Άγριος καβγάς ξέσπασε στην Βουλή κατά την συζήτηση του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων ανάμεσα στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Άδ. Γεωργιάδη και την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου αναφορικά με τις καταθέσεις της στο Λονδίνο.

Όλα ξεκίνησαν όταν η υπουργός αναφέρθηκε σε παλαιότερες δηλώσεις του πρώην υπουργού Υγείας της ΝΔ που έλεγε ότι δεν ήθελε να του πάρει την δόξα ο Τόμσεν για απολύσεις στον ΕΟΠΥΥ. Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε και έλαβε τον λόγο επί προσωπικού για να δηλώσει ότι δεν έκανε καμία απόλυση, ενώ αντεπιτέθηκε στην κυρία Φωτίου ρωτώντας την αν έφερε πίσω τις καταθέσεις της στο Λονδίνο: «Τα χρήματα που είχατε στο Λονδίνο τα φέρατε πίσω ή μιλάτε εκ τους ασφαλούς από έδρας; Γιατί στο πόθεν έσχες σας φαίνεται ότι είχατε λεφτά στην Αγγλία. Και προσέξτε μη δεν ψηφίσουμε σήμερα και πάτε όλοι σπίτια σας από σήμερα το βράδυ», της είπε χαρακτηριστικά προκαλώντας την έκρηξή της.

Η κυρία Φωτίου έκανε λόγο για συνεχιζόμενη εκστρατεία λάσπης εναντίον της, η οποία ξεκίνησε, όπως είπε, όταν η ίδια και άλλοι από τον ΣΥΡΙΖΑ αντιτάχθηκαν στον ΕΝΦΙΑ και διευκρίνισε ότι όσοι ανακινούν συνεχώς την υπόθεση των καταθέσεών της «αγνοούν ότι εγώ εργαζόμουν στην Αγγλία και είχα χρήματα από το 1990». «Αυτά τα λεφτά ήταν 80 με 100.000 λίρες Αγγλίας. Έφερα από αυτά τα λεφτά τα τρία τελευταία χρόνια 50.000 λίρες. Να αφήσουν αυτές τις ιστορίες. Αυτή η λάσπη σε συγκεκριμένους ανθρώπους να σταματήσει», τόνισε εξοργισμένη η υπουργός. Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης έδωσε συνέχεια: «Φέρατε τις 50.000 λίρες και αφήσατε τις άλλες 50.000 στο Λονδίνο; 50.000 λίρες είναι 75.000 ευρώ. Και μας μιλάτε εσείς;», της είπε, ενώ φραστικό επεισόδιο υπήρξε και με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τριανταφυλλίδη ο οποίος προκάλεσε τον κ. Γεωργιάδη να μιλήσουν για τη λίστα Λαγκάρντ. «Εσύ να ξαναβάλεις τη γραβάτα, να ξαναγίνεις μνημονιακός και μετά να μιλήσεις», ακούστηκε να του λέει ο κ. Γεωργιάδης.