Επίθεση στη ΝΔ εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στο Βοτανικό την Κυριακή. Έκανε λόγο για «το πιο παλιό από το παλίο» και απέρριψε το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με «του στυλοβάτες του παλιού συστήματος». Αφησε, δε, αιχμές κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη κάνοντας λόγο για πρώην «αρχηγό των κενταύρων».

Ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε μια παθιασμένη ομιλία σε υψηλούς τόνους, σε μια προσπάθεια συσπείρωσης του κόμματος και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Έδωσε, δε, το σύνθημα για σκληρή εκλογική μάχη, λέγοντας: «Θα οργώσουμε την Ελλάδα, για να μην επιστρέψει το παλιό, για να μην αφήσουμε στη μέση την ελπίδα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε «δεν θα επιτρέψουμε την υλοποίηση του σεναρίου της αριστερής παρένθεσης που επιζητά το σύστημα» και επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να συνεργαστεί με κόμματα που έπαιρναν από τα μαύρα ταμεία της Siemens.

O ίδιος επισήμανε ότι στο DNA της πολιτικής ιδεολογίας του κόμματος αυτού είναι ο πιο σκληρός αυταρχισμός» και χαρακτήρισε «μεγάλο πολιτικό εμπόδιο για τις μικρές και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα» τη ΝΔ.

Έκανε αναφορά στην ΕΡΤ και τις καθαρίστριες και αναρωτήθηκε εάν ο κ. Μεϊμαράκης σκοπεύει να γυρίσει τη χώρα πίσω, ξανακλείνοντας την ΕΡΤ, απολυοντας εκ νέου τις καθαρίστριες, καταργώντας τις 100 δόσεις και το πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση.

Σε αντιδιαστολή, ο Αλέξης Τσίπρας παρατήρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την ελπίδα και το στόχο σε βάθος 4ετίας για τον απεγκλωβισμό από τη μέγγενη του χρέους και της άρσης της δημοκρατίας στα οποία οδήγησε ο φιλελευθερισμός.

Υπογράμμισε, δε, ότι με το 62% στο δημοψήφισμα εκφράστηκε το «γαμώτο» του ελληνικού λαού, όπως και το βάθεμα της δημοκρατίας.

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα φορτωθεί όλες τις αμαρτίες όλων των προηγούμενων, ούτε αποδέχεται τη θεωρία «όλοι ίδιοι είναι».

«Μπορεί να αναγκαστήκαμε σε συμβιβασμό με την Ευρώπη, αλλά δεν θα συμβιβαστούμε με όσους οδήγησαν σε αυτήν τη θυέση το λαό, εντός Ελλάδας» τόνισε.