Εν μέσω επευφημιών από υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ έφθασε ο Αλέξης Τσίπρας λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου συνοδευόμενος από την σύζυγό του.

Ο κ. Τσίπρας μετέβη στο γραφείο του στον έβδομο όροφο των γραφείων του κόμματος, όπου θα πραγματοποιήσει τις πρώτες συσκέψεις, εν όψει της ασφαλούς πρόβλεψης για το εκλογικό αποτέλεσμα που αναμένεται σε λίγη ώρα.

Πηγές της Κουμουνδούρου εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι η υπόθεση της πρώτης θέσης έχει κριθεί και μένει να αποδειχθεί η ακριβής διαφορά με τη ΝΔ αλλά και η σειρά για τα υπόλοιπα κόμματα και κυρίως από πόσα κόμματα θα αποτελείται η νέα Βουλή.

Στον Αλέξη Τσίπρα τηλεφώνησαν και τον συνεχάρησαν ο καγκελάριος της Αυστρίας, Β. Φάιμαν, ο γάλλος πρόεδρος Φρ. Ολάντ, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ν. Αναστασιάδης, και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Συγχαρητήρια από Τζιάνι Πιτέλα – Ανακοίνωση από ΕΛΚ

«Ο ελληνικός λαός αποφάσισε να ανταμείψει το έργο του κ. Τσίπρα», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Τζιάνι Πιτέλα.
Ο Τζ. Πιτέλα, εκ μέρους των Ευρωπαϊων Σοσιαλιστών αναφέρει ότι οι σημερινές εκλογές στην Ελλάδα είναι νίκη της δημοκρατίας και των ελληνικών φιλοευρωπαϊκών προοδευτικών δυνάμεων, αλλά και μια σαφής ήττα για τη δεξιά.

Συνεχίζοντας, ο Τζ. Πιτέλα καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει «τα απαραίτητα βήματα, σε συνεργασία με το ΠΟΤΑΜΙ και το ΠΑΣΟΚ, «για να σχηματιστεί μια ισχυρή προοδευτική κυβέρνηση τετραετίας».
Καταλήγοντας, ο Τζ. Πιτέλα υπογραμμίζει την ανάγκη διευθέτησης του ελληνικού χρέους.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Μάρτενς Βέμπερ με ανακοίνωσή του, τονίζει ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σεβαστεί πλήρως τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και καλεί τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με τα δημοκρατικά κόμματα ευρωπαϊκού προσανατολισμού στην Ελλάδα. «Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση, με μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή που δέχεται τους ευρωπαϊκούς κανόνες του παιχνιδιού και συνεχίζει να στηρίζει τη μεταρρυθμιστική πορεία», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΕΛΚ.