Επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα έστειλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, ζητώντας από τον Πρωθυπουργό να την προστατεύσει από τις επιθέσεις που δέχεται από τους Δημήτρη Μάρδα και Γιάννη Πανούση!

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μάρδας αμφισβήτησε πρόσφατα τον σκοπό και το έργο της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο χρέος, ενώ ο κ. Πανούσης ουκ ολίγες φόρες έχει επικρίνει τη στάση της Προέδρου.

Η επιστολή της κ. Κωνσταντοπούλου εστάλη την 31η Ιουλίου και φέρεται να είναι απάντηση στο αίτημα του πρωθυπουργού να διακοπούν οι εργασίες της Βουλής από τις 3 ως τις 16 Αυγούστου προκειμένου να ξεκουραστούν οι υπουργοί.

Η Πρόεδρος της Βουλής καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει προσωπικά, καθώς όπως αναφέρει στην επιστολή της με ημερομηνία 31/07/2015:

«Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Δημήτρης Μάρδας, στο πλαίσιο σειράς προσβλητικών δηλώσεων του, που στρέφονται εναντίον μου ως Προέδρου της Βουλής αλλά και συνολικότερα, εναντίον της λειτουργίας και της αυτονομίας της Βουλής, προέβη και σε δηλώσεις που αφορούν το έργο και το αντικείμενο αυτής της Επιτροπής, δηλώσεις που δεν απηχούν την εκπεφρασμένη άποψη της κυβέρνησης, πλην όμως δημιουργούν εύλογα ερωτηματικά. Το ίδιο φαινόμενο, των ανοίκειων και πολλαπλώς προσβλητικών τοποθετήσεων εναντίον μου ως Προέδρου της Βουλής αλλά και εναντίον της συνταγματικά και εκ του κανονισμού της Βουλής προβλεπόμενης άσκησης των αρμοδιοτήτων μου, παρατηρείται εδώ και μήνες από έτερο Αναπληρωτή Υπουργό της κυβέρνησης σας, τον κ. Γιάννη Πανούση, η επιθετική εμμονή του οποίου γεννά πολλές απορίες».

Και συνεχίζει, λέγοντας στον Αλέξη Τσίπρα:

«Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας σε σχέση με ζητήματα σεβασμού της διάκρισης των εξουσιών, αλλά και σεβασμού της προσωπικότητας των θεσμικών λειτουργιών, θα σας παρακαλούσα να μεριμνήσετε προσωπικά, ώστε αυτό το ονειδιστικό για την Δημοκρατία φαινόμενο να λάβει ένα τέλος, καθότι πρώτα τα μέλη της κυβέρνησης με το παράδειγμα τους, με την αυτοσυγκράτηση και την τήρηση των αρχών της πολιτικής και θεσμικής ευπρέπειας, θα πρέπει να δίνουν τον τόνο και να συγκροτούν το θεσμικό υπόδειγμα ώστε αυτές οι αρχές να γίνονται σεβαστές και από την Αντιπολίτευση, και συνολικά, να θωρακίζεται ο δημόσιος λόγος από φαινόμενα εκτράχυνσης, εκφυλισμού ή και απροκάλυπτου κανιβαλισμού».