Η διεύρυνση της στήριξης της κυβέρνησης αποτελεί διαρκή στόχο για τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει μιλώντας στα Νέα Σαββατοκύριακο ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μετά τις φωτιές που άναψε στο Μαξίμου η περιπέτεια με τον Δημήτρη Καμμένο λίγες μόλις ώρες μετά την ορκωμοσία του νέου Υπουργικού Συμβουλίου.
Εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Παππάς δείχνει προς την κατεύθυνση της Χαριλάου Τρικούπη, υπαινισσόμενος ωστόσο ότι και το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να οριοθετήσει τις σχέσεις του με τη νεοφιλελεύθερη Δεξιά. «Αν αυτό συμβεί θα είναι ένα καλό σήμα» επισημαίνει.

Το άνοιγμα του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ προς τον χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας είναι κάτι περισσότερο από εμφανές. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως ο Νίκος Παππάς δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πυλώνας της δημοκρατικής παράταξης. Εξού και οι κινήσεις προσέγγισης των ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών, με την παραδοχή εκ μέρους του υπουργού πως ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επηρεάζει τους όμορους πολιτικούς χώρους, και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Ο Νίκος Παππάς δεν ανησυχεί για την κυβερνητική πλειοψηφία, αφήνει να εννοηθεί ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η ολοκλήρωση της τετραετίας και υπενθυμίζει ότι άπαντες στον ΣΥΡΙΖΑ, επομένως και όσοι ανήκουν στους 53, δεσμεύονται και από τη συμφωνία και από το πρόγραμμα του κόμματος