από metereologos.gr
Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018
 

Μεϊμαράκης: Το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει την Κυριακή

«Τη Δευτέρα θα συγκροτήσουμε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, κυβέρνηση των άξιων και ικανών» - Προεκλογική ομιλία του προέδρου του κόμματος στην Ομόνοια
 Μεϊμαράκης: Το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει την Κυριακή
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

«Τη Δευτέρα θα συγκροτήσουμε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, κυβέρνηση των άξιων και ικανών» είπε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά την ομιλία του στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματός του στην Ομόνοια.

Θέτοντας το δίλημμα «πειράματα ή σιγουριά και σταθερότητα» ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε βέβαιος ότι «το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει την Κυριακή» και ξεκαθάρισε ότι «θα συνεννοηθούμε με όσους θέλουν. Όσοι δεν θέλουν ας τραβήξουν το δρόμο τους».

Ξεκινώντας την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ, που πραγματοποιεί πρώτη φορά προεκλογική συγκέντρωση σε αυτόν τον χώρο, έστειλε «μήνυμα ενότητας, μήνυμα ομόνοιας και όχι διχόνοιας για όλο τον ελληνικό λαό».

«Τη Δευτέρα θα συγκροτήσουμε κυβέρνηση με κορμό τη ΝΔ, κυβέρνηση των άξιων και ικανών» είπε ο κ. Μεϊμαράκης, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Νιώθω τη νέα δυναμική της κοινωνίας. Η Ελλάδα μπορεί και θα πάει μπροστά. Θα την πάμε εμείς μπροστά» είπε και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «το μόνο νέο που έφερε είναι τα capital controls».

«Είμαστε η πρώτη κυρίαρχη δύναμη μέσα στην ελληνική κοινωνία. Ανακτήσαμε την αυτοπεποίθηση και τη δύναμή μας» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Είμαστε εμείς η πιο προοδευτική πολιτική δύναμη στον τόπο, εμείς που φέραμε την πρόοδο στην Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας την επίθεσή του στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, μίλησε για εκείνους «που έκαναν ριφιφί στους ψήφους των πολλών» και «προσπαθούν εκ νέου να κοροϊδέψουν τους έλληνες».

Περιγράφοντας δε το δίλημμα της Κυριακής, ο κ. Μεϊμαράκης είπε «Να γυρίσουμε πίσω, με κάλπικες υποσχέσεις και ψέματα, η μπροστά με αλήθειας; Να εμπιστευτούμε μπλόφες και πειράματα, η υπευθυνότητα και εθνικό σχέδιο;»

«Πειράματα ή σιγουριά και σταθερότητα; Από τη μία καταστροφή στην άλλη, ή να οδηγήσουμε τη χώρα στην ασφάλεια και τη σιγουριά» πρόσθεσε.

«Ξέρω τι θέλουν οι πολίτες. Δεν θέλουν άλλο πείραμα ΣΥΡΙΖΑ, όχι άλλο εμπαιγμό και δημαγωγία. Να τελειώνουμε με την ανικανότητα και τα ψέματα. Το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει την Κυριακή» τόνισε.

Απαντώντας εμμέσως στην απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στην δική του πρόσκληση για συνεννόηση, ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «έκανε μία παρά φύση κυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ» αλλά δεν έκανε τίποτα από όσα υποσχέθηκε στους πολίτες.

«Από την πρώτη στιγμή αυτή η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να παραδώσει τη χώρα στη θεωρία των παιγνίων» είπε χαρακτηριστικά. «Έκλεισαν με δική τους απόφαση τις τράπεζες και επέβαλαν τα capital controls. Τότε και μόνο τότε αποφάσισαν να κατέβουν από το συννεφάκι τους και να συμβιβαστούν όπως-όπως» συμπλήρωσe.

Μεϊμαράκης στη FAZ: Πολιτική σταθερότητα για να μην επανέλθει το Grexit

«Ο κίνδυνος του Grexit δεν έχει εκλείψει» δηλώνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης και προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος θα επανέλθει, αν η Ελλάδα βρεθεί μετά τις εκλογές εκ νέου σε κατάσταση ανασφάλειας.

Επισημαίνει δε ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός, θα πλησίαζε τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα και ως μοναδικό όρο για την συνεργασία με άλλα κόμματα θέτει την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη -και στη Δύση.

«Εν όψει της περιπλοκότητας του έργου που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, η συνεργασία μεταξύ των κομμάτων είναι μια από τις προτεραιότητές μας. Για μας αυτό σημαίνει να σχηματίσουμε έναν συνασπισμό με άλλα φιλοευρωπαϊκά κόμματα. Είναι σημαντικό για την Ελλάδα και το εξωτερικό να έχουμε μια κυβέρνηση η οποία θα φέρει στη χώρα πίσω την πολιτική σταθερότητα» δηλώνει ο στη Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Προειδοποιεί ότι ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν έχει εκλείψει. «Πώς θα μπορούσε και να εκλείψει; Ο κίνδυνος ενός Grexit δεν έχει περάσει και, εάν βρεθούμε μετά τις εκλογές πάλι σε μία ανασφαλή κατάσταση, τότε αυτός ο κίνδυνος θα γίνει μάλιστα εντονότερος.»

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται ακόμη στο ενδεχόμενο, αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές, να διατηρηθεί η πιθανότητα «ανταρσίας» βουλευτών του, όταν θα πρέπει να ψηφιστεί κάποιο νομοσχέδιο.

Αυτό, εκτιμά, αυξάνει τον κίνδυνο του Grexit. Το κόμμα του, αντιθέτως, «θα διασφαλίσει την «υλοποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές και θα αποφασίσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις».

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα, Δ. σημειώνει: «Ο Τσίπρας είπε επανειλημμένα ψέματα στον ελληνικό λαό. Εδώ και επτά μήνες αλλάζει τη ρητορική του, ώστε να αντιστοιχεί στην πολιτική του κόμματός του.

» Όταν τα ψέματά του τον πρόφθασαν, τότε αποφάσισε να διαφύγει, πρώτα με ένα δημοψήφισμα και μετά με εκλογές. Δεν αντέχει την ευθύνη της διακυβέρνησης» και προσθέτει ότι ενώ η δημοτικότητα του τέως πρωθυπουργού πέφτει, η ΝΔ έχει αποδείξει με τα χρόνια ότι «ακολουθεί μόνο ρεαλιστικές εφικτές ιδέες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ακόμη και απέναντι στους ίδιους τους ψηφοφόρους του αναξιόπιστος, συνεχίζει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και εκτιμά ότι «αυτός είναι και ο λόγος που διασπάστηκε και πολλά από τα μέλη του πήγαν στην Λαϊκή Ενότητα».

Εμείς, δηλώνει, «δεν επιδιώκουμε να πάμε μαζί με ένα κόμμα το οποίο εξαπάτησε τους ίδιους τους ψηφοφόρους του και έβαλε σε κίνδυνο τον ευρωπαϊκό δρόμο της χώρας».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα των προσφύγων, ο κ. Μεϊμαράκης υποστηρίζει ότι «οι κανόνες της Συμφωνίας του Δουβλίνου δεν είναι ικανοί για να αντιμετωπίσουν τα σημερινά κύματα προσφύγων» και προσθέτει ότι είναι απαραίτητο «να αντικαταστήσουμε αυτούς τους κανόνες με τέτοιους οι οποίοι ενσωματώνουν τους πρόσφυγες αποτελεσματικά στις κοινωνίες μας -είτε αυτό θα είναι ένα σύστημα ποσόστωσης για την υποδοχή προσφύγων είτε μια άλλη πολιτική. Ο κύριος στόχος θα έπρεπε να είναι να αντιμετωπιστούν τα κύματα προσφύγων με τρόπο που διανέμει όλα τα βάρη δίκαια στην ΕΕ».

«Μέσα σε έξι μήνες έγιναν όλα χειρότερα, σε όλους τους τομείς, για όλους τους έλληνες και τις ελληνίδες. Μπορείτε τώρα να σκεφτείτε πώς ήταν τον Ιανουάριο του 2015 η χώρα και πώς είναι τώρα; Ποιος αισθάνεται ότι η ζωή τους καλυτέρεψε;» δήλωσε.

Επανερχόμενος στο θέμα της συναίνεσης και της συνεννόησης, ο πρόεδρο της ΝΔ είπε ότι θα το πράξει «με όσους θέλουν να συνεννοηθούμε. Όσοι δεν θέλουν ας τραβήξουν το δρόμο τους».

«Απλώνουμε χέρι ενότητας σε όλους τους ψηφοφόρους που πλανήθηκαν και ψήφισαν το ΣΥΡΙΖΑ ή άλλο κόμμα» είπε, σημειώνοντας ότι «δεν θα αντιδράσουμε στη δική τους προσπάθεια έντασης, στην ύβρη και τη λάσπη».

«Την Κυριακή τελειώνουμε μία και καλή με το δήθεν, που αποδείχθηκε παλιό και σαθρό» δήλωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την ύστατη μάχη για την πρωτιά στις εκλογές δίνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ 
 
 
σχόλια (13)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Βαγγέλα ναουμ | 18/09/2015 17:24
  Πολύ γρήγορα έπεσες ... στα τέσσερα και άρχισες τις τουμπες απο ότι είδα.
  Συνέχισε τις προπονήσεις
  απάντηση14
   
   
  Κι άλλος ένας που θέλει να μας σώσει | 18/09/2015 14:26
  όπως μας "έσωσαν" και οι προηγούμενοι της ΝΔ. Το πολύ σώσιμο μας έφερε ως εδώ, μα οι "σωτήρες μας" δεν κωλώνουν, ονομάζουν εαυτούς ικανούς, με αξίες, κ.α. τέτοια όμορφα. Για διαφθορά, γραφειοκρατία, πελατειακό κράτος, χαρίσματα θέσεων στο δημόσιο, λαδώματα, απουσία κτηματολογίου, κλπ. ούτε λέξη. Και γιατί να πούν; Στις εκλογές, ανέκαθεν, δεν ψηφίζουμε για βουλή και κυβέρνηση. Σωτήρες διαλέγουμε και τότε και τώρα.
  2λάμδα
  απάντηση25
   
   
  τυπογραφικό λάθος ! | 18/09/2015 11:36
  ο σωστός τίτλος είναι ! " Το πείραμα ΣΥΡΙΖΑ (Σας) τελειώνει την Κυριακή" !
  D
  απάντηση35
   
   
  ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΘΕΛΕΤΕ !!! | 18/09/2015 11:24
  ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΕΤΕ ΠΑΛΙ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ,ΦΑΝΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΥΦΟΥΣ ! ΟΧΙ ΡΕ ! ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΜΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΠΛΟΥΣΙΩΝ ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ! Ακριβώς για να μην συμβεί ξανά αυτό με την επάνοδο της πιο σκληρής εκδοχής της Δεξιάς και θα πάω τελικά στην κάλπη και ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσω αφού ξεκάθαρα πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις!
  ΟΥΣΤ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΟΡΓΗ !!!!!!!!!!!!
  απάντηση29
   
   
  Thanks | 18/09/2015 09:49
  Ευχαριστούμε για την σταθερότητα του ενάμισυ εκατομυρίου ανέργων, των άξιων Μπαλτάκου, Σαμαρά, Άδωνη, Βορίδη, Καραχάλιου και ων ουκ έστιν αριθμός, την αποικιοποίηση της χώρας, τον πολιτικό πολιτισμό του σέξυ σκίσε τον Αλέξη κλπ,κλπ,κλπ...
  aris
  απάντηση48
   
   
  Μαζί σου Βαγγελάρα | 18/09/2015 09:27
  Ευτυχώς υπάρχει και ένας σοβαρός πολιτικός αρχηγός, είμαστε μαζί σου Βαγγελάρα
  Mixalis
  απάντηση103
   
   
  Χχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ..........! | 18/09/2015 00:19
  Αχαχαχαχχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχ...................ραγισαν τα τσιμέντα !Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα..........ντέρμπυ σου λέει ο άλλος αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα! Έχεις λαμπρό .......μέλλον Βαγγέλα ! Για την......... Άρτα καλά τα πήγες !
  Πέθανα στα γέλια !
  απάντηση27
   
   
  Hier ist SPARTA | 18/09/2015 00:17
  Απο τα 18 χρονια ειμαι ξενητεμενος,τωρα κοντευω τα 60.Ειναι πικρες,σκληρες και απανθρωπες οι Ευρωπαικες χωρες. Αγαπημενε μου Ελληνα γαι το καλο της πατριδας ψηφισε οχι με θυμο αλλα με λογικη,ηρεμα σαν ενας αρχαιος Ελληνας.Οι ξενοι και οι πολιτικοι μας,οπως και νομοι μας,σκοτωσαν οτι ιερο ειχαμε,το ονομα μας. Για να σ αποτελειωσει ενας επαγγελματιας δολοφονος,πρωτα το ονομα σου σκοτωνει.Ολοι μαζι σαν την μακεδονικη φαλαγγα στον αγωνα για την ελευθερια,αυτη την φορα στην αναπτηξη,στις τεχνες στα γραμματα στην Γεωργια,στα θαλασσια προιοντα
  ΚωνΩνος
  απάντηση62
   
   
  Πίσσα και πούπουλα για τον ψευταρα κ. Τσιρκο | 17/09/2015 22:31
  Μπράβο, ωρα να δουλέψουμε ολοι μαζι για να ξανακάνουμε την ελλαδα να παει μπροςτα, να βγουμε απο την κινούμενη άμμο της αστάθειας και χαος των τελευταιων εννιά μηνων. Αρκετά με τις ψευτιες και δημαγωγίες απο αν έμπειρους και ανικανους. Αμα δεν θελει να συμβάλει ο Τσιπρας στην ανοικοδόμηση της χωρας και θελει να γινει αντιπολιτευςη παλι, χεστον. Θα εκτεθεί ακομα περισσοτερο ως απατεώνας, δημαγωγος, πριμαντόνα που τον ενδιαφερει ο εαυτός του περισσοτερο απο το ¨καλο των πολλών. Θα προσπάθειςε παλι να εκτροχιάσει την χωρα ως αντιπολιτευςη, αλλα δεν θα τα κατάφερει. Ο λαος δεν θα τον αφήσει. Μαύρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ολοι την Κυριακή. Να καταντηση η απόλυτη μειοψηφία που του αξίζει.
  ;;;;;
  απάντηση113
   
   
  Μεγάλη | 17/09/2015 20:11
  Η 20η Σεπτεμβρίου είναι μεγάλη μέρα, Βαγγέλη μου? Μεγάλη? Ε…. Μεγάλη…Δεν είναι και σαν την Πελοπόννησο
  χρηστος
  απάντηση31
   
   
   
  FAST.............. REWIND ! | 17/09/2015 18:50
  Πώς την εννοεί ο Βαγγέλας την "Ελλάδα Μπροστά"?? Με μισθούς και εργασιακά ΖΟΥΓΚΛΑΣ?? Με συντάξεις Βουλγαρίας??????? Δεν αγαπάει τον ιδιωτικό τομέα η ΝΔ !!! ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΕΙ !!!!!!! ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΓΑΠΑΕΙ !!! ΜΑΥΡΗ ΜΑΥΡΙΛΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΡΙΞΩ ! Θα παραμείνω στον ΣΥΡΙΖΑ.
  Ρέα
  απάντηση38
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΠΟΙΑ ...ΟΜΟΝΟΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΠΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ...ΜΟΡΦΩΜΑ ??? | 17/09/2015 18:35
  ΣΤΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΔΗΛ. ΕΒΑΛΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΣΥΡΙΖΑ (ΠΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΓΙΑ ΑΤΕΡΜΟΝΑ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ Κ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ) ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΥΡΟ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ Χ.Α. ????????? ΤΟΣΟ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ????? ΤΟΣΟ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ???????? ETΣΙ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΗΝ...ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ??? ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΑΗΘΕΙΣ ΥΒΡΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ ????
  ΣΤΗ Ν.Δ....ΚΑΤΑΜΑΥΡΟ !
  απάντηση49
   
-