Ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και πρωτιά της ΝΔ στις εκλογές βλέπει ο Ευ. Βενιζέλος.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εφερε το τρίτο μνημόνιο θα προσπαθήσει σε περίπτωση ήττας να μην μπει σε κυβέρνηση για να το παίξει και πάλι αντιμνημονιακός. «Γι αυτό πρέπει πάση θυσία να μπει στην μετεκλογική κυβέρνηση» σημείωσε, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για οικουμενική κυβέρνηση των δημοκρατικών δυνάμεων την επόμενη ημέρα.

«Είχα προειδοποιήσει τον Τσίπρα γι’ αυτό που τον περίμενε με τους εταίρους» επεσήμανε, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «η ύφεση δυστυχώς θα ξεπεράσει το 7%», ενώ η απώλεια στο ΑΕΠ θα είναι περίπου 20 δισ. ευρώ

«Από τις εκλογές πρέπει να προκύψει αυτό που επικράτησε τις τελευταίες ημέρες στη Βουλή. Γιατί έπρεπε να αλλάξει αυτό τώρα που αρχίζουν τα δύσκολα;» αναρωτήθηκε ο Ευ. Βενιζέλος.

Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας στο Mega το πρωί της Πέμπτης, τάχθηκε υπέρ κυβέρνησης συνεργασίας όλων των δημοκρατικών φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, την οποία αποκάλεσε «εθνική ομάδα ανασυγκρότησης», και επισήμανε την ανάγκη συστράτευσης της κοινωνίας στην προσπάθεια αυτή.

Ο Ευ.Βενιζέλος υπογράμμισε ότι στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές πρέπει να συνεργαστούν όλες οι δημοκρατικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις. Τόνισε ότι δεν κατανοεί γιατί θα πρέπει να αυτοεξαιρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε: «Θα αναγκάσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχει».

Εξήγησε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί στον Αλέξη Τσίπρα να έχει ασυλία, να μην εφαρμόσει αυτό που ψήφισε, να γίνει πάλι αντιμνημονιακός.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση όλων των ευρωπαϊκών και δημοκρατικών δυνάμεων, την οποία αποκάλεσε «εθνική ομάδα ανασυγκρότησης», σημειώνοντας: «αυτό χρειαζόμαστε πια, όχι εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης».

Ο Ευ.Βενιζέλος υπογράμμισε ακόμη ότι μαζί με την κυβέρνηση συνεργασίας θα πρέπει να κινητοποιηθεί και η κοινωνία σε αυτήν την προσπάθεια.

Σημείωσε, δε, ότι για τους βασικούς άξονες παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας όλοι συμφωνούν, αλλά υπάρχουν αντιστάσεις και εκεί θα πρέπει να επικεντρώσει η κυβέρνηση συνεργασίας.

Αναφερόμενος στους τομείς για την παραγωγική ανασυγκρότηση, ανέφερε τον αγροτικό, τον τουριστικό, τον ναυτιλιακό, τον ενεργειακό και της πληροφορικής.

Ερωτηθείς σχετικά με την αποτυχία στις συνομιλίες ΠΑΣΟΚ – ΚΙΔΗΣΟ και την απόφαση του Γ.Παπανδρέου να μην κατέβει το κόμμα στις εκλογές, ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία που δεν υπάρχει άλλο σχήμα να ψαρεύει στα ίδια νερά».