Συνεδρίασε την Πέμπτη το διαγραμματειακό συντονιστικό όργανο της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου, με αντικείμενο τις τελευταίες εξελίξεις, όπου συμφωνήθηκε ότι η ΝΔ θα βρίσκεται σε διαρκή εγρήγορση.

Ειδικότερα, αποφασίστηκε να γίνουν όλες οι αναγκαίες προετοιμασίες προκειμένου να μπουν σε εφαρμογή, με το καλύτερο τρόπο, οι εξής αποφάσεις του προέδρου της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη:

  • Να ξεκινήσουν, από την 1η Σεπτεμβρίου, οι εγγραφές παλαιών και νέων μελών στη Νέα Δημοκρατία.
  • Να πραγματοποιηθεί, στις 4 Οκτωβρίου, επέτειο ίδρυσης της Νέας Δημοκρατίας, Προσυνδιάσκεψη στη Θεσσαλονίκη με θέμα την ανασυγκρότηση της παράταξης με βάση τις ιδεολογικές μας αρχές.
  • Να πραγματοποιηθεί, στις 17 Οκτωβρίου, Εθνική Συνδιάσκεψη στην Αθήνα.
  • Να αρχίσει, στο αμέσως επόμενο διάστημα, η προετοιμασία για τη συγκρότηση νέας ολοκληρωμένης πρότασης της Νέας Δημοκρατίας για τη χώρα, η κατάρτιση Ελληνικού Σχεδίου με στόχο την ανάταξη της Οικονομίας και της Κοινωνίας.
  • Να ανασυσταθεί η γραμματεία απόδημου ελληνισμού με επικεφαλής τον καθηγητή και πρώην υπουργό κ. Τάκη Σκανδαλάκη, προκειμένου να χαραχθεί εθνική στρατηγική στο θέμα του Απόδημου Ελληνισμού.

Κατά τη συνεδρίαση επισημάνθηκε ότι η απόφαση ανασύστασης της γραμματείας απόδημου ελληνισμού αποτελεί ένδειξη σεβασμού στην Ομογένεια και αναγνώριση της προσφοράς της στο Έθνος, ενώ υπογραμμίστηκε, μεταξύ άλλων, ότι η ΝΔ απευθύνεται στο κοινωνικό και μεταρρυθμιστικό κέντρο.