Την άποψή του ότι μία διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν νίκη των αντιδραστικών δυνάμεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εξέφρασε σε συνέντευξή του το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, Μανώλης Γλέζος.

Ο κ. Γλέζος σημείωσε, επίσης: «Δεν δώσαμε λευκή επιταγή στη διαπραγματευτική ομάδα και πριν από οποιαδήποτε διαπραγμάτευση απαιτείται όχι η γνώμη της κυβέρνησης του Μαξίμου, αλλά η γνώμη των μελών του ΣΥΡΙΖΑ».

Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Αυγή, ο κ. Γλέζος είπε ότι η κυβέρνηση πιστεύει ότι το τρίτο Μνημόνιο είναι μονόδρομος. «Όμως, στην πραγματικότητα θα μπορούσαν να υπάρχουν και άλλες λύσεις. Μία από αυτές έχω προτείνει ο ίδιος από πάρα πολύ καιρό -και είναι αυτή: ούτε ρήξη ούτε υποταγή. Δηλαδή πάγωμα όλων των προβλημάτων που σχετίζονται με τα δάνεια. Ούτε δανειζόμαστε ούτε ξοφλάμε δάνεια και ούτε λειτουργούν τα τοκοχρεολύσια για ένα χρονικό διάστημα».

Σημείωσε ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί η κυβέρνηση δεν άρπαξε την ευκαιρία να αξιοποιήσει αυτή την πρόταση και να την προτείνει στη διαπραγμάτευση. «Ποτέ δεν υπάρχουν μονόδρομοι» σημείωσε.

Εκτίμησε, επίσης, ότι οι εταίροι δεν θέλουν να μας διώξουν από τη ζώνη του ευρώ. «Δεν τους συμφέρει ένα Grexit από την Ευρωζώνη, γι’ αυτό και δεν το κάνουν» τόνισε.

«Δεν μπορούμε να κρυφτούμε πια. Το 3ο Μνημόνιο είναι Μνημόνιο» λέει και προσθέτει ότι δεν περίμενε ποτέ ότι η εκλεγμένη από τον λαό κυβέρνηση θα δεχόταν ποτέ τέτοιο Μνημόνιο. «Δεν περίμενα ποτέ κυβέρνηση της Αριστεράς να αποδεχθεί τέτοια πρόταση» λέει.

Αναφερόμενος στην παρουσία του σε συγκέντρωση της ιστοσελίδας Iskra -που εκφράζει τις απόψεις της Αριστερής Πλατφόρμας-, είπε ότι θα πηγαίνει όπου τον καλούν, «γιατί η διαφορετικότητα των απόψεων είναι η πηγή της δικής μας Αριστεράς».

Έχοντας εκφράσει τη διαφωνία του με επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, σημειώνει: «Μήπως αποπροσανατολίζεται ο εργαζόμενος όταν του λες «η μορφή του νομίσματος θα σε σώσει»;»

Ο κ. Γλέζος επιμένει ότι «δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να εγκριθεί η συμφωνία μόνο από την κυβέρνηση Μαξίμου».