Συνυπεύυνους για τα μέτρα του τρίτου μνημονίου χαρακτηρίζει ο Δημήτρης Κουτσούμπας και τα στελεχή της «Λαϊκής Ενότητας», λέγοντας πως «έβαλαν πλάτη σε αυτό που σήμερα δήθεν καταγγέλλουν».

Ο γγ του ΚΚΕ αποκάλυψε επίσης το προεκλογικό σύνθημα του κόμματος για την εκλογική μάχη του Σεπτεμβρίου: «Τα δοκίμασες, τους δοκίμασες, τώρα με το ΚΚΕ ανοίγουμε τον δρόμο της ανατροπής».

Μιλώντας στο Mega την Παρασκευή, ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε το τρίτο μνημόνιο ως «δυσβάσταχτο» και «παγίδα» και κατηγόρησε την Λαϊκή Ενότητα ότι «πήραν αριστερά ριζοσπαστικά συνθήματα και τα ξεπουπούλιασαν, πάνε να κοροϊδέψουν τον κόσμο». Την κατηγόρησε δε ότι έχει τεράστιες ευθύνες σε όσα συμβαίνουν σήμερα γιατί «έβαλαν πλάτη σε αυτό που σήμερα δήθεν καταγγέλλουν». Έχουν προτάσεις, αναγνώρισε ο γγ του ΚΚΕ, αλλά με μαθηματική ακρίβεια οδηγούν σε αυτό που έκανε και η προηγούμενη κυβέρνηση.

«Η ουσία είναι ποιος έχει την ιδιοκτησία την καπιταλιστική, τον πλούτο και τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής. Αν δεν στρέφεσαι ενάντια σε αυτούς είναι ψευδεπίγραφο το ερώτημα ευρώ ή δραχμή», επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας και κάλεσε τον λαό να τους καταλογίσει ότι είναι συνυπεύθυνοι.

Ερωτηθείς για τα μετεκλογικά σενάρια, ο γγ του ΚΚΕ εκτίμησε πως το πιο πιθανόν είναι να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας με τα κόμματα που ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο, σημειώνοντας πως αυτός είναι και ένας λόγος που οδηγηθήκαμε σε εκλογές, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούσε με αυτή την σύνθεση της Βουλής, ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις, ώστε να γίνουν τέτοιου είδους συγκλίσεις.