Το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής, από τον υπηρεσιακό υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Φίλιππο Τσαλίδη, προς τη νέα υφυπουργό Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία επέστρεψε στο Διοικητήριο μετά από 30 ημέρες.

Ο απερχόμενος υφυπουργός υποστήριξε ότι πρωταρχικός στόχος της υπηρεσιακής Κυβέρνησης ήταν η ομαλή διεξαγωγή των εκλογών και φυσικά η αντιμετώπιση της αυξημένης εισροής προσφύγων, ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι συνεργάστηκαν μαζί του κατά τη διάρκεια της σύντομης θητείας του, και κυρίως τους δημάρχους, όσον αφορά τη δημιουργία του κέντρου καταυλισμού προσφύγων.

Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά, αφού πρωτίστως ευχαρίστησε τον κ. Φ. Τσαλίδη για το έργο του, χαρίζοντάς του μια μικρή προτομή του βασιλιά της Μακεδονίας Φιλίππου.

«Ξεκαθαρίζω εκ των προτέρων, ότι κατά την προσωπική μου εκτίμηση, η Μακεδονία και η Θράκη δεν έχουν ανάγκη ένα Υπουργείο Διαμαρτυριών και Παρελάσεων, όπως είχε μετεξελιχθεί στο παρελθόν.

» Σύντομα θα έχω τη δυνατότητα να συναντήσω τον νέο υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και να συζητήσουμε πάνω σε αυτά που έγκαιρα είχαμε καταθέσει στο γραφείο του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα.»

Η ίδια τίμησε και την αρχαιολόγο, επικεφαλής των ανασκαφών στον λόφο Καστά, Κατερίνα Περιστέρη, η οποία παραβρέθηκε στο Διοικητήριο.