Την ώρα που ο Αλ. Τσίπρας έπαιζε το χαρτί του έκτακτου συνεδρίου στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, ο Π. Λαφαζάνης έκανε αρχηγική εμφάνιση σε μία συγκέντρωση της δικής του κομματικής πτέρυγας.
Το σκηνικό αυτό περιγράφει την ρήξη που διαπιτώνεται καθημερινώς πλέον στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. O κ. Λαφαζάνης μίλησε ανοιχτά και απερίφραστα για την έξοδο από το ευρώ και την μετάβαση στην δραχμή, δεν απέρριψε κατηγορηματικά την ίδρυση νέου κόμματος, ανακοίνωσε όμως εμέσως πλην σαφώς την ίδρυση κομματικής νεολαίας και επέμεινε ότι «εμείς είμαστε ο ΣΥΡΙΖΑ», στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα προς την σημερινή ηγεσία του κόμματος για την μάχη που επίκειται.

«Εμείς είμαστε ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ο Π. Λαφαζάνης μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση στο κλειστό του Πανελληνίου, «προειδοποίησε» πως η Αριστερή Πλατφόρμα «θα συνεχίσει να δίνει τον αγώνα για το μεγάλο «όχι» μέχρι το τέλος» και αναφωνούσε στο τέλος της ομιλίας του: «εμείς είμαστε ο ΣΥΡΙΖΑ» και «ζήτω, με το όχι για την νίκη».

Η ομιλία του κ. Λαφαζάνη είχε χαρακτηριστικά διακήρυξης, με ειδικές αναφορές και και επισημάνσεις όπως ότι «η Ελλάδα δεν είναι οικόπεδο προς εκποίηση», ότι απαιτείται «έλεγχος ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ΜΜΕ», ότι είναι αναγκαία «η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους», η «αναδιανομή πλούτου σε βάρος των μεγάλων περιουσιών», ενώ μίλησε για ένα «εναλλακτικό παραγωγικό και κοινωνικό πρότυπο».
«Μπορεί ένα τέτοιο πρόγραμμα να συνδυαστεί με την παρουσία της Ελλάδας στο ευρώ;», ρώτησε από βήματος ο κ. Λαφαζάνης. «Οχι, όχι, όχι», απάντησε εν χορώ το ακροατήριο και στη συνέχεια ο κ. Λαφαζάνης μίλησε ανοιχτά για την έξοδο από την ευρωζώνη, «σε πείσμα της μαύρης προπαγάνδας, που την παρομοιάζει με την κόλαση». Πρότεινε μάλιστα ο ηγέτης της Αριστερής Πλατφόρμας να ανοίξει στον ΣΥΡΙΖΑ και την ελληνική κοινωνία «η απαγορευμένη συζήτηση για το εθνικό νόμισμα».
Προσέθεσε δε: «Το μήνυμα που εκπέμπουμε είναι ισχυρό μήνυμα ενότητας μέσα από την διαφορετικότητά μας, η ανάγκη να επανακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ γρήγορα στις προγραμματικές αντιμνημονιακές ρίζες του, να διακόψει τις διαπραγματεύσεις με την «τετατόικα» για ένα νέο μνημόνιο. Εμείς είμαστε η μεγάλη πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ!».

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Μαν. Γλέζος, του οποίου οι σχέσεις με τον κ. Λαφαζάνη δεν ήταν οι καλύτερες στο παρελθόν.


Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Παναγιώτη Λαφαζάνη