Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτική ομάδας του κόμματος, η οποία συγκλήθηκε προκειμένου να συζητήσει επί του νομοσχεδίου που έχε κατατεθεί στη Βουλή και εμπεριέχει τα σκληρά μέτρα, προαπαιτούμενα των δανειστών προκειμένου να προχωρήσει η υπογραφή της συμφωνίας για την χρηματοδότηση της χώρας.

Το ΚΚΕ θα καταθέσει ονομστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί των άρθρων.

Να σημειωθεί ότι η έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης για τα μέτρα στη Βουλή καθυστερεί καθώς μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να πραγματοποιηθεί διάσκεψη προέδρων.

Η πρώτη εκτίμηση για την έναρξή της είναι μετά τις 20:00.

Η ομιλία Τσίπρα στην ΚΟ

Παρών και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος χαιρέτισε με έναν ασπασμό την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του τόνισε ότι εξήντλησε την διαπραγματευτική του δυνατότητα και ζήτησε από αυτούς που διαφωνούν να του προτείνουν λύσεις. Παράλληλα οκ. Τσίπρας απηύθυνε έκκληση για διατήρηση της ενότητας του κόμματος μπροστά στις δύσκολες και ιστορικές στιγμές.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για πολιτική εκτίμηση ότι υπήρχε συγκεκριμένη βούληση που εκφράστηκε έμμεσα αλλά και άμεσα να πέσει αυτή η κυβέρνηση, να έρθει ένα νέου τύπου κυβερνητικό σχήμα, επισημαίνοντας ότι αντίστοιχο σχέδιο υπήρχε τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ο κ. Λαφαζάνης από την πλευρά του επανέλαβε το σχέδιό του για επιστροφή στη δραχμή.

Ο κ. Λαφαζάνης εξερχόμενος της ΚΟ έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δεν μπαίνει σε δοκιμασία η συνοχή της κυβέρνησης, αλλά αρκετοί βουλευτές δεν θα ψηφίσουμε τα μνημονιακά μέτρα. Η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι διασφαλισμένη όπως διασφαλισμένη είναι και στήριξη στον Πρωθυπουργό».

Υπενθυμίζεται ότι στην ψηφοφορία του Σαββάτου 17 υπουργοί και βουλευτές διαφοροποιήθηκαν.

Λαφαζάνης σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους

«Γίνεται μία ληστεία στη χώρα κ κατηγορούμαι εγώ ότι θα κάνω ντου στην Τράπεζα της Ελλάδος. Η απόφαση είναι ότι δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε αυτόν τον εκβιασμό και την καταστροφή, που συντελείται στη χώρα

ΌΧΙ, παρόν ή αποχή οι τρεις εναλλακτικές, κατά συνείδηση η ψήφος…

Ελπίζω οι βουλευτές να μην υποκύψουν σε πιέσεις ( σ.σ πολιτικές εννοεί )

Δεν θέτουμε θέμα κυβέρνησης, στηρίζουμε την κυβέρνηση αλλά δεν μπορούμε να στηρίξουμε τα μέτρα

Δεν παραιτούμαι…μέχρι τώρα…

Έχουν ήδη συγκεντρωθεί περισσότερες από τις μισές υπογραφές στην Κεντριική Επιτροπή που τάσσονταιι κατά της συμφωνίας».