Σε δύο άξονες κινήθηκε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Τρίτης στο Mega: Τάχθηκε υπέρ κυβέρνησης συνεργασίας και εξαπέλυσε βολές κατά του Αλέξη Τσίπρα.

Παράλληλα, κάλεσε τους πολίτες να σκεφτούν καλά πριν ψηφίσουν, επισημαίνοντας ότι η ψήφος διαμαρτυρίας δεν εμπεριέχει λύση. Κάλεσε, δε, τους πολίτες να μην απέχουν σε μια τόσο κρίσιμη για τη χώρα στιγμή.

Ειδικότερα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατηγόρησε εκ νέου τον πρώην πρωθυπουργό ότι επέλεξε τις εκλογές γιατί «κουράστηκε, θέλει να φύγει, δεν μπορεί, δεν το αντέχει» και πρόσθεσε: «Επιμένω ότι θέλει να την κοπανήσει, διότι όταν λέει αυτοδύναμος που δεν μπορεί και όταν λέει μόνο με τους ΑΝΕΛ και με κανέναν άλλο σημαίνει ότι αυτός μόνος του βγάζει τον εαυτό του από τη μέση. Γιατί σκέφτεται ίσως, σου λέει ’40 χρονών είμαι, να πάω εγώ τώρα να εφαρμόσω τέτοια μέτρα; Ας κάτσω στην άκρη, να περάσουν 1-2 χρόνια, να’ ρθει κάποιος άλλος, να βρούμε τον αυτοφωράκια που θα τον βάλουμε μπροστά, να τον πάρουνε μέσα».

Δήλωσε εκ νέου αντίθετος στις εκλογές εξπρές, υποστηρίζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την επιλογή αυτή για να μην προλάβουν να μάθουν οι πολίτες τις συνέπειες του μνημονίου και καταλόγισε στον πρώην πρωθυπουργό ότι ψευδόταν, καθώς είχε αποφασίσει από τις 12 Ιουλίου να πάει σε εκλογές όπως είπε σε συνέντευξή του, ενώ διαβεβαίωνε τους πολιτικούς αρχηγούς στις 24 Ιουλίου ότι δεν θα γίνουν εκλογές.

«Μιλάω έτσι επειδή είμαι Εξαρχειώτης»

Αναφερόμενος στους χαρακτηρισμούς «ψευτράκος και πονηρούλης» που είπε για τον κ. Τσίπρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, είπε ότι «μιλάω έτσι επειδή είμαι Εξαρχειώτης. Δεν είδα να σας πειράζει όταν ο Αλέξης Τσίπρας μας έλεγε δολοφόνους της κοινωνίας ή έλεγε ιδού η Ρόδος έρχεται το πήδημα».

«Δεν μπορώ να αλλάξω τη ζωή μου. Ας μη με ψηφίσουν. Θα παραμείνω αληθινός και παρορμητικός» είπε ο κ. Μεϊμαράκης, σημειώνοντας ότι είναι άνθρωπος και μπορεί να έχει αστική ευγένεια, αλλά στη ζωή του θα είναι «όπως γουστάρει».

Για το μετεκλογικό σκηνικό ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασιών με όσο πιο πολλά κόμματα γίνεται, τονίζοντας ότι έχουν τελειώσει οι μονοκομματικές κυβερνήσεις. Εξέφρασε, δε, την εκτίμηση ότι εάν βγει πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνουν και νέες εκλογές.

«Οι κυβερνήσεις συνεργασίες απαιτούν να νερώνουμε τα προγράμματα ιδιαίτερα σε αυτά που θεωρείς δευτερεύοντα ή τριτεύοντα ζητήματα. Εγώ λοιπόν είμαι από αυτούς που πιστεύουν πια ότι απαιτούνται συνεργασίες και γι΄αυτό με βλέπετε πολύ προσεκτικό στις εξειδικεύσεις των προτάσεών μας και των κινήσεών μας γιατί πιστεύω ότι πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες το στόχο μας, αλλά η υλοποίηση θα εξαρτηθεί από το πώς θα ερμνηνεύσουμε τη δικιά τους ψήφο και ποιον θα κάνουμε συγκυβέρνηση» επισήμανε.

Αν είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι θα πάρει την εντολή και θα την κρατήσει και για πολλά χρόνια «με μια κυβέρνηση ικανών και αξίων από όλους τους χώρους ανεξαρτήτως της πολιτικής τους καταβολής».

Απαντώντας, δε, στον Αλέξη Τσίπρα περί νέου και παλιού, σημείωσε ότι ένας νέος μπορεί να έχει παλιά μυαλά ή να είναι φαύλος ή διεφθαρμένος και ένας παλιός μπορεί να έχει ζωντάνια και κέφι για προσφορά.

Επισήμανε ακόμη ότι δεν είναι πολύ καλοί στους υπολογισμούς στον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή «κατηγορούν τα κόμματα που κυβέρνησαν 40 χρόνια τη χώρα ότι την φέσωσαν με 300 δισ. ευρώ, την ώρα που η κυβέρνηση Τσίπρα φέσωσε τη χώρα 90 δισ. ευρώ σε επτά μήνες».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του 23% στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι υπάρχει κοινοτική οδηγία που δεν επιτρέπει τη φορολόγηση της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

«Η Κομισιόν έδωσε προφορική εντολή για το πάγωμα της απόφασης για φορολογηση με 23% της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να βάλει ΦΠΑ 23% σε φροντιστήρια και ιδιωτικά σχολεία» είπε και πρόσθεσε πως ζήτησε ραντεβού από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προκειμένου να συζητηθούν θέματα όπως ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, το μεταναστευτικό και τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Ο ίδιος σημείωσε, ακόμη, ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη φορολογία των αγροτών.