Η αβεβαιότητα για τα σχέδια της κυβέρνησης την επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος αναδείχθηκε από δύο συνεντεύξεις της Πέμπτης: του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα και του ΥΠΟΙΚ Ι. Βαρουφάκη.
Ο Πρωθυπουργός μιλώντας στον Αντέννα επέμεινε ότι με ένα «ναι» στο δημοψήφισμα, θα υπάρξει η συμφωνία που θα έχει εγκρίνει ο ελληνικός λαός, ενώ στην περίπτωση του όχι, υποστήριξε με βεβαιότητα ότι και πάλι θα υπάρξει συμφωνία, αναιρώντας έτσι στην ουσία τους λόγους διεξαγωγής του δημοψηφίσματος.
Παράλληλα, ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης είπε ότι «με το δημοψήφισμα κάνουμε ένα πείραμα».
«Το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα θα’ναι η συνέχεια της διαπραγμάτευσης με άλλους όρους», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας, ενώ ως προς το αν σκοπεύει να παραιτηθεί αν η κυβέρνηση χάσει το δημοψήφισμα απάντησε ως εξής: «Θα παραμείνω θεσμικός εγγυητής του Συντάγματος και θα κινήσω τις διαδικασίες».
Ως προς το αν εγγυάται ότι δεν θα υπάρξει κούρεμα καταθέσεων ο κ. Τσίπρας απέφυγε να απαντήσει αρνητικά, ενώ για το αν θα ανοίξουν οι τράπεζες και πότε, ο Πρωθυπουργός είπε ότι αυτό θα συμβεί «όταν υπάρξει συμφωνία».
Αντιθέτως, ο υπουργός Οικονομικών Ι. Βαρουφάκης ανακοίνωσε μέσω του Bloomberg ότι αν η ετυμηγορία του ελληνικού λαού είναι «ναι», τότε θα παραιτηθεί, κινούμενος σε μία εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από τον Πρωθυπουργό. Στην σχετική ερώτηση απάντησε ότι δεν θα υπογράψει καμία συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει την αναδιάρθωση χρέους και την επίλυση του χρηματοδοτικού προβλήματος. «Προτιμώ να μου κοπεί το χέρι από το να το κάνω αυτό» είπε χαρακτηριστικά.
Οταν ρωτήθηκε αν έχει πάει σε ΑΤΜ να σηκώσει 60 ευρώ από την τράπεζα ο κ. Βαρουφάκης είπε «πρώτον δεν έχω χρόνο και δεύτερον θεωρώ ότι δεν είναι πρέπον για μένα να σταθώ στην ουρά».