Επίθεση στην κυβέρνηση για τις αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων έκανε η ΝΔ, με ανακοίνωσή στην οποία τονίζει ότι πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες που έσπευσαν να ενταχθούν στη ρύθμιση αιφνιδιάζονται για ακόμη μια φορά.

Η ΝΔ αναφέρει ότι για φορολογούμενους με οφειλές πάνω από 5.000 ευρώ αυξάνεται το επιτόκιο από 3% στο 5%, ενώ για όσους έχουν οφειλές έως 5.000 ευρώ για να μην αυξηθεί το επιτόκιο θα πρέπει να μην ασκούν επιχειρηματική δραστηριότητα, η αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας τους να είναι έως 150.000 ευρώ και το ετήσιο εισόδημά τους να μην υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ.

Επιπλέον η ΝΔ τονίζει ότι πολλοί φορολογούμενοι θα κληθούν να αποπληρώσουν τις οφειλές τους σε λιγότερες δόσεις, καταβάλλοντας υψηλότερο ποσό ανά μήνα, με συνέπεια να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τη ρύθμισή τους και έτσι θα μειωθούν τα έσοδα του κράτους.

«Τελικά, από την πολυδιαφημισμένη “ρύθμιση των 100 δόσεων”, οι μόνοι που βολεύτηκαν, που εξακολουθούν “να πίνουν στην υγεία των κορόιδων” και “δοξάζουν” τον κ. Τσίπρα είναι οι γνωστοί μεγαλοοφειλέτες, που είδαν τις οφειλές τους να “κουρεύονται” από τον κ. Τσίπρα σε μια νύχτα. Αυτές είναι οι ρυθμίσεις του κ. Τσίπρα. Χαριστικές για τους έχοντες, ανεπαρκείς για τους αδύναμους», προσθέτει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.