Φαντάζει απίστευτο αλλά είναι αληθινό!

O υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης περιέγραψε την Τρίτη σε εκδήλωση περίπου 500 στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας (συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ που ευθέως τάσσεται υπέρ της ρήξης) σχέδιο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, αναφέροντας μάλιστα σειρά «επαναστατικών» πράξεων, ικανών να επιτρέψουν την ομαλή μετάβαση.

Σύμφωνα με όσα έχουν μεταδοθεί από τον κύκλο του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, το σχέδιο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα για να είναι επιτυχές προϋποθέτει εθνικοποίηση της Τράπεζας Ελλάδος, αποκοπή αυτής από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και δέσμευση του χρηματικού αποθέματος των 22 δισ. ευρώ, που διατηρεί στο θησαυροφυλάκιό της, προκειμένου να τροφοδοτεί με μετρητά τα ΑΤΜ και να κρατά ζωντανή ακόμη και σε συνθήκες capital controls τη λειτουργία της οικονομίας.
Το σχέδιο επιστροφής στο εθνικό νόμισμα, όπως το περιέγραψε ο κ. Λαφαζάνης, απαιτεί κατάληψη της Τράπεζας Ελλάδος και του Εθνικού Νομισματοκοπείου, προφανώς με τη χρήση δυνάμεων του Στρατού και των σωμάτων ασφαλείας.
Μάλιστα, κατά το σχέδιο, επιβάλλεται και η σύλληψη του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος κ. Γ.Στουρνάρα!
Αν δεν είναι γελοίο, καθώς φαντάζει με «διεθνές ριφιφί» και παραπέμπει σε πραξικόπημα «κάλπικης λίρας», πρόκειται για σχέδιο της απόλυτης εκτροπής, για «πραξικόπημα της δραχμής», που χωρίς αμφιβολία θα συνιστούσε αλλαγή καθεστώτος και θα έφερνε την Ελλάδα πιο κοντά στη Βόρειο Κορέα παρά στην Ευρώπη.
Το δυστύχημα είναι ότι το σχέδιο Λαφαζάνη δεν προέκυψε την προηγούμενη νύχτα, αλλά έρχεται ως αποτέλεσμα μακράς επεξεργασίας τους τελευταίους πολλούς μήνες με τη συνδρομή και άλλων κυβερνητικών στελεχών, όπως προσφάτως αποκάλυψε με αλλεπάλληλες συνεντεύξεις του ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
Επιβεβαιωτικές είναι επίσης οι πολλές σχετικές διαρροές τους προηγούμενους μήνες στο διεθνή Τύπο για την έκδοση παράλληλου νομίσματος και τη χρήση των χρηματικών αποθεματικών της Τράπεζας Ελλάδος.
Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στο ΒΗΜΑ ότι το όλο σχέδιο, προβληματικό και φαιδρό στη σύλληψή του, αλλά εξόχως επικίνδυνο, είχε περιέλθει σε γνώση του Προέδρου της Δημοκρατίας και είχε αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης με τον Πρωθυπουργό και τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος. Λέγεται μάλιστα ότι σε κάποια από τις συζητήσεις ο πρωθυπουργός αναφώνησε «έχω μπλέξει με τρελούς».
Όλο αυτό το κλίμα παραλογισμού που κάποια στιγμή έτεινε να λάβει διαστάσεις εντός του κυβερνητικού στρατοπέδου ίσως εξηγεί και τη σθεναρή στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας υπέρ της παραμονής στο ευρώ, τις πολλές προσπάθειες που κατέβαλε προς αυτή την κατεύθυνση, εντός και εκτός της χώρας και δικαιολογεί τις απειλές που κάποια στιγμή εκτόξευσε ότι δεν θα επιτρέψει αποχώρηση από την ευρωζώνη, αλλά θα παραιτηθεί αν κάτι τέτοιο συμβεί.
Όσο φαιδροί κι αν μοιάζουν αυτοί οι σχεδιασμοί δεν χωρεί καμία αμφιβολία ότι συνιστούν εκτροπή και αποτελούν απειλή για το δημοκρατικό πολίτευμα. Πολύ περισσότερο όταν εκπορεύονται από υψηλά ιστάμενους υπουργούς οι οποίοι κατέχουν κρίσιμες θέσεις στη λειτουργία της χώρας. Ακόμη χειρότερα μάλιστα όταν αυτά συζητήθηκαν πολύ πριν εκδηλωθεί η τελευταία κρίση, δηλαδή σε ανύποπτο χρόνο, με τη συμμετοχή εντέλει όχι μόνο του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης αλλά και άλλων υπουργών.
Το όλο θέμα, ιδιαιτέρως οι αναφορές του κ. Λαφαζάνη σε εθνικοποίηση της Τράπεζας Ελλάδος, απαλλοτρίωση του χρηματικού αποθέματος των 22 δισ. ευρώ, κατάληψη του Νομισματοκοπείου και σύλληψη του Γιάννη Στουρνάρα έχουν θορυβήσει τους εταίρους και προκαλέσει μέγα προβληματισμό για την τύχη και το μέλλον της χώρας.
Για τους δυτικοευρωπαίους όλα αυτά μοιάζουν ανήκουστα, δεν δικαιολογούνται ούτε ως ενδεχόμενα και επειδή αποτελούν αντικείμενο δημόσιας συζήτησης στην Ελλάδα ευλόγως προκαλούν ανησυχίες και αμφιβολίες αν τελικά η χώρα μπορεί τελικά να ξεφύγει από τον κίνδυνο του Grexit.
Γι’ αυτό το λόγο η κυβέρνηση, τα κόμματα,οι βουλευτές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, οι πολίτες εντέλει οφείλουν,αν μη τι άλλο, να καταρρίψουν εμπράκτως τα φαιδρά αυτά σχέδια και να προστατεύσουν τη Ελληνική Δημοκρατία.

Συνεργάτες Π. Λαφαζάνη

Σε ανακοινωσή τους συνεργάτες του Π. Λαφαζάνη αναφέρουν:

«Συνεργάτες του Παναγιώτη Λαφαζάνη απευθυνόμενοι στους εμπνευστές των άθλιων δημοσιευμάτων περί σχεδίων του Παναγιώτη Λαφαζάνη για κατάληψη, τάχα, του Νομισματοκοπείου, σύλληψη του Γιάννη Στουρνάρα και απαλλοτρίωση δισεκατομμυρίων ευρώ, απαντούσαν με τη γνωστή φράση : «Αιδώς Αργείοι»!

Ο στόχος αυτών των άθλιων δημοσιευμάτων δεν είναι το πρόσωπο του Παναγιώτη Λαφαζάνη αλλά οι συνεπείς αντιμνημονιακές προοδευτικές θέσεις που εκφράζει».

Η απάντηση του Βήματος: «Για την ταμπακιέρα ουδέν. Τα είπε ή δεν τα είπε στη συγκέντρωση του ξενοδοχείου Oscar;»