Εμμένει στην στάση της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή κατακεραυνώνοντας την κυβέρνηση για την συμφωνία με τους δανειστές και τα προαπαιτούμενα που έχει φέρει στην Βουλή. Μιλώντας κατά την συζήτηση του δεύτερου πακέτου μέτρων η κυρία Μακρή κατήγγειλε ότι «επιχειρείται κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από ένα μάτσο οικονομικούς δολοφόνους».

Και δήλωσε σε ό,τι την αφορά, ότι «δεν προδίδει τους πολίτες για τους τραπεζίτες». Μάλιστα απαντώντας εμμέσως στον πρωθυπουργό που αναφέρθηκε σε εκείνους του βουλευτές του κόμματος που κρύβονται πίσω από την δική του υπογραφή στην συμφωνία, η κυρία Μακρή είπε ότι «εγώ δεν κρύβομαι πίσω από δικαιολογίες μηδενικής ουσίας», για να δηλώσει ότι «σε αυτό τον δημοσιονομικό και πολιτικό κατήφορο αρνούμαι να βάλω την υπογραφή μου».

Η κυρία Μακρή διερωτήθηκε «γιατί η μαύρη βίβλος της φαιδρής νομοθέτησης των προηγούμενων χρόνων αναγεννάται σήμερα;» και τόνισε πως όταν οι δανειστές «ολοκληρώσουν την καταλήστευση της υπόλοιπης δημόσιας περιουσίας, θα απαιτήσουν άρση της όποιας προστασίας για την πρώτη κατοικία». «Η θέληση των δανειστών είναι να ακυρώσει την ελπίδα και τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου όπως και το δημοψήφισμα με το «όχι» του ελληνικού λαού στα μέτρα λιτότητας». «Όπως σε κάθε ληστεία και πραξικόπημα υπάρχει ο παράγοντας του φόβου», είπε η κυρία Μακρή επικαλούμενη το προηγούμενο του Γ. Παπανδρέου, του Λ. Παπαδήμου και του Αντ. Σαμαρά οι οποίοι, όπως είπε, υπέγραψαν τα μνημόνια υπό την απειλή του φόβου της χρεοκοπίας. Χωρίς να αναφερθεί στον Αλ. Τσίπρα, είπε με αιχμηρό τρόπο ότι «δεν υπάρχει δίλημμα ευρώ ή δραχμή και κανείς δεν μπορεί να μας επιβάλλει το Grexit» και ότι το ζήτημα που τίθεται είναι «αν θα συνεχίσουμε να εξυπηρετούμε ένα παράνομο και επαχθές χρέος».

Μάλιστα έκανε λόγο για «παράκαμψη των βουλευτών» και για «προσκόλληση στις υπουργικές καρέκλες». «Όποιος αντιλαμβάνεται το ζήτημα ξέρει την λύση. Τα άλλα είναι για να ρίξουν κάποιοι στάχτη στα μάτια των βουλευτών και να διατηρήσουν την υπουργική τους καρεκλίτσα», ανέφερε η βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλοντας ένα ακόμη «όχι» από την πλευρά της στην ψηφοφορία.