Την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να κερδίσει την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση και να αποδείξει ότι η αριστερά μπορεί να κυβερνήσει και δεν είναι κατάλληλη μόνο για να αντιπολιτεύεται, ζήτησε ο Φ. Κουβέλης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά»

«Σήμερα είναι αναγκαίο να στηριχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να καταγράψει εκλογική νίκη στις προσεχείς εκλογές. Και η φροντίδα μου δεν είναι άλλη παρά να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου και στην έξοδο της χώρας από τον θανάσιμο κύκλο της κρίσης. Το στοίχημα για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι να αποδείξει ότι η αριστερά δεν είναι κατάλληλη μόνο για να αντιπολιτεύεται , αλλά ικανή να κυβερνά με κοινωνική ευαισθησία, με ρεαλισμό, με ευθύνη. Και σε αυτή την υπόθεση οφείλουμε να συμβάλουμε όλοι, βάζοντας κατά μέρους σκοπιμότητες και προσωπικές στρατηγικές», δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης.

Σε ότι αφορά την φημολογούμενη συμμετοχή του στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Η φροντίδα μου δεν είναι άλλη από το να συμβάλω στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Δεν έχω δεχθεί καμία πρόταση, δεν έχω γίνει αποδέκτης συγκεκριμένης πρότασης και κατά συνέπεια δεν μπορώ να σας πω τίποτα σχετικό. Σε κάθε περίπτωση όμως, η πολιτική μου στάση ούτε συναρτάται, ούτε εξαρτάται από ανταλλάγματα εάν θα είμαι ή δεν θα είμαι σε κάποιες λίστες υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κύριος Κουβέλης εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει απώλειες λόγω της δημιουργίας της Λαϊκής Ενότητας, ενώ επέρριψε ευθύνες για την κατάσταση της χώρας στο παλαιό σύστημα, στο οποίο κατά την άποψή του, εντάσσονται Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι.