«Ο κ. Τσίπρας έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης των Ελλήνων ψηφοφόρων, μόλις τον περασμένο Ιανουάριο. Τώρα οφείλει να αποδείξει ότι θα κάνει το καθήκον του. Νέες εκλογές θα ήταν, στην παρούσα φάση, όχι μόνο αντιπαραγωγικές, αλλά και μοιραίες» δηλώνει ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του που παραχώρησε στο περιοδικό Focus.

O κ. Μεϊμαράκης ασκεί κριτική στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «αν και υποσχέθηκε στους Έλληνες «τον ουρανό με τ’ άστρα» οδηγεί από τότε (την εκλογή του) τη χώρα προς τα πίσω» και προέβλεψε ότι «για πολλούς ψηφοφόρους θα υπάρξει σύντομα μία απότομη προσγείωση στην πραγματικότητα και μεγάλη απογοήτευση».

Ερωτηθείς εάν η ΝΔ θα ψηφίσει σε κάθε περίπτωση για το τρίτο δανειακό πρόγραμμα, ο κ. Μεϊμαράκης απαντά «όχι απαραίτητα», σημειώνοντας ότι πιστεύει στη δύναμη της πολιτικής συνεννόησης και δεν θέλει «μια οποιαδήποτε συμφωνία με τους πιστωτές. Αλλά μια συμφωνία που θα μας βγάλει από το αδιέξοδο και θα μας οδηγήσει στο δρόμο της ανάπτυξης».

«Έχουμε πολύ δύσκολες και εξαιρετικά αγωνιώδεις ημέρες μπροστά μας. Στηρίξαμε τον κ. Τσίπρα στο Κοινοβούλιο, διότι είμαστε πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα πρέπει να κατοχυρώσει τη θέση της στην Ευρώπη και στο ευρώ. Αλλά δεν είμαστε το στήριγμα του Τσίπρα. Εναπόκειται σε αυτόν να φέρει την -κατά την άποψή του- καλύτερη λύση για τη χώρα. Τι θα συμβεί μετέπειτα, θα το δούμε» αναφέρει.