Αυτή τη φορά είχε τη δυνατότητα να βρεθεί στο πιλοτήριο του C-130.

«Λένε κάποιοι ότι είμαστε στην πινέζα»

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της άσκησης, ο κ. Τσίπρας δήλωσε εντυπωσιασμένος και συνεχάρη τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για την ακρίβεια της αποστολής τους.

«Η χώρα μας δεν βρίσκεται σε πόλεμο» επανέλαβε, αλλά υπενθύμισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο σημείο με τον πόλεμο στη Συρία και την κατάσταση στην Ουκρανία, αντιμετωπίζοντας τεράστια προσφυγικά ρεύματα.

Κάλεσε μάλιστα όλες τις χώρες -με αιχμή προς την Τουρκία- να μην εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο για την ικανοποίηση άλλων συμφερόντων.

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι «κάθε βλήμα που χρησιμοποιήθηκε στην άσκηση έχει πληρωθεί με τον ιδρώτα και τον κόπο του ελληνικού λαού», συμπληρώνοντας ότι ο χώρος των ΕΔ υπήρξε χώρος σκανδάλων και διαφθοράς, ενώ χάθηκαν ευκαιρίες για την ελληνική αμυντική βιομηχανία.

«Εγώ και ο υπουργός έχουμε απόλυτη συναίσθηση των προβλημάτων των στελεχών» δεσμευόμενος ότι θα προχωρήσει άμεσα στην καταβολή του επιδόματος παραμεθορίου.

«Επιστρέφω στην Αθήνα ικανοποιημένος και υπερήφανος για τη δουλειά που γίνεται. Αθόρυβα και με επαγγελματισμό» συνέχισε.

«Λένε κάποιοι ότι εδώ στον Έβρο είμαστε στην πινέζα του χάρτη, αλλά αυτή η πινέζα είναι που κρατά τον χάρτη στη θέση του» κατέληξε.