Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, παρουσία του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Η τριμερής πραγματοποιήθηκε πριν την Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης.

Μιλώντας η καγκελάριος της Γερμανίας, κυρία Ανγκέλα Μέρκελ προς τους δημοσιογράφους, πριν την συνάντηση ανέφερε ότι «Μετά το πέρας του δεύτερου προγράμματος και μετά το «Οχι» δεν υπάρχουν ακόμη οι βάσεις για διαπραγμάτευση.. Πρέπει», πρόσθεσε, «να υπάρχει υπευθυνότητα σε εθνικό επίπεδο. Χωρίς υπευθυνότητα και αλληλεγγύη δεν είναι δυνατόν να υπάρξει επιτυχημένος δρόμος».

«Δεν πρόκειται για εβδομάδες αλλά μόνο για λίγες ημέρες που έχουμε στη διάθεσή μας.» «Περιμένουμε να ακούσουμε τις ελληνικές προτάσεις από τον κ. Τσίπρα», κατέληξε η κυρία Μέρκελ.

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες περιμένουν από την Ελλάδα σοβαρές και συγκεκριμένες προτάσεις.

Σημείωσε ότι στόχος είναι να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και τόνισε ότι είναι σημαντικό να δείξει η Ευρώπη αλληλεγγύη στην Ελλάδα, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν γίνεται κάθε τρεις μήνες να συζητάει η Ευρώπη για αυτό το θέμα.

Πρέπει να δράσουμε γρήγορα και με υπευθυνότητα για να υπερβούμε μια και καλή τη δύσκολη κατάσταση, σημείωσε.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Κομισιόν προσερχόμενος στη συνάντηση, σημείωσε ότι οι ξένοι ηγέτες περιμένουν να ακούσουν τι έχει να πει ο Αλέξης Τσίπρας.