Την αντιπράθεση του με το παλιό πολιτικό σκηνικό, που αποτελεί αιχμή του δόρατος της προεκλογικής του εκστρατείας, κλιμάκωσε απο τα Χανιά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας του στη Κρήτη.


«Οι παλιοί πολιτικοί μάς έσπρωξαν στο χαντάκι, μας γέμισαν χρέη. Και εμείς πρέπει να βγούμε από το χαντάκι, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από τα Χανιά. Το να ξεπεράσουμε την κρίση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη», επισήμανε, μιλώντας σε δημάρχους των Χανίων.

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα στήριξης της τοπικής αυτοδιοίκησης, τονίζοντας ότι κεντρική εξουσία και τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να πάνε χέρι χέρι για να λυθούν τα προβλήματα του τόπου.

Τόνισε την ανάγκη να οικοδομήσουμε, όπως είπε, μια νέα σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κεντρική εξουσία και την τοπική αυτοδιοίκηση, πέρα από κομματικές λογικές.

Ο Αλέξης Τσίπρας, υπογράμμισε την ανάγκη της οικοδόμησης μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης ανάμεσα στην κεντρική εξουσία και την τοπική αυτοδιοίκηση, πέρα από κομματικές λογικές.

Ανεφέρθηκε στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020 και στο πακέτο Γιούνκερ των 35 εκατομμυριών, σημειώνοντας ότι βασικό μέρος του προγράμματος πρέπει να κατευθυνθεί σε μικρά και μεσαία έργα της τοπικής αυτοδιοικησης.

Παράλληλα, τόνισε ότι οι δήμοι θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να υλοποιήσουν τον σχεδιασμό τους και στο τέλος της περιόδου η πολιτεία νε έρχεται να ελέγχει τη νομιμότητα των πράξεών τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε και στον «υπηρεσιακό πρόεδρο της ΝΔ» όπως τον αποκάλεσε, ο οποίος στην ομιλία του έκανε χρήση της λέξης «αυτοφωράκιας» για τον πρωθυπουργό.

«Δεν τον θέλω εγώ για αυτοφωράκια, οι βαρόνοι της ΝΔ τον θέλουν για αυτοφωράκια για να του χρεώσουν την ήττα στις εκλογές» είπε ο Αλέξης Τσιπρας.

Ο κ. Τσίπρας πραγματοποιεί περιοδεία στην Κρήτη, ανοίγοντας την προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ και επισκέπτεται το Ρέθυμνο.

Ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία του το βράδυ στα Ανώγεια.

Παράλληλα θα συζητήσει με κατοίκους για την ανάπτυξη της περιοχής και την κτηνοτροφία. Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί το Δημαρχείο των Ανωγείων και θα συναντηθεί με τον Δήμαρχο.