Νομίζω ότι παραβίασα σηματοδότες για να καταθέσω την υποψηφιότητά μου, δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης αμέσως μετά την κατάθεση του φακέλου με τις υπογραφές, που έγινε δεκτή από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, παρ’ όλο που υποβλήθηκε με οκτώ λεπτά καθυστέρηση, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από τα γραφεία της ΝΔ στην λεωφόρο Συγγρού είπε ότι μέχρι τις 3 το μεσημέρι είχε συγκεντρώσει 45 υπογραφές και ότι τις τελευταίες πέντε τις συγκέντρωσε μέσα σε 20 λεπτά.

Είπε ακόμη η εβδομάδα που πέρασε συγκεντρώνοντας τις υπογραφές ήταν από τις πιο συγκινητικές της ζωής του, παραδέχθηκε ότι η συγκέντρωσή τους ήταν δύσκολη και ότι το κατάφερε την τελευταία στιγμή.

«Πάνω απ’ όλα είναι η Νέα Δημοκρατία. Κοπιάζουμε για να πάρει ξανά την εξουσία, για να πάει μπροστά» είπε.

Μιλώντας λίγο αργότερα στον Σκάι ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η τελευταία υπογραφή ανήκει σε μέλος της Πολιτικής Γραμματείας, που είχε πει ότι δεν θα έβαζε την υπογραφή του σε καμία υποψηφιότητα, αλλά τελικά δέχτηκε, γιατί θεώρησε άδικο να μην έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.