από metereologos.gr
Σάββατο 18 Αυγούστου 2018
 

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση Τσίπρα - Ανέλαβαν τα καθήκοντά τους οι νέοι υπουργοί

Τι δήλωσαν προσερχόμενοι και εξερχόμενοι του Προεδρικού Μεγάρου - Την Παρασκευή το πρώτο υπουργικό συμβούλιο - Η σύνθεση της κυβέρνησης
 Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση Τσίπρα - Ανέλαβαν τα καθήκοντά τους οι νέοι υπουργοί
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ορκίστηκαν το πρωί της Τετάρτης τα μέλη της νέας κυβέρνησης. Ακολουθούν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής των υπουργείων. Στις 13:00 η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών.

Δώδεκα από τα μέλη του υπουργικού Συμβουλίου ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο -ανάμεσά τους οι Π.Καμμένος, Δ.Καμμένος, Χρ. Σπρίτζης, Π. Κουρουμπλής, Παπαγγελόπουλος, Ε. Κουντουρά, Τ. Κουίκ, Μ. Κόλια-Τσαρουχά, Θ. Τζάκρη, Μ. Μπόλαρης- ενώ ακολούθησε η ορκωμοσία των υπολοιπων 31 υπουργών με πολιτικό όρκο.

Απουσίαζαν οι κκ Γ.Μουζάλας και Δημ. Μάρδας οι οποίοι θα ορκιστούν σε δεύτερο χρόνο.

Λίγο μετά τις 11:00 αποχώρησε από το Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναχωρεί για Βρυξέλλες όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος Κορυφής για το προσφυγικό.

Δηλώσεις υπουργών μετά την ορκωμοσία


«Η πορεία θα είναι ανηφορική, αλλά υπάρχει αισιοδοξία ότι έχουμε χρόνο μπροστά μας να σχεδιάσουμε, και υπάρχει αυτή η θέληση του λαού που αυτός έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων» δήλωσε, εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιωάννης Δραγασάκης.
 
Στο ερώτημα για τα «σκληρά μέτρα του Μνημονίου» ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης είπε: «Δεν είναι ορίζοντας μας το μνημόνιο. Το μνημόνιο είναι κάτι το οποίο πρέπει να το κάνουμε. Από εκεί και πέρα ο ορίζοντας μας πρέπει να είναι ένα σχέδιο για την κοινωνία».

«Οι προτεραιότητες είναι πρώτα οι πολίτες, οι οποίοι μετά από πέντε χρόνια έχουν φθάσει στα όριά τους. Ήλθε η ώρα να γίνει σκληρή δουλειά, να βγούμε πια από την κρίση, να βρουν δουλειά οι άνεργοι, να μπορέσουμε και στην άμυνα να αποκαταστήσουμε άμεσα τις αποδοχές και των εν ενεργεία και των εν αποστρατεία αξιωματικών, να γυρίσουν πίσω τα παιδιά μας που έχουν φύγει στο εξωτερικό, να ανοίξουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και να αρχίσει η ανάπτυξη, να έλθει το χαμόγελο στην χώρα», δήλωσε μετά την ορκομωσία της νέας κυβέρνησης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήων, Πάνος Καμμένος.
    
«Ο ελληνικός λαός μάς έδωσε ισχυρή εντολή για τέσσερα χρόνια, είμαστε πολύ πιο έτοιμοι από τον Ιανουάριο και χωρίς προβλήματα για να μπορέσουμε να εργασθούμε μαζί με όλους τους Έλληνες σε μία κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης, σε μία κυβέρνηση που θέλει να ενώσει τους Έλληνες και τις δυνάμεις της πατρίδας μας» πρόσθεσε.
    
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι «δεκαεννέα φάκελλοι είναι ήδη στην Δικαιοσύνη, θα συνεχίσουν και οι άλλοι στην άγουσα».

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουΐκ, σε δηλώσεις του μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα στοιχεία της λίστας Φαλτσιανί, εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον υπουργό αναπληρωτή για θέματα Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, «ο οποίος αναλαμβάνει αυτόν τον πολύ δύσκολο τομέα».

«Από εκεί και πέρα και εμείς ως διυπουργική Επιτροπή για την πάταξη της διαφθοράς, που φαντάζομαι ότι θα γίνει και στην οποία θα συμμετέχει ο πολύ καλός και αποτελεσματικός συνάδελφός μου Τρύφων Αλεξιάδης, νομίζω ότι θα μπουν πολλά πόδια σε ένα παπούτσι» κατέληξε ο κ. Κουΐκ.

Την Παρασκευή θα γίνει το πρώτο υπουργικό συμβούλιο.

Τι δήλωσαν οι υπουργοί προσερχόμενοι στο Προεδρικό Μέγαρο«Ο κόσμος να έχει και ελπίδα αλλά και απαιτήσεις», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ενώ στο ερώτημα εάν θα χαλαρώσει λίγο η θηλιά του κόσμου, απάντησε: «Βέβαια, αυτός είναι ο στόχος». «Να σκεφτούμε λιγο και το μέλλον», πρόσθεσε, για να υπογραμμίσει: «Έχουμε χρόνο να σχεδιάσουμε το μέλλον μας και έχουμε τις προϋποθέσεις να υπερβούμε τις δυσκολίες μας. Αυτά είναι στόχοι προς κατάκτηση».


Έφυγε η θηλιά από το λαιμό μας. Θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε την πολιτική μας, μια πολιτική που εμπεριέχει τη συμφωνία αλλά δίνει δυνατότητες να παράξουμε έργο που θα μειώνει τις επιπτώσεις, δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Η επανατοποθέτησή μου ως Υφυπουργός Αθλητισμού συνιστά έκφραση εμπιστοσύνης στο πρόσωπό μου εκ μέρους του Πρωθυπουργού, τον οποίο ευχαριστώ θερμά για την τιμητική αυτή θέση» δήλωσε ο Στ. Κοντονής.

 Και πρόσθεσε: Οι βασικές κατευθύνσεις, στις οποίες θα κινηθεί η Κυβέρνηση στον τομέα του αθλητισμού, είναι οι ίδιες, όπως τις είχαμε εκφράσει τον Ιανουάριο.Η νέα κυβερνητική θητεία θα έχει ως πρώτο μέλημά της την εφαρμογή του νόμου για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα, τον οποίο η Βουλή ψήφισε με ευρεία πλειοψηφία, καθώς και την επεξεργασία νέου αθλητικού νόμου, που να ανταποκρίνεται στα νέα δεδομένα και τις νέες απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής στο χώρο του αθλητισμού. Σε βάθος τετραετίας θα πραγματοποιηθεί η αναγέννηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, θα καταπολεμηθεί η σπατάλη σε όλα τα επίπεδα και σε όλους τους τομείς του αθλητισμού και θα φροντίσουμε για την καλή λειτουργία των αθλητικών χώρων. Οι προκλήσεις είναι πολλές και οι δυνατότητες μεγάλες. Θα τα καταφέρουμε».

Ο Νίκος Κοτζιάς δήλωσε: «Υπερασπιζόμαστε την κυριαρχία της χώρας και το καλο του λαού»

«Σημασία έχει να υπάρχει συνέχεια, αριστερή συνέχεια, όπως θέλουμε μέσα από αυτές τις δύσκολες συνθήκες», είπε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θοδωρής Δρίτσας, συμπληρώνοντας πως «τα δεδομένα ειναι σκληρά και γι' αυτό πεισμώνουμε περισσότερο».

Η κυβέρνηση ξεκινά πιο ώριμη, όπως πιο ώριμος είναι και ο λαός, δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Π. Σκουρλέτης.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος υπογράμμισε την ανάγκη για σκληρή δουλειά με πρόγραμμα και συνοχή. Βασικό μας μέλημα το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τόνισε.

Θα προχωρήσουμε πολύ γρήγορα είπε από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Η οικονομία πρέπει να έχει θετικό πρόσημο από τις αρχές του 2016 δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γ. Σταθάκης. «Πρέπει να δώσουμε ισχυρό κοινωνικό πρόσημο στις αλλαγές που θα κάνουμε» υπογράμμισε.

Η υλοποίηση της συμφωνίας και η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, οι στόχοι της κυβέρνησής μας, δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ.«Δεν θα μείνει κανείς στο απυρόβλητο» πρόσθεσε.

Δεν θα μιλάω πολύ, στόχος να κάνω έργο και να μη μιλάω.. συνεχίζουμε με τομές, σημείωσε ο νέος υπουργός Παιδείας Ν. Φίλης.

Στο υπουργείο Οικονομικών θα κινηθούμε με ρεαλισμό και ευαισθησία δήλωσε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ Τρύφωνας Αλεξιάδης.

«Ο τουρισμός είναι από τους βασικούς πυλώνες της εθνικής οικονομίας. Είχαμε το ιστορικό ρεκόρ των 26 εκ τουριστών και 15,5 περίπου δισ. έσοδα, σηκώνουμε τα μανίκια, δουλεύουμε σκληρά να πάνε καλύτερα τα πράγματα», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα τουρισμού, Έλενα Κουντουρά.
   
 Για την προτεραιότητα να δοθεί ένα τέλος στην αποβιομηχάνιση που υπάρχει στη χώρα μας, έκανε λόγο η υφυπουργός αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη.

Σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη έκανε λόγο για «κυβέρνηση μάχης και ευθύνης», που θα πρέπει, όπως είπε, να ανταποκριθεί «στο λαϊκό αίτημα για σκληρή δουλειά».

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Αίσθηση ενδοκομματικών και μετεκλογικών διευθετήσεων αποπνέει ο μετεκλογικός ανασχηματισμός της κυβέρνησης  απο την οποία απουσιάζουν τα χαρακτηριστικά της πολιτικής διεύρυνσης, πέραν της υπουργοποίησης του Μ. Μπόλαρη ως αναπληρωτή στο αυτόνομο πλέον υπουργείο Αγροτικής Αναπτυξης και της Θεοδωρας Τζάκρη στο υπουργείο Οικονομίας ως αρμοδίου για θέματα βιομηχανίας, υπό τον Γ. Σταθάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενα απο τα μεγαλυτερα αγκάθια στη διαδικασία κατάρτισης της νέας κυβέρνησης του Αλ. Τσιπρα ήταν η προσπάθεια απομάκρυνσης του Π. Κουρουμπλή απλό του υπουργείο Υγείας, ο οπόιος παρά ταύτα και παρά την επιθυμία του να παραμέινει εκεί, έλαβε ως "αντάλλαγμα" το πρωτο τη τάξει υπουργειο Εσωτερικών.

Πολιτικά χαρακτηριστικά σημαντικά για την πορεία της κυβέρνησης και τις εξελίξεις των επόμενων μηνών εκτιμάται ότι εχει η ανάθεση εκ νέου της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης στον Γ. Δραγασάκη, ο οποίος προτίμησε να παραμείνει μάχιμος και να μην αναλάβει την προεδρία της Βουλης, στην οποία θα βρεθει ο Ν.Βουτσης.

Η έκπληξη της νέας κυβέρνησης ήταν η ανάθεση θέσης υφυπουργού στο υπουργειο Παιδείας στον πρώην πρύτανη του ΚΠΑ Θ. Πελεγρίνη, ύπό τον νέο υπουργό Ν. φίλη.

Στο Οικονομικό επιτελείο η ομάδα στελεχών παρέμεινε λιγο πολυ συμπαγής, ενώ κατα μια έννοια, το πλέον ομοιογενες υπουργειο φαίνεται πως ειναι αυτο της Δικαιοσύνης, με επικεφαλής τον Ν. Παρασκευόπουλο και αναπληρωτή για θέματα διαφθοράς τον Δ. Παπαγγελόπουλο.

Ως στοίχημα θεωρείται η ανάθεση σε έναν πρώην στρατιωτικό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με την υπουργοποίηση του Ν. Τόσκα.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης:


Πρωθυπουργός: Αλέξης Τσίπρας

Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
: Δραγασάκης Ιωάννης

Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
Υπουργός Πάνος Κουρουμπλής
Υφυπουργός Γιάννης Μπαλάφας
Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Χριστόφορος Βερναρδάκης
Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη: Νίκος Τόσκας
Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής: Γιάννης Μουζάλας
Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Μακεδονίας Θράκης: Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά

Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού

Υπουργός: Γιώργος Σταθάκης
Αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα Τουρισμού: Έλενα Κουντουρά
Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ : Αλέξης Χαρίτσης
Υφυπουργός αρμόδια για θέματα Βιομηχανίας: Θεοδώρα Τζάγκρη

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Πάνος Καμμένος
Αναπληρωτής Υπουργός: Δημήτρης Βίτσας

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Υπουργός Παιδείας : Νίκος Φίλης
Αναπληρώτρια Υπουργός : Αναγνωστοπούλου Σία
Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας: Κώστας Φωτάκης
Υφυπουργός Θεοδόσης Πελεγρίνης

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Νίκος Κοτζιάς
Αναπληρωτής υπουργόςαρμόδιος για Θέματα Ευρωπαϊκών υποθέσεων: Νίκος Ξυδάκης
Υφυπουργός Εξωτερικών : Δημήτρης Μάρδας
Υφυπουργός Εξωτερικών: Γιάννης Αμανατίδης

Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Υπουργός: Νίκος Παρασκευόπουλος
Αν. Υπουργός αρμόδιος για θέματα διαφθοράς: Δημήτρης Παπαγγελόπουλος

Υπουργείο Εργασίας , Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Υπουργός: Γιώργος Κατρούγκαλος
Αναπληρωτής υπουργός αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Θεανώ Φωτίου
Αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για την Καταπολέμηση της ανεργίας: Ράνια Αντωνοπούλου
Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων : Αναστάσιος Πετρόπουλος

Υπουργείο Υγείας
Υπουργός: Ανδρέας Ξανθός
Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας: Παύλος Πολάκης

Yπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Υπουργός : Μπαλτάς Αριστείδης
Υφυπουργός Αθλητισμού : Σταύρος Κοντονής

Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργός: Ευκλείδης Τσακαλώτος
Αναπληρωτής υπουργός : Τρύφων Αλεξιάδης
Αναπληρωτής υπουργός : Γιώργος Χουλιαράκης

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Υπουργός : Πάνος Σκουρλέτης
Αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα Περιβάλλοντος: Γιάννης Τσιρώνης

Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργός: Χρήστος Σπίρτζης
Υφυπουργός : Δημήτρης Καμένος

Υπουργείο Ναυτιλίας και νησιωτικής Πολιτικής

Υπουργός : Θοδωρής Δρίτσας

Yπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός : Βαγγέλης Αποστόλου
Αναπληρωτής : Μάρκος Μπόλαρης

Υπουργός Επικρατείας
Νίκος Παππάς

Υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου

Αλέκος Φλαμπουράρης

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ

Τέρενς Κουίκ

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητική Εκπρόσωπος
Όλγα ΓεροβασίληΠολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ: Νέα υπουργεία και αρμοδιότητες - Μπαίνουν στην κυβέρνηση εξωκοινοβουλευτικοί 
Υπεγράφη το Προεδρικό Διάταγμα για τη μετονομασία των υπουργείων 
Διεθνή ΜΜΕ για νέα κυβέρνηση: Ο Τσίπρας ποντάρει στα άλογα που ξέρει 
 
 
σχόλια (22)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Και τώρα ? | 25/09/2015 11:01
  Ωραία ! Και τώρα μείναμε με το ''κακό '' Πασοκ ...!!!
  Huby
  απάντηση10
   
   
  Eπιτέλους κυβέρνηση αριστεράς ακροδεξιάς | 24/09/2015 22:28
  Και ούτε μια γυναίκα! Επιτέλους! Τώρα θα δούμε πρόοδο! Μοιάζει με κυβερνήσεις του Ιράκ, της Λιβύης, της Βόρειας Κορέας κτλ!!! Οι γυναίκες σπίτι να πλένουν πιάτα ή να χτενίζονται!
  Ουροβόρος Δράκος
  απάντηση10
   
   
  Γελοίες επιλογές | 24/09/2015 15:52
  Υπουργείο Δημόσιας Τάξης υποβιβάστηκε γιατί η κοινωνία μας είναι τόσο ασφαλής που δε χρειάζεται πια. Υπουργείο Βιομηχανίας σε ένα κλωτσοκούδουνο αντί να βάλει ένα άνθρωπο με πείρα σε επιχειρήσεις με ανάλογα προσόντα. Εύγε πρωθυπουργέ των κομματόσκυλων! Αυτά τα παιδιαριςματα και μόνο μας εμπνέουν πλήρη εμπιστοσύνη ότι όλα θα πάνε καλά.
  Στέλιος
  απάντηση70
   
   
  Τώρα ? | 24/09/2015 10:21
  Τώρα θα γελάσει κάθε πικραμένος (με την εφαρμογή του μνημονίου ) ....!!!
  Huby
  απάντηση110
   
   
  Mην απελπίζεστε!! | 23/09/2015 20:18
  Με τις εκλογές του Γενάρη '16 θα έχουμε ακόμα καλύτερο συνδιασμό γκοβέρνου!!
  Κάντε λίγη υπομονή!
  απάντηση100
   
   
  Δεν μπορώ άλλο "νεο" | 23/09/2015 20:14
  Θα πάθω τίποτα!
  Εμπρός για μιαν Ελλάδα νεα!
  απάντηση90
   
   
  Θα δούμε. | 23/09/2015 15:14
  Καλή επιτυχία στην κυβέρνηση της αριστεράς με φιλελεύθ. πολιτική!Τώρα πώς μπορεί να γίνει αυτό,είναι από τα ελλ.παράδοξα ! Οι τελευταίες εκλογές έβαλαν στον καταψύκτη το θέμα μνημόνιο αντιμνημόνιο και ο θεός βοηθός για ένα τρίμηνο του 2015 που δεν θα είναι ευχάριστο για την επιβίωσή μας! Δεν μπορώ να απαριθμίσω τις υποχρεώσεις μας από τον Οκτώβρη έως και το Δεκέμβρη!Θα είναι μια λαίλαπα φορολογική που θα δοκιμάσει όχι μόνο τα άδεια πορτοφόλια μας αλλά και την ψυχ. μας υγεία! Ο θεός της Ελλάδας να βάλει το χέρι του και να ψιθυρίσει στο αυτί του Τσίπρα και των αξιωμ-τούχων των Βρυξελλών,ότι ετούτοι οι χαροκαμένοι είναι τελειωμένοι και θα χτυπήσουν <>με τους επερχ.πολ.ανεμοστρόβιλους!
  Βασ.Τυρ.ο Φελωνιώτης
  απάντηση183
   
   
   
  συγκαμένος | 23/09/2015 13:50
  Δεν θυμάμαι να συμφώνησα , ταυτίστηκα , συστρατεύτηκα με τον Καμένο και το «κόμμα» του ούτε ρωτήθηκα ούτε μου παρουσιάστηκε στο συνέδριο ή σε τοπικό όργανο κάποια προγραμματική σύγκλιση μαζί τους. Παρ όλα αυτά η ενδεχόμενη συνεργασία μας μαζί τους απλά ανακοινώθηκε από την ηγεσία μας στην τηλεόραση ως γεγονός. ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΟ
  πρωην ΣΥΡΙΖΑ
  απάντηση206
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Άλλαξε ο Μανωλιός κι έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. | 23/09/2015 12:55
  Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Υπουργός Πάνος Κουρουμπλής αυτό από μόνο του μας γεμίζει αισιοδοξία. Αν ο αρμόδιος υπουργός έχει κι εδώ την ίδια οργανωτική επιτυχία με την οποία ανασυγκρότησε το υπουργείο υγείας τους προηγουμένους επτά μήνες τότε το ευέλικτο και λειτουργικό κράτος που μας υποσχέθηκε ο μεγάλος τιμονιέρης θα πρέπει να το θεωρούμε δεδομένο. Πάντως θα πρέπει να αναγνωρίσουμε μια συνέπεια στον πιτσιρικά. Όταν κατά την προεκλογική περίοδο έλεγε ότι η κυβέρνηση του προσέφερε σημαντικό έργο το πίστευε αλλιώς δεν εξηγείται πως το υπουργικό του συμβούλιο είναι σχεδόν το ίδιο με το προηγούμενο ως προς τα πρόσωπα άρα και το αναμενόμενο αποτέλεσμα το ίδιο καταστροφι
  Δημ.
  απάντηση240
   
   
   
  Και η Ξουλίδου; | 23/09/2015 12:22
  Τι θα γίνει με αυτό το καμάρι της προηγούμενης Βουλής (που είχε πει το απίθανο, ότι ως βουλευτής "βούλεται"); Έτρεχε από δω και από κει για το κόμμα και έχασε τις προθεσμίες η κοπέλλα, και το κόμμα την ξέχασε; Οποία αχαριστία! Τόσα υπουργεία υπάρχουν, ας κάνουν και ένα Υπουργείο Βολέματος για τέτοιες περιπτώσεις.
  ΜΙΚ
  απάντηση231
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Τσιπρας καθαρίσει τωρα | 23/09/2015 11:09
  Τσιπρας καθαρίσει τωρα. Οι αλλοι siemens και λιστα λαγκάρντ , μνημονια - τσιπρας κυβέρνηση και καλό μνημόνιο .
  ntek
  απάντηση110
   
   
  ΤΟ ΠΑΣΟΚ στην εξουσία | 23/09/2015 09:58
  Τελικά το ΠΑΣΟΚ συμμετέχει στη κυβέρνηση Κουρουπλής, Μπόλαρης, Τζάκρη, Μάρδας (μπορεί και να μου διαφεύγει κανένας ακόμη) και μάλιστα με περισσότερα υπουργεία από τους ΑΝΕΛ. Κάποιοι με κυβερνητικη εμπειρία μέσα στα 40 χρόνια που "κατέστρεψαν" τη χώρα (Κουρουπλής - Μάρδας ως Γενικοί Γραμματείς σε Υπουργεία), κάποιοι με μνημονιακή εμπειρία (Μπόλαρης - Τζάκρη). Όλοι απαραίτητοι για την μεταστροφή του Αλέξη στη realpolitik.
  O POLITIS
  απάντηση251
   
   
   
  Απο την καλυτερη θεση... | 23/09/2015 08:19
  ...θα χτυπαει τα cheesecake του ο Βουτσης. Αντε με το καλο και η τουρτα. Εκτος αν του μαθει κανείς τροπους συμπεριφοράς.Πως τον είπαμε αυτον τον παππου που θα συντονιζει το κυβερνητικο έργο-το σερβιρισμα δλδ- με τον φραπε στο χερι; Το τσιρκο συνεχιζει τις παραστασεις του....
  τριπτολεμος
  απάντηση6911
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  φέρτε μας την Αφασία και την Ζωή ΠΙΣΩ ... | 23/09/2015 02:16
  είναι η ίδια ψαρόσουπα που είχαμε επτά μήνες:ανάλατη,άγευστη,κρύα και με κοτόπουλο αντί για ψάρι!!!άμα ήταν στο χέρι τους θα είχαν προτείνει την αφέντρα Ζωή για πρόεδρος της βολής..φέρτε μας την Αφασία και την Ζωή ΠΙΣΩ !!!
  Δημήτρης Χατζησάββας-Κιλκίς
  απάντηση5010
   
   
  Τα 46 παληκάρια...από το Ελλαδιστάν... | 23/09/2015 01:27
  Υπουργός Επικρατείας Αρμόδιος για τον ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ του Κυβερνητικού Εργου (και για γνήσια υπογραφής...) Αλέκος Φλαμπουράρης...."Ενα αστείο είναι κάτι πολύ σοβαρό" Ουίνστον Τσώρτσιλ...
  Θείος Αλέκος
  απάντηση708
   
   
  πάλι με χρόνια | 23/09/2015 01:17
  Δόξα σοι ο θεός, δεν θα έχουμε έλλειψη αναπληρωτών.
  Zefs
  απάντηση525
   
   
  " Παρά φύσιν " ώσμωσης . | 23/09/2015 01:10
  ΄Εξοχα ! Πρόκειται για κυβέρνηση "ισορροπιών" . Όχι για Κυβέρνηση ικανών, ιδιαίτερα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές . Έχει όμως και ένα άλλο χαρακτηριστικό. Αυτό της ιδεολογικής ώσμωσης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ . Αυτό που είχε επισημάνει ο Ε. Βενιζέλος από το 2013 . Τώρα πλέον πραγματώνεται και πάλι σε κυβερνητικό επίπεδο. Οι οιωνοί δεν είναι καλοί . Ο κ. Τσίπρας από καταληψίας Σχολείων έγινε "καταληψίας" της εξουσίας με την ψήφο του λαού . Και στο ενδιάμεσο συναντήθηκε με τον εκ συστήματος συκοφάντη και ψεκασμένο κ. Καμμένο . Γιαυτό και παρά πάσα δεοντολογία και συνταγματική τάξη οι ...αστέρες της "Πολιτικής "αγκαλιασμένοι επιβεβαίωσαν την ώσμωση των κομμάτων τους . "Ο Θεός να βάλει το χέρι του "!
  Έκτωρ
  απάντηση717
   
   
  ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΦΩΣ | 23/09/2015 00:59
  Αφού βλέπομε και τον πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πελεγρίνη Θεοδόση στο Υπ. Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, γνωστό για τις θεατρικές του επιδόσεις, εντός και εκτός Ελλάδος και σε περιόδους κρίσεων του Πανεπιστημίου που ήταν επικεφαλής, τότε τι άλλο να αναφωνήσουμε : Ηθοποιός σημαίνει φως. Φωτογένεια πάντως έχει. Φαντάζομαι κάποια θεατρικά στοιχεία για τον "γέλωτα" ή έστω "κλαυσίγελο" στην καθημερινή μας ζωή,να περιλαμβάνονται και στο ογκώδες βιβλίο για την φιλοσοφία που έχει κυκλοφορήσει. Και να τα έχει αναλύσει. Ο Βυζαντινός Θεοδόσιος (ο Μέγας) στην βυζαντινή ιστορία, έχει "περάσει" για άλλους λόγους πάντως...
  ΜΑΚΙΑΒΕΛΙ
  απάντηση647
   
   
  APATEONES | 23/09/2015 00:08
  APATEONES LAOPLANOI. EYELIKTO SXHMA ME 50 LAMOGIA YPOURGIKO SYMBOULIO.
  TAVERNIARIS STHN EYROPI
  απάντηση6215
   
-