«Στις 20 Σεπτεμβρίου ξεμπερδεύουμε το παλιό» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στο Αιγάλεω, και πρόσθεσε ότι ο ελληνικός λαός δεν θα αφήσει την Ελλάδα να γυρίσει πίσω. Επανέλαβε ότι η κυβέρνησή του δεν είχε να αντιμετωπίσει μόνο τους δανειστές, αλλά και ένα καλά μελετημένο σχέδιο ακραίων κύκλων και εκπροσώπων κατεστημένων.

Δεν θα μας λυγίσουν, συνέχισε, και δεν θα τους αφήσουμε να κάνουν πράξη τα σχέδια τους για αριστερή παρένθεση. Δεν θα μας λυγίσουν γιατί μπροστά μας έχουμε νέους αγώνες, νέες προκλήσεις, νέες μάχες, για να βγάλουμε την Ελλάδα από το βαθύ χαντάκι που την έριξαν οι πολιτικοί και τα κόμματα του χτες, είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα ξεκολλήσουμε την πατρίδα από τη λάσπη, μπροστά μας είναι η ελπίδα, και δεν θα αφήσουμε το παλιό κατεστημένο να επιστρέψει» ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε καθαρή και ισχυρή εντολή, ενώ απαντώντας στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη που, όπως είπε, προσπαθεί να πείσει τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Ε, λοιπόν δεν σφάξανε».

Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε συγκυβέρνηση κουρελού, σε συγκυβέρνηση ζόμπι, δεν μπαίνει, «ας βρουν κάποιον άλλον να βάλουν».

Η ομιλία Τσίπρα

Επόμενοι σταθμοί στο πρόγραμμα περιοδειών του Αλέξη Τσίπρα είναι την Παρασκευή η Λιβαδειά, ενώ το Σάββατο θα πραγματοποιήσει ομιλία στην πλατεία της Καισαριανής, στις 7:30 το βράδυ. Την Κυριακή επισκέπτεται την 80η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου το πρόγραμμά του θα κορυφωθεί με ομιλία στους παραγωγικούς φορείς (Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης).

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι εισπράττουν ήδη κλίμα αύξησης συσπείρωσης του κόμματος, εξηγώντας ότι πρώτο βασικό σταθμό γι’ αυτό αποτέλεσε η Πανελλαδική Σύσκεψη του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Τονίζουν πως η εκτίμηση των άλλων πολιτικών δυνάμεων ότι δεν υπάρχει περίπτωση αυτοδυναμίας, επικαλούμενοι μάλιστα τις έως τώρα μετρήσεις, είναι μια «στημένη» εκτίμηση προκειμένου να «στήσουν» επάνω της την προεκλογική τους καμπάνια.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη απέκλεισε κάθε σενάριο συγκυβέρνησης ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι αυτό «είναι κρυφός πόθος της ΝΔ αλλά και πολλών κύκλων που επιβουλεύονται τη χώρα».

«Δεν θα συμβεί. Απολύτως σαφώς» ξεκαθάρισε η κ. Γεροβασίλη σε δηλώσεις που έκανε στην Κουμουνδούρου, αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου του Γιώργου Κατρούγκαλου.

Πηγές της Κουμουνδούρου επισημαίνουν επιπλέον ότι υπάρχει μεγάλη μερίδα αναποφάσιστων οι οποίοι θα πρέπει να αποφασίσουν επί πραγματικών θεμάτων και θέσεων. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζουν ότι η στρατηγική της ΝΔ και των άλλων κομμάτων δεν βασίζεται στην παρουσίαση των θέσεών τους για τα μείζονα προγραμματικά ζητήματα και φυσικά το θέμα του χρέους, αλλά στο ζήτημα της επόμενης μέρας.

«Να απαντήσουν όλοι επί των σημαντικών θεμάτων, να μας πουν ότι δεν θέλουν ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, ομαδικές απολύσεις, μειώσεις μισθών και συντάξεων. Αλλά τότε θα ήταν άλλα κόμματα, δεν θα ήταν νεοφιλελεύθερα. Θα ήταν μια άλλη συζήτηση».