Τη διαρκή ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού τα επόμενα χρόνια έθεσε ως στόχο της η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης, αφού επισήμανε τον ρόλο του τουρισμού στην εθνική οικονομία, τόνισε ότι χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή, η νέα πολιτική ηγεσία, μετά από μια χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό, θα προχωρήσει στην εφαρμογή της τουριστικής πολιτικής, με στόχο τη μεγιστοποίηση των ωφελειών σε όλα τα επίπεδα για τον κλάδο και την εθνική οικονομία γενικότερα.

«Είμαστε εδώ με μια καθαρή εντολή των ελλήνων πολιτών να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε σε μια σύντομη χρονική περίοδο και με πολύ δύσκολες συνθήκες. Είμαστε όμως ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι στον ευαίσθητο τομέα του τουρισμού και παρά τις δυσκολίες λόγω της οικονομικής συγκυρίας με πρώτιστο γεγονός τον έλεγχο κεφαλαίων, είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα. Ο τουρισμός πήγε εξαιρετικά, είναι μια χρονιά ρεκόρ για την Ελλάδα και ταυτόχρονα όλα τα προβλήματα που προέκυψαν από τους περιορισμούς αυτούς μπορέσαμε να τα αντιμετωπίσουμε έγκαιρα προκειμένου να μην εμφανιστεί κανένα πρόβλημα στη ροή συναλλάγματος, στη λειτουργία των τουριστικών επιχειρήσεων και του συνόλου του τουριστικού τομέα» ανέφερε ο κ. Σταθάκης.

Σημείωσε ότι πλέον η εντολή είναι σαφής, «είναι ισχυρή πολιτική εντολή η οποία επικεντρώνεται στο να κάνουμε δουλειά, να πραγματοποιήσουμε τις τομές που υποσχεθήκαμε και πρέπει οι πολίτες να μας κρίνουν για το πραγματικό αποτέλεσμα που θα φέρουμε. Η υπόσχεσή μας είναι απλή, θέλουμε ισχυρή οικονομική ανάπτυξη με πολύ κοινωνική δικαιοσύνη» είπε ο υπουργός.

Από την πλευρά της η αναπληρωτής υπουργός Έλενα Κουντουρά τόνισε ότι θα συνεχιστεί η πολιτική που έφερε φέτος το νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών και την αύξηση στα έσοδα για τον τουρισμό, σημειώνοντας ότι στόχος είναι τα καλύτερα αποτελέσματα κάθε χρόνο. «Ξεκινήσαμε ένα έργο το οποίο και θα συνεχίσουμε. Κάναμε πολλά πράγματα και απέδωσαν. Αυτό μας κάνει να νιώθουμε την ευθύνη ακόμα πιο μεγάλη. Καταφέραμε όλοι μαζί, οι συντελεστές του ελληνικού τουρισμού να έχουμε ιστορικό ρεκόρ με περίπου 26 εκατ. τουρίστες και 15,5 δις έσοδα. Ελπίζουμε οι βάσεις που βάλαμε να αποδώσουν ακόμη περισσότερο. Επιδιώκουμε και ελπίζουμε αυτή η στρατηγική του τουρισμού, η πολιτική που έχουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, να επιτύχει αποτελέσματα υψηλότερα και η κάθε χρονιά να είναι καλύτερη. Μη ξεχνάμε ότι ο τουρισμός είναι πυλώνας της εθνικής μας οικονομίας» δήλωσε η κ. Κουντουρά.

Η απερχόμενη υπηρεσιακή υπουργός Άλκηστις Πρωτοψάλτη ευχήθηκε επιτυχία στο έργο της νέας πολιτικής ηγεσίας, χαρακτηρίζοντας τον τουρισμό «καρδιά της Ελλάδος». Επισήμανε ότι η ίδια θα συνεχίσει να στηρίζει τον ελληνικό τουρισμό μέσα από την τέχνη της, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Εγώ θα συνεχίσω να τραγουδώ για την Ελλάδα…».