Ως πού μπορεί να φτάσει η απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών, αναρωτιούνται πολιτικοί αναλυτές και δημοσκόποι, καθώς σε όλα τα τελευταία γκάλοπ ένας γραφικός, στα όρια της φαιδρότητας, θαμώνας περιθωριακών τηλεοπτικών καναλιών, ο Β. Λεβέντης, διεκδικεί την είσοδό του στη Βουλή.

Τα κουπόνια και η επιχορήγηση
Το τελευταίο διάστημα ορισμένοι ένοικοι των εφοπλιστικών γραφείων στην Ακτή Μιαούλη διερωτώνται πού εξαφανίστηκε ο Β. Λεβέντης. Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων συχνά χτυπούσε την πόρτα των γραφείων τους για να τους πουλήσει κουπόνια, ως οικονομική ενίσχυση, όπως έλεγε. Το ίδιο διερωτώνται και στελέχη γραφείων μεγαλοδικηγόρων ή μηχανικών στο κέντρο της Αθήνας που περνούσε κάποτε από εκεί για τον ίδιο λόγο κάνοντάς τους παράλληλα και κήρυγμα περί… διαπλοκής. Ολοι αυτοί και πολλοί άλλοι είχαν και έχουν μία απορία: «Πώς τα κατάφερε και επιβίωσε ως κόμμα, χωρίς μέλη, με μοναδική παρουσία τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του σε περιθωριακά κανάλια;». Η απάντηση για τους γνωρίζοντες είναι απλή: με κρατική επιχορήγηση που έπαιρνε από τις εκλογές και βεβαίως χρήματα από… συνδρομές.
Μέχρι πρότινος ο κ. Λεβέντης ηρνείτο πεισματικά ότι έπαιρνε κρατική επιχορήγηση ώσπου του ξέφυγε σε μια τηλεοπτική εκπομπή. Δεν αποκάλυψε το ποσό, απλώς είπε ότι του έμειναν μόνο 15.000 ευρώ γιατί έπρεπε να κλείσει κάποιες τρύπες. Από το 1974 βρίσκεται στο περιθώριο της πολιτικής. Αρχικά ως υποψήφιος του ΠαΣοΚ, αργότερα της ΝΔ, το 1986 ως υποψήφιος δήμαρχος και τα τελευταία χρόνια ως αρχηγός κόμματος! Διατηρήθηκε στο προσκήνιο ως… καλτ φιγούρα βρίζοντας πολιτικούς και τηλεθεατές και τώρα φαίνεται ότι για πρώτη φορά αγγίζει το όριο του 3% για να βρεθεί στη Βουλή.
Ο «πρόεδρος» βρίσκεται τούτες τις ημέρες κλεισμένος στο γραφείο του στην οδό Καρόλου 28, απέναντι από το Περοκέ. Ασχολείται με το να δίνει οδηγίες στους συνεργάτες του για το ποιοι θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια, ενώ έξω από το γραφείο συνωστίζονται πολλοί (κάθε ηλικίας και κάθε επαγγέλματος) για μια θέση. Μπορεί να μην πολυθυμάται τα ονόματα των υποψηφίων αλλά, όπως λέει, διαθέτει επιτροπή ελέγχου των υποψηφιοτήτων. Υπερηφανεύεται ότι έχει συμπεριλάβει νεολαίους-φρέσκα πρόσωπα και ότι στόχος του στη Βουλή είναι να έρθει τρίτο κόμμα για να κόψει τον δρόμο προς τη Χρυσή Αυγή. «Ερχονται και πρώην υπουργοί όπως ένας Γ. Αδαμόπουλος του ΠαΣοΚ και μου ζητούν να τους συμπεριλάβω στα ψηφοδέλτια, αλλά εμείς το παλαιό δεν το θέλουμε, τους παλαιούς βουλευτές και τους παλαιούς υπουργούς δεν θα τους ψηφίσει ο κόσμος» λέει. Ξαφνικά θυμάται κάποιον επώνυμο, «αυτόν που παίζει στο 11880», ξεχνά όμως το όνομά του και ρωτά να μάθει από την Αννα Αρχοντούλη, την πιστή γραμματέα του.
Τον ίδιο δεν τον νοιάζει με ποιον θα συνεργαστεί στη Βουλή (εφόσον εκλεγεί) παρά μόνο με το πρώτο κόμμα. Θέλει να καταργήσει, λέει, τους πολυθεσίτες, να απαγορεύσει την εργασία σε συνταξιούχους που λαμβάνουν σύνταξη 1.000 ευρώ, να απολύσει τους συγγενείς των βουλευτών, να επιβάλει εξάμηνη θητεία στους βουλευτές του και να απολύσει όλους τους αργόμισθους από το Δημόσιο (τους υπολογίζει σε 12.000).
Η «δικαίωση του προφήτη»
Ορισμένοι τον παρουσιάζουν και ως δικαιωμένο… «προφήτη». Οτι, δηλαδή, έχει προβλέψει τα πάντα και προσπαθεί να ξεχαστεί η εικόνα με την οποία οι περισσότεροι τον γνώρισαν. Αυτή, δηλαδή, του «γραφικού» που εμφανιζόταν επί χρόνια σε trash κανάλια, έπινε τον φραπέ του, παρήγγελλαν γι’ αυτόν σε ζωντανή μετάδοση πίτσες και μιλούσε επί ώρες μόνος του βρίζοντας όσους μπορούσε και με όποιον τρόπο μπορούσε. Ο ίδιος πιστεύει ότι πλέον ήρθε η ώρα να πάρει την εκδίκησή του από το πολιτικό σύστημα. «Η ανάδειξη όμως ενός τέτοιου ανθρώπου στη Βουλή, ο οποίος εύχεται να πάθουν καρκίνο οι αντίπαλοί του, δεν μπορεί παρά να αποτελεί ένα ακραίο ακόμη δείγμα της απόλυτης απαξίωσης της πολιτικής και των πολιτικών» σχολιάζει έμπειρος πολιτικός.

Στοχεύει στο απολιτικό κοινό
Από το ΠαΣοΚ και τη ΝΔ σταρ της trash TV

Το 1974 ήταν υποψήφιος με το ΠαΣοΚ, το 1989 με τη ΝΔ. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, ίσως από απροσεξία, είχε τότε τοποθετήσει στο έμβλημα της ΝΔ (δίπλα από τον πυρσό) ένα ουράνιο τόξο. Ο κ. Λεβέντης ζήτησε να συναντηθεί με τον κ. Μητσοτάκη και του είπε ότι το ουράνιο τόξο είναι δικό του έμβλημα. Ηταν προεκλογική περίοδος, ο κ. Μητσοτάκης προφανώς δεν ήθελε ανακατωσούρα και του πρότεινε να αποποιηθεί το σήμα του και να τον βάλει υποψήφιο στη Β’ Αθηνών. Ηρθε 29ος από τους 31! Το 1990 ίδρυσε τον τηλεοπτικό σταθμό Κανάλι 67, που μετονομάστηκε Κανάλι 40. Ο σταθμός στα τέλη του 2000 πουλήθηκε και μετονομάστηκε Extra Channel και εν συνεχεία Extra Channel 3. Ο κ. Λεβέντης κράτησε το 20% των μετοχών του καναλιού και μια τρίωρη εβδομαδιαία εκπομπή. Αργότερα σε μια αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου έχασε μεγάλο μέρος των μετοχών του αλλά διατήρησε την εκπομπή του. Σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις που έλαβε μέρος δεν ξεπέρασε το 0,25%. Τον Ιανουάριο όμως του 2015 έφτασε στο 1,79% με 110.826 πολίτες να τον ψηφίζουν. Πώς τα κατάφερε; Εκμεταλλευόμενος την απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Πολλοί λένε ότι σε αντίθεση με άλλους γραφικούς (Κολλάτους, Βεργήδες κ.ά.) πολιτευτές που μάζευαν «ψήφους χαβαλέ», αυτός κατάφερε να αξιοποιήσει τη δυσφορία ενός απολιτικού κατά βάση κοινού.
Εχει πει
Κατάρες και ύβρεις

-O Θεός να στείλει καρκίνο στον Μητσοτάκη και όλα του τα σόγια και στον Παπανδρέου και όλα του τα σόγια.
-Κλείνει ο Μητσοτάκης συνεπικουρούµενος από το άλλο φασιστόµουτρο, τον Ανδρέα Παπανδρέου, το Κανάλι 67.
-Ζητώ από τον Θεό αυτό που δεν έκανε ο λαός ως τώρα να το κάνει αυτός: να πεθάνουν κι οι δυο τώρα στις εκλογές, πριν τις εκλογές, και όλος ο λαός να ψηφίσει την Ενωση Κεντρώων.
-Να δώσετε λεφτά όλοι να θάψω τον Μητσοτάκη και τον Παπανδρέου.
-Να πάρει ο διάολος όλους τους οπαδούς του Μητσοτάκη και όλους τους οπαδούς του Παπανδρέου.
-Για τα γκάλοπ: Μηδέν οι ώρες τους, να πεθάνουν. Πρώτη φορά ζητώ από τον Θεό να µε ακούσει και του ζητώ να πεθάνουν οι προδότες, οι προδότες της δηµοκρατικής Ελλάδας, οι προδότες των οστών του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Γεωργίου Παπανδρέου. Κάποια ζώα δεν µε πιστεύανε, τώρα θα µε πιστέψουν ευτυχώς και τα ζώα.
-Σας έλεγα ζώα και γκρινιάζατε. Δεν σας έλεγα για κανέναν άλλον λόγο, σας αγαπούσα, αλλά ψηφίζατε ανθρώπους οι οποίοι σας κορόιδευαν, σας πρόδιδαν, σας ενέπαιζαν, λέρωναν το µητρώο και την ηθική σας.
-Τώρα θα καταλάβετε τα ζώα της Δεξιάς και τα ζώα της Χαριλάου Τρικούπη ποιος ήταν ο Λεβέντης.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ