Το προσκλητήριο της Φώφης Γεννηματά βρήκε αποδέκτες στη Δημοκρατική Αριστερά και σε στελέχη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών αλλά όχι στον Γιώργο Παπανδρέου. Στο ΚΙΔΗΣΟ παίχτηκε ένα θέατρο του παραλόγου, με κάποια στελέχη να παρακαλούν τον κ. Παπανδρέου να μη δεχθεί να μπει «κάτω από τη Φώφη» και να «μην προδώσει τον κόσμο που τον πίστεψε», ενώ δεν έλειψαν και οι καβγάδες για τις λίστες, και άλλα στελέχη να περιμένουν την αναστολή της λειτουργίας του κόμματος ώστε να απελευθερωθούν. Κάποιοι (π.χ., Κ. Τριαντάφυλλος, Αγγ. Τόλκας, Φρ. Παρασύρης, Συμεών Κεδίκογλου κ.ά.) εντάχθηκαν ήδη στα ψηφοδέλτια του ΠαΣοΚ, άλλοι όπως ο Χρ. Αηδόνης βρίσκονται σε προχωρημένες συζητήσεις με τη Χαρ. Τρικούπη. Την Πέμπτη οι συζητήσεις της κυρίας Γεννηματά με τον κ. Παπανδρέου οδηγήθηκαν σε ναυάγιο.

Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ είχε θέσει όρους αυτόνομης και ισότιμης συμμετοχής και ζητούσε τοπικά δημοψηφίσματα για την ανάδειξη των υποψηφίων, η πρόεδρος του ΠαΣοΚ του ζήτησε να διαλύσει το Κίνημα και να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές επειδή δεν ήθελε να νομιμοποιήσει τη διάσπαση του Ιανουαρίου.

Αντιθέτως, με τη ΔΗΜΑΡ η συμφωνία έκλεισε και αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα. Την Παρασκευή στην Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος έγινε εισήγηση για τη συμπαράταξη της ΔΗΜΑΡ με το ΠαΣοΚ υπό το όνομα Δημοκρατική Συμπαράταξη, η οποία υπερψηφίστηκε από επτά μέλη και καταψηφίστηκε από τέσσερα –ο Φώτης Κουβέλης είναι πολέμιος αυτής της εξέλιξης. Αν δεν εκτροχιαστεί η συμφωνία, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος αναμένεται να τοποθετηθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του νέου σχήματος.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ