«Το Ποτάμι θα συμμαχήσει με τον διάβολο αυτή τη στιγμή για να σωθεί η χώρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι στις εκλογές θα συνταχθεί, είτε πίσω είτε μαζί, με το παλιό πολιτικό σύστημα» δήλωσε την Παρασκευή ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Focus fm, στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα.

Παράλληλα, κάλεσε «τους προοδευτικούς πολίτες, τους λογικούς και δημιουργικούς ανθρώπους να συμπορευθούν μαζί του στη επόμενη εκλογική αναμέτρηση».

Ερωτώμενος για τη συνεχιζόμενη αναταραχή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι «τα κόμματα που θέλουν να κυβερνήσουν έχουν υποχρέωση να έχουν ξεκαθαρίσει εκ των προτέρων το προς τα πού θέλουν να πάνε τη χώρα».

Σε ό,τι αφορά στο νέο μνημόνιο, υποστήριξε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να το ψηφίσουμε για να σωθεί η χώρα, αλλά θα πρέπει στο άμεσο χρονικό διάστημα, να δούμε τι μπορούμε να αλλάξουμε και να βελτιώσουμε».

Αναφερόμενος στην αγροτική ανάπτυξη, είπε ότι «το Ποτάμι έχει συγκεκριμένες προτάσεις τόσο για τους αγρότες όσο και για τις ομάδες που αδικούνται από τη συμφωνία που έχει κάνει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του».