Επ’ αυτοφώρω συνέλαβε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης τον απερχόμενο Πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και συνομίλησαν, όχι σε κάποιο δικαστήριο αλλά στο αεροδρόμιο Ηρακλείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, μόλις ο κ. Μεϊμαράκης έφθασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου από την Αθήνα, ο κ. Τσίπρας _ο αυτοφωράκιας κατά τον πρέοδρο της Ν.Δ. ανέμενε να επιβιβαστεί στο αεροπλάνο για να επιστρέψει στην πρωτεύουσα.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. που από σήμερα θα περιοδεύσει στην Κρήτη, μόλις έμαθε ότι ο τέως Πρωθυπουργός ήταν στο αεροδρόμιο δεν έχασε την ευκαιρία και παρά την σκληρή κριτική που του ασκεί, θέλησε να τον δει.

«Εκτός από την αστική ευγένεια υπάρχει και η Κρητική ευγένεια» τόνισε ο κρητικός πολιτικός και έσπευσε να τον συναντήσει, για να του πει μια καλημέρα. Οι δυο άνδρες, παρά το γεγονός ότι είμαστε εν μέσω προεκλογικής περιόδου και έχουν ανέβει οι τόνοι, συνομίλησαν για λίγο οι δυο τους, μακριά από συνεργάτες τους, χωρίς μέχρι στιγμής να είναι γνωστό τι ειπώθηκε.

Πως έγινε η συνάντηση

Για την παρουσία του κ. Τσίπρα στο αεροδρόμιο, ο κ. Μεϊμαράκης ενημερώθηκε από έναν δημοσιογράφο που του είπε: «Ο κ. Τσίπρας είναι ακριβώς στη διπλανή αίθουσα και ετοιμάζεται να φύγε». Αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη, ο πρόεδρος της Ν.Δ. απάντησε: «Α, ναι; Να πάω να τον δω»!

Πριν την κατ’ ιδίαν ολιγόλεπτη συνομιλία των δυο αρχηγών, τα χαμόγελα περίσσευαν. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι χθες είχαν ανταλλάξει βαριές κουβέντες, με τον κ. Μεϊμαράκη να επιμένει πως ο κ. Τσίπρας θέλει να την κοπανήσει και να τον χαρακτηρίζει «αυτοφωράκια» και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να του απαντά πως «οι βαρόνοι της ΝΔ θέλουν τον κ. Μεϊμαράκη αυτοφωράκια της ήττας».

Ο κ. Μεϊμαράκης του είπε πως θεώρησε υποχρέωσή του, από τη στιγμή που έμαθε ότι ο κ. Τσίπρας είναι στην πατρίδα του, να τον καλωσορίσει και να τον αποχαιρετήσει. «Σ’ ευχαριστώ. Χθες στα Ανώγεια μας τσάκισαν στις ρακές. Σε κάθε γωνιά ήπιαμε και μια ρακή» του είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να τον ρωτήσει ο πρόεδρος της Ν.Δ.: «Πως τα πας; Αντέχεις;». Ο τέως Πρωθυπουργός άνετος του είπε πως αντέχει αλλά σχολίασε τα…κιλά του πρόεδρου της Ν.Δ.«Εσύ πάχυνες Βαγγέλη» του είπε για να πάρει την απάντηση: «Άκου Αλέξη, εμείς εδώ στην Κρήτη, όταν κάνουμε εκλογές, παχαίνουμε με τα κεράσματα. Αλλά και εσύ δεν πας πίσω…».

Αμέσως μετά τη σύντομη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε: «Στον τόπο μας και αναχωρεί. Οφείλαμε να του ευχηθούμε καλό ταξίδι».Όταν όμως τον ρώτησαν για το διάλογο που είχε με τον τέως Πρωθυπουργό, απλά σημείωσε: «Τώρα, πολλά ρωτάτε».