Ανοιξε και εγκαινίασε προεκλογικό στρατηγείο στην καρδιά της Αθήνας ο περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης και υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ Απ. Τζιτζικώστας, αλλά απογοήτευσε τους οπαδούς τους που αντί ομιλίας, να δώσει δηλαδή το πολιτικό στίγμα του, έκανε μία δήλωση και ένα απλό χαιρετισμό. Και όμως τα εγκαίνια έγιναν δόξη και τιμή παρουσία γαλάζιων βουλευτών, πολιτευτών, στελεχών νομαρχιακών επιτροπών, μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, σχεδόν ολόκληρης της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας (εκλογική περιφέρεια του Αντ. Σαμαρά) και με τη συμμετοχή ενός… Μητσοτάκη και ενός… Ζουράρι. Πρόκειται για τον Σπ. Μητσοτάκη πρώτο εξάδελφο του Κυρ. Μητσοτάκη που προσήλθε από τους πρώτους στα εγκαίνια του εκλογικού γραφείου του «Τζίτζι», όπως οι πάντες προσφωνούν τον περιφερειάρχη και υποψήφιο για την αρχηγία της ΝΔ: «Πιστεύω στον Τζιτζικώστα, θα μεγαλώσει την παράταξη», έλεγε.
Ενας ολόκληρος όροφος, στην οδό Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), νοικιάστηκε για να στεγάσει το στρατηγείο Νοτίου Ελλάδας του κ. Τζιτζικώστα. Αλλά μη νομίζετε ότι είναι ένα συνηθισμένο εκλογικό στρατηγείο, σαν αυτά τα μίζερα που είδαμε προσφάτως στις εκλογές, με μερικές σημαίες και προεκλογικά φυλλάδια. Καμία σχέση. Ολα από την είσοδο έως το τελευταίο δωμάτιο θυμίζουν αμερικανική προεκλογική εκστρατεία. Αυτοκόλλητες κονκάρδες που έγραφαν «Τολμάμε, αλλάζουμε, κερδίζουμε», περιμένουν στην είσοδο του τρίτου ορόφου κάθε προσκεκλημένο. Προηγουμένως σε βάζουν και υπογράφεις, γράφεις και τη διεύθυνσή σου ώστε να υπάρξει ένας ενημερωμένος κατάλογος φίλων προς πάσα μελλοντική χρήση. Εν συνεχεία περνάς στο μπουφέ. Τυροπιτάκια, πιροσκί, κάθε είδους αναψυκτικά. Από τα μεγάφωνα ακούγεται ξένη μουσική, ο dj, πλήρως ενημερωμένος για ότι hot μουσική ακούγεται από τους νέους αυτή την εποχή.
Στην υποδοχή και η Ελεάνα Τζιτζικώστα η οποία χαιρετούσε τους πάντες και δεν χαλούσε χατίρι σε κανέναν στις φωτογραφήσεις. Ντυμένη απλά με μαύρο κοστούμι και με ριγέ πουκάμισο, βρισκόταν δίπλα στον σύζυγό της. Στα περισσότερα γραφεία του ορόφου τοποθετήθηκαν πρόχειρες ταμπέλες, όπως «Γραφείο Τύπου», «Α΄Αθήνας», «ΟΝΝΕΔ» κτλ. Κόσμος πολύς, δεν έπεφτε καρφίτσα. Ολοι ήθελαν να τον δουν, να του συστηθούν (στ΄αυτί) και να του ευχηθούν καλή επιτυχία. Ο κ. Τζιζικώστας δεν έκανε ομιλία, απλώς χαιρετούσε και προέβη σε μία σύντομη δήλωση για την ανάγκη να μεγαλώσει η παράταξη. Ήταν και ένας στρατηγός, ο οποίος περίμενε υπομονετικά έξω από το προσωπικό γραφείο του κ. Τζιτζικώστα για να τον δει: «Ο κ. Τζιτζικώστας κάνει πρόβα στην ομιλία του», ήταν η απάντηση της φρουράς του που βρισκόταν στην πόρτα και δεν άφηνε κανέναν να περάσει. Ποιά ομιλία όμως και τι πρόβα χρειαζόταν, κανείς δεν έλεγε. Κάποια στιγμή άνοιξε η πόρτα και εμφανίστηκε ο «αρχηγός. Εκείνη την ώρα κατά σύμπτωση κτύπησε το τηλέφωνο κάποιου. Είχε ως ring tone τον Εθνικό Υμνο. Ουδείς όμως έδωσε σημασία. Ο στρατηγός πλησιάζει τον κ. Τζιτζικώστα: «Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Μπισμλής και είμαι στρατηγός της Χωροφυλακής. Απόστρατος βεβαίως, βεβαίως. Θέλω να σου πω ότι ήμουν φρουρός στον πατέρα σου. Εκανα φρουρά στο σπίτι σου και καμία φορά πηγαίναμε για σκοποβολή με τον πατέρα σου. Ήμουν και στη φρουρά του Αβέρωφ», είπε όλο υπερηφάνεια ο στρατηγός. Αλλοι ήθελαν να βγάλουν selfies με τον περιφερειάρχη, άλλοι να τον αγκαλιάσουν και οι πλέον τολμηροί (και τολμηρές) να τον φιλήσουν. Οι περισσότεροι προεξοφλούσαν ότι θα είναι νικητής από τον πρώτο γύρο. Οι πιο ενημερωμένοι (και στενοί συνεργάτες του) τους έλεγαν όλους αυτούς τους ενθουσιασμένους οπαδούς να κάνουν υπομονή και να αποφεύγουν τις προβλέψεις.
Από νωρίς έδωσαν το παρόν τους ο πρώην υπουργοί Κ. Κιλτίδης, Κ. Μαρκόπουλος και ακολούθησαν οι βουλευτές Νότης Μηταράκης, Σ. Κεδίκογλου, Απ. Βυζιρόπουλος, ο πρώην βουλευτής Δ. Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής Δωδεκανήσου Ι. Παππάς, ο πολιτευτής Φθιώτιδος Κ. Χουλιαράς, ο πρώην υφυπουργός Γ. Κωνσταντόπουλος, υποψήφιοι με τον δημοτικό συνδυασμό του Αρη Σπηλιωτόπουλου, συνδικαλιστές των πρώην ΚΤΕΛ και άλλων κλαδικών οργανώσεων. Και ξαφνικά κάνει την εμφάνισή του ο βουλευτής Κ. Ζουράρις της «Πυρίκαυστου Ελλάδος»: «Είμαι ανεξάρτητο κόμμα, ήρθα να δω τον φίλο μου, ο Απόστολος είναι παιδί μου», έλεγε. Ο κ. Σαμπαζιώτης που καθόταν στην είσοδο και έβλεπε τους πάντες, έλεγε συνεχώς: «Με ενδιαφέρει η μέση ηλικία αυτών που έρχονται, στοχεύουμε στους νέους». Και πράγματι, όπως εξήγησε ο ίδιος ο κ. Τζιτζικώστας θα υπάρξουν συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις ειδικά για τους νέους, μετά την ομιλία του στην Πάτρα.