H λύση για τα καθημερινά αδιέξοδα που ζει η νεολαία βρίσκεται στην συμπόρευση με το ΚΚΕ, στον δρόμο της αμφισβήτησης και της ανατροπής του σημερινού σάπιου συστήματος, ανέφερε σε ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής στο Θησείο ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ανέφερε ότι οι πρόθυμοι για κυβέρνηση συνεργασίας την επομένη των εκλογών είναι πολλοί, αλλά ο σκοπός ένας, η υλοποίηση του τρίτου σκληρού μνημονίου. Επισήμανε τη θέση των βιομηχάνων, που -όπως είπε- ζητούν κυβέρνηση πλήρως στοιχημένη πίσω από τις επιδιώξεις του συμφωνηθέντος προγράμματος προσαρμογής, τονίζοντας ότι «αυτή ακριβώς η θέση συνοδεύει και τις τοποθετήσεις των βασικών κομμάτων του παλιού και νέου κατεστημένου».

Πρόσθεσε ότι οι απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων είναι τα αντιλαϊκά μέτρα και σημείωσε ότι «δικό τους εργαλείο και όργανο είναι και οι κυβερνήσεις. Τέτοια ήταν και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που απέδειξε πολύ γρήγορα ότι όταν αποδέχεσαι σαν ‘ιερό και όσιο’ τον καπιταλιστικό δρόμο και τις δεσμεύσεις της ΕΕ, τότε θα οδηγηθείς στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική με τους προηγούμενους, να υπογράφεις μνημόνια».

Επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι εκμεταλλευόμενος τον πόθο της νεολαίας και του λαού για απαλλαγή από τα μνημόνια, έφερε το τρίτο και χειρότερο, ότι πούλησε το ψέμα πως με μια ψήφο και χωρίς να θιχτούν οι μεγάλοι ένοχοι θα άλλαζε η ζωή της νεολαίας, ότι τήρησε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις του για προνόμια και παροχές στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ότι υπηρέτησε πιστά τις κατευθύνσεις και τις δεσμεύσεις της ΕΕ, ότι συμμετείχε ενεργά σε ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις, προωθώντας ταυτόχρονα νέα αμερικανική βάση στο Αιγαίο και ότι επιδόθηκε ακόμα και σε πρακτικές πελατειακών σχέσεων.

Επίθεση στη Λαϊκή Ενότητα

«Αυτά τα ‘έργα και ημέρες’ δεν έχουν μόνο την υπογραφή Τσίπρα. Έχουν και τις υπογραφές του Λαφαζάνη, του Στρατούλη και των υπολοίπων που τώρα έφυγαν από τον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Κατηγόρησε την «λεγόμενη Λαϊκή Ενότητα» ότι έδινε «αριστερό» άλλοθι στην κυβέρνηση, παροπλίζοντας ταυτόχρονα το κίνημα και τώρα «με περίσσιο θράσος» ζητά την ψήφο αριστερών, ριζοσπαστών και νεολαίας, για να «μας προτείνουν πάλι την ίδια εκδοχή του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ που πλέον δοκιμάσαμε στην πλάτη μας, να σκορπίσουν ξανά ψεύτικες ελπίδες και προσδοκίες σε μια αποτυχημένη πολιτική πρόταση και στρατηγική για τη διέξοδο από την κρίση».

Προειδοποιώντας ότι το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης «είναι από τώρα δεδομένο, βάρβαρο και αντιλαϊκό», κάλεσε ώστε «καμία ψήφος που έφυγε να μην επιστρέψει στη ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ. Είναι φανατικοί υποστηρικτές της πολιτικής του κεφαλαίου που έχει τσακίσει τις λαϊκές οικογένειες. Τώρα μπορεί με εμπιστοσύνη να κατευθυνθεί σωστά μόνο στο ΚΚΕ».

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ανεργίας είπε ότι οι θέσεις των άλλων κομμάτων είναι πανομοιότυπες, κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των επιχειρηματικών ομίλων, των κατευθύνσεων της ΕΕ, και του καπιταλιστικού δρόμο ανάπτυξης που υπηρετούν τα προβλεπόμενα στο τρίτο μνημόνιο μέτρα, ενώ τον ίδιο δρόμο υπερασπίζεται και «η κακογραμμένη κόπια του ΣΥΡΙΖΑ, η λεγόμενη Λαϊκή Ενότητα».

Κάλεσε σε ενίσχυση της αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και απομόνωση της φασιστικής Χρυσής Αυγής και του ρατσιστικού της δηλητηρίου, την οποία χαρακτήρισε, με βάση τις θέσεις της και τις πράξεις της, «μαντρόσκυλο των αφεντικών».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ ανακοίνωσε ότι οι κεντρικές εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή, που αναβλήθηκαν λόγω των εκλογών, θα πραγματοποιηθούν στο Πάρκο Τρίτση, στις 8, 9 και 10 Οκτωβρίου.