Εκανε τα μπάνια του, ξεκουράστηκε, δοκίμασε τα τοπικά εδέσματα, μαύρισε, γέμισε, όπως ο ίδιος έλεγε τις μπαταρίες του και ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας επιστρέφει στην Αθήνα, όπου τον περιμένει ένας δύσκολος από κάθε άποψη Αύγουστος.

Πήγε για μερικές ημέρες, ξεκούρασης, μαζί με τη σύντροφό του Περιστέρα (Μπέττυ) στην Ερείκουσα, τις Μικρές Κυκλάδες του Ιονίου, στις Διαπόντιες νήσους της Κέρκυρας, όπως πήγε και πέρυσι για να συναντήσει τον φίλο του και συμφοιτητή του στο Πολυτεχνείο Ανδρέα Γουλή, πολιτικός μηχανικός το επάγγελμα (όπως και ο κ. Τσίπρας) και αντιδήμαρχος Κέρκυρας, υπεύθυνος για την Ερείκουσα, νυμφευμένος με δασκάλα με μία κόρη 2 ετών.

Είχε εκλεγεί με τη Νέα Ριζοσπαστική Κίνηση (που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ) και με κεντρικό προεκλογικό σύνθημα «Αυτή την Ανοιξη ονειρευόμαστε μαζί». Είναι μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κέρκυρας, Ενεργειακός Επιθεωρητής και μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

«Ηλθε εδώ, γύρισε το νησί, έκανε τα μπάνια του, αλλά δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο», είπε ο κ. Γουλής, μιλώντας στο «Βήμα». Βρισκόταν, το απόγευμα της Δευτέρας, όπως διευκρίνισε σ΄ένα καραβάκι μαζί με τον Πρωθυπουργό, πλην όμως δεν θέλησε να αποκαλύψει ποιος ήταν ο προορισμός τους ή από έρχονταν. Το μόνο που είπε ήταν ότι ο κ. Τσίπρας , μετά τη σύντομη απόδρασή του, επιστρέφει το βράδυ στην Αθήνα.
Πέρυσι έμεινε αρκετό καιρό στο νησάκι, φιλοξενούμενος στο σπίτι του συμφοιτητή του, αλλά εφέτος έμεινε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε ξενοδοχείο, δίπλα στη θάλασσα. Αρχικά το ζεύγος Αλέξη Τσίπρα και Μπέττυ Μπαζιάνα τους προσφέρθηκε για φιλοξενία ένα σπίτι φίλου του κ. Γουδή, πλην όμως ο κ. Τσίπρας προτίμησε το ξενοδοχείο.

Πάντως στο επαγγελματικό site του κ. Γουλή (μαζί με την επίσης πολιτικό μηχανικό Τάνια Γουλή) αναφέρεται μία βίλα τεσσάρων ορόφων με εσωτερική πισίνα στην Πεντέλη Αττικής, συγκρότημα παραθεριστικών κατοικιών στην Ερείκουσα, ανακαίνιση διαμερίσματος στην Κέρκυρα και πολλά άλλα.

Εκεί στην Ερείκουσα, ο κ. Τσίπρας, πρέπει να άκουσε από πρώτο χέρι από τους κατοίκους και από τους λίγους καταστηματάρχες του νησιού τα προβλήματα που δημιούργησαν στο νησί τα capital controls, αλλά και παράπονα για το λιμανάκι που εδώ και 20 χρόνια το κατασκευάζουν.