«Πονοκέφαλο» έχει προκαλέσει στο εσωτερικό των Ανεξάρτητων Ελλήνων το ζήτημα του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος μόλις 12 ώρες από την υπουργοποίησή του, υπέβαλε την παραίτησή του μετά τον σάλο που προκλήθηκε εξαιτίας των ομοφοβικών και ρατσιστικών σχολίων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες πολιτικές πρωτοβουλίες
στην περίπτωση που ο Δημήτρης Καμμένος δεν καταφέρει να αποδείξει ότι έχει πέσει θύμα hacking, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος του κόμματος, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Ο Δημήτρης Καμμένος υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του υφυπουργού Υποδομών, μόλις 12 ώρες από την υπουργοποίησή του, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν τα ομοφοβικά και ρατσιστικά του σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ίδιος παραιτήθηκε για να υπάρξει- όπως είπε-«ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης», εμμένοντας ότι έχει πέσει θύμα hacking και απειλώντας με μηνύσεις κατ’ αγνώστων.

Στη δήλωσή του ο Δ.Καμμένος αναφέρει: «Ύστερα από τα σημερινά δημοσιεύματα και την τεράστια έκταση που έλαβε το ζήτημα των υποτιθέμενων δημοσιεύσεων στα κοινωνικά δίκτυα, επικοινώνησα με τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και τον κ. Μανώλη Σφακιανάκη με εντολή του οποίου ομάδα ειδικών ήλεγξε τους συγκεκριμένους λογαριασμούς χωρίς αποτέλεσμα.

» Το προηγούμενο δελτίο τύπου είναι σε πλήρη ισχύ.

» Θέτοντας ως πρωταρχικό στόχο μου το συμφέρον της πατρίδας, την ομαλή λειτουργία της νέας κυβέρνησης και τιμώντας την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπό μου, δηλώνω την παραίτηση μου από τη θέση του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και συγχρόνως θα καταθέσω μήνυση κατ’ αγνώστων και πολύ σύντομα η αλήθεια θα λάμψει».

Νωρίτερα ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Παναγιώτης Καμμένος του τηλεφώνησε και του ζήτησε να παραιτηθεί άμεσα, λέγοντάς του «ότι δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η σκιά σε μια κυβέρνηση που μόλις ορκίστηκε. Αν αποδείξεις την αλήθεια για την υπόθεση των ομοφοβικών και αντισημιτικών σχολίων τότε θα δικαιωθείς. Αλλά τώρα ζητώ την παραίτησή σου. Παραιτήσου για να διευκολύνεις την κατάσταση».

AΝΕΛ: Ναι στη διαφορετικότητα αλλά με σεβασμό στις αξίες του Έθνους

Δήλωση με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε γύρω από την υπουργοποίηση του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος σε τοποθετήσεις του στο παρελθόν κατηγορείται ότι εξέφρασε ρατσιστικές και ομοφοβικές έδωσε στη δημοσιότητα ο γραμματέας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Γιάννης Μοίρας.

Στη δήλωσή του ο κ. Μοίρας επιχειρεί να αλλάξει την αρνητική εικόνα που δημιουργήθηκε εις βάρος του κόμματος και της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι οι ΑΝΕΛ αποδέχονται και υπερασπίζονται τη διαφορετικότητα, πιστεύουν στην ελεύθερη βούληση και στις επιλογές, με δεδομένο όμως, όπως τονίζεται, ότι αποδίδεται ο αναγκαίος σεβασμός στις πατροπαράδοτες αρχές και αξίες του Έθνους.

Ο κ. Μοίρας στρέφει επίσης τα βέλη της κριτικής του ιδιαίτερα κατά της Νέας Δημοκρατίας, η οποία όπως υποστηρίζει δεν δικαιούται να ομιλεί εφόσον έχει στις τάξεις της στελέχη που είχαν διατελέσει επικεφαλής φιλοχουντικών μορφωμάτων ή ακροδεξιών, ρατσιστικών, ξενοφοβικών κομμάτων, είχαν αποτελέσει πολιτικά τέκνα του γνωστού Ζαν Μαρί Λεπέν και είχαν ασκήσει «δεξιό -κατά την έκφραση των ιδίων-ακτιβισμό» κραδαίνοντας φονικά όπλα.
Αναλυτικά η δήλωση του γραμματέα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Γιάννη Μοίρα.

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ είμαστε το Κίνημα Πολιτών το οποίο:

Αποδέχεται και υπερασπίζεται τη διαφορετικότητα κάθε συμπολίτη και συνανθρώπου.

Απορρίπτει τα ρατσιστικά στερεότυπα και τις προκαταλήψεις, καθώς και κάθε διαίρεση ή διαχωρισμό που προκύπτουν από αυτά.

Πιστεύει στην ελεύθερη βούληση και στις επιλογές του ατόμου και των ομάδων, με δεδομένο ότι αποδίδεται την ίδια στιγμή ο αναγκαίος σεβασμός στην κυρίαρχη δημοκρατική βούληση και τις επιλογές του συνόλου, στο Σύνταγμα, στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και στις πατροπαράδοτες αρχές και αξίες του Έθνους και του λαού μας που αποτελούν θεμέλιο ενός ισχυρού τμήματος της συλλογικής συνείδησης, σκέψης και συμπεριφοράς.

Δεν αφήνουμε κανένα ίχνος να σκιάσει το δημοκρατικό χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία μας και γι’ αυτό το λόγο χθες δείξαμε γρήγορα αντανακλαστικά στις αποφάσεις μέχρι να ακολουθήσουν οριστικά συμπεράσματα στην υπόθεση που προέκυψε αναφορικά με λογαριασμό βουλευτή μας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε ότι με αφορά ως γραμματέα, δύο στις τρεις -συνολικά- περιπτώσεις για τις οποίες έχω απευθυνθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας του Κινήματος αφορούν σε παραπτώματα μελών εμπεριέχοντα στοιχεία ρατσισμού και αντισημιτισμού και πάνω σε τέτοια θέματα είμαι άτεγκτος.

Πέραν των παραπάνω, στηλιτεύουμε την εσπευσμένη ανάμιξη διαφόρων «προθύμων» στον πολιτικό θόρυβο ο οποίος δημιουργήθηκε χθες.

Πρώτη απ’ όλους δεν δικαιούται να ομιλεί η Νέα Δημοκρατία εφόσον έχει στις τάξεις της, σε ρόλους μάλιστα δελφίνων, βαρόνων και βαρονέτων, στελέχη τα οποία:

– Είχαν διατελέσει επικεφαλής φιλοχουντικών μορφωμάτων ή ακροδεξιών, ρατσιστικών, ξενοφοβικών κομμάτων, είχαν αποτελέσει πολιτικά τέκνα του γνωστού Ζαν Μαρί Λεπέν και είχαν ασκήσει «δεξιό -κατά την έκφραση των ιδίων-ακτιβισμό» κραδαίνοντας φονικά όπλα.

– Έχουν αρνηθεί δημοσίως, χρησιμοποιώντας τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα που επικαλείται και η Χρυσή Αυγή, τη μεγάλη ιστορική αλήθεια της θυσίας των φοιτητών του Πολυτεχνείου στο βωμό της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

– Έχουν ζητήσει να βαφτούν με αίμα τα σύνορά μας για να δοθεί λύση στο Μεταναστευτικό.

– Έχουν προσάψει στην Χρυσή Αυγή μονάχα το αδίκημα της «αντιποίησης αρχής» και «το πολύ καμιά σφαλιάρα σε μετανάστη» για να ‘χει να λέει η «προοδευτικιά δημοσιογραφία».

Αναθεώρηση της στάσης τους όμως πρέπει να επιδείξουν και άλλα κόμματα και δυνάμεις, τα οποία από τη μία πλευρά προτάσσουν την αρχή της υπεράσπισης της διαφορετικότητας και της καταπολέμησης των ρατσιστικών στερεοτύπων και προκαταλήψεων, αλλά από την άλλη πλευρά αντιμετωπίζουν περίπου ως ιδεολογικά «λεπρούς» όλους όσους πιστεύουμε στο Έθνος, στη Θρησκεία και στην Παράδοση – μαζί πάντοτε με την Ελευθερία, τη Δημοκρατία, την Κοινωνική Ισότητα και τη Δικαιοσύνη.

Τέλος απευθύνουμε γενική έκκληση για ωριμότητα και αυτοσυγκράτηση, διότι η μικροπολιτική που ασκείται, ο λαϊκισμός και η κατασκευή εντυπώσεων δεν είναι απλά ότι αποσκοπούν να πλήξουν τη φυσιογνωμία ενός κόμματος ή την συνοχή μίας κυβέρνησης, αλλά υπονομεύουν την πολιτική ζωή της χώρας σε μία κρίσιμη και ευαίσθητη για αυτήν περίοδο».

Ο γερμανικός Τύπος σχολιάζει…

Στην παραίτηση του υφυπουργού Υποδομών Δημήτρη Καμμένου αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος.

«Από την πρώτη ημέρα ο Τσίπρας χάνει ένα μέλος του υπουργικού συμβουλίου» είναι ο τίτλος της Die Welt, η οποία επισημαίνει ότι πρόκειται για μια ντροπιαστική αρχή για τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας.

Η γερμανική εφημερίδα εξηγεί ότι ο Δημήτρης Καμμένος είχε αποδοκιμάσει τον Ιούνιο τις συγκεντρώσεις του «Μένουμε Ευρώπη» χρησιμοποιώντας μια φωτογραφία του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς και παραποιώντας τη χαρακτηριστική φράση που υπάρχει στην επιγραφή της πύλης εισόδου του.

Παρόλα αυτά, εξηγεί η Welt, τέσσερις πολιτικοί των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στους οποίους ανήκει και ο Δημήτρης Καμμένος, εξακολουθούν να συμμετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης συνασπισμού.

«Η πρώτη παραίτηση έπειτα από 12 ώρες», σχολιάζει η Frankfurter Allgemeine, επισημαίνοντας ότι το νέο υπουργικό συμβούλιο του Αλέξη Τσίπρα δεν άντεξε ούτε μία ημέρα χωρίς φθορά.

«Υπουργός παραιτείται έπειτα από μόλις 12 ώρες», τιτλοφορείται το σχετικό άρθρο της Die Zeit, η οποία προσθέτει ότι μόλις αποφάσισε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ο έλληνας πρωθυπουργός καλείται να προχωρήσει σε αλλαγές.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η οικονομική Handlesblatt, η οποία επισημαίνει ότι ένα σκάνδαλο με αντισημιτικές αναρτήσεις στο Twitter κόστισε τη θέση του στον Δημήτρη Καμμένο. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανακοινώσει ήδη πριν τις εκλογές ότι σκοπεύει να ξανασυνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ, σχολιάζει η εφημερίδα, όμως από αυτή τη συνεργασία προέκυψε μια λάθος αρχή για την κυβέρνηση και μάλιστα την ώρα που πρέπει να ξεκινήσει γρήγορα δουλειά προκειμένου να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες έχει δεσμευθεί.