Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ μένει ο Αλέξης Μητρόπουλος, καθώς όπως δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής δεν αποδέχεται την εισήγηση της κομματικής επιτροπής που τον τοποθετεί στην τελευταία θέση της λίστας.

Μιλώντας στον Σκάι, ο κ. Μητρόπουλος χαρακτήρισε «ακραία προσχηματική» την απόφαση της Κουμουνδούρου και την απέδωσε αποκλειστικά στην «σκληρότητα της αποδόμησης της διαπραγματευτικής ανικανότητας» της κυβέρνησης Τσίπρα.

Λυπήθηκα που δεν δήλωσα «όχι» αντί για «παρών» στην ψηφοφορία για το τρίτο μνημόνιο, πρόσθεσε ο ίδιος, όχι για κάνω τον επαναστάτη, αλλά επειδή δεν μπορώ να σηκώσω στις πλάτες μου τις προβλέψεις του τρίτου μνημονίου για μειώσεις στις συντάξεις.

Την τοποθέτηση του Αλέξη Μητρόπουλου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου, «εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί», εισηγήθηκε νωρίτερα η επιτροπή συγκρότησης ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντρική Επιτροπή.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η επιτροπή αναφέρεται: «Η Επιτροπή συγκρότησης των ψηφοδελτίων των εκλογών της 20ής Σεπτέμβρη μετά από δύο συνεδριάσεις, αποφάσισε να εισηγηθεί στην Κεντρική Επιτροπή να μην συμπεριληφθεί σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Αττικής ο σύντροφος Αλέξης Μητρόπουλος.

» Μέχρι την πλήρη εκκαθάριση όσων θεμάτων βρίσκονται σε εκκρεμότητα και τον αφορούν, η εισήγηση προς την Κ.Ε. περιλαμβάνει την δυνατότητα να τοποθετηθεί στην τελευταία θέση εφόσον και ο ίδιος το επιθυμεί».