Να παρθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την πλήρη λειτουργία των παιδικών σταθμών, υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας σημειώνει ότι σήμερα, που ξεκινούν τυπικά τη λειτουργία τους οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στους δήμους της χώρας «θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είμαστε στο ‘και πέντε’, αφού ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων και η επιλογή των παιδιών, ενώ λείπει το αναγκαίο προσωπικό. Χιλιάδες παιδιά θα βρεθούν εκτός παιδικών σταθμών».

Επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διότι το αντίστοιχο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που δυστυχώς συμπληρώνει, ως κρίσιμο χρηματοδοτικό μέγεθος, τη λειτουργία των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, δεν έχει περαιωθεί, αλλά «μετατίθεται για το τέλος του Σεπτέμβρη και βλέπουμε. Στην αναμονή βρίσκεται και ο προγραμματισμός των δήμων. Απόρροια της υποχρηματοδότησης τους και στην παιδική μέριμνα».

«Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα, έναν δρόμο έχουν. Να οργανώσουν την πάλη τους, να συγκρουστούν με την αντιλαϊκή πολιτική, στο σύνολό της. Να ανοίξουν τον δικό τους δρόμο για το δικό τους κράτος και εξουσία και που οι ζωτικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας και του παιδιού, είναι θεμέλιο του σχεδιασμού και της οργάνωσής τους. Με ισχυρό ΚΚΕ και ισχυρό, ταξικά προσανατολισμένο εργατικό κίνημα, μπορούμε και θα ανοίξουμε τον δρόμο» καταλήγει.