Αν ο κ.Τσίπρας και η κυβέρνηση του θέλουν να διατηρήσουν το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας και σοβαρότητας που τους έχει απομείνει οφείλουν να ακυρώσουν το δημοψήφισμα της Κυριακής τώρα. Η επιστολή του πρωθυπουργού προς τους ηγέτες των ευρωπαϊκών θεσμών που αποκάλυψαν οι Financial Times, αποδεικνύει αφενός το δραματικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει και αφετέρου ότι παγίδευσαν τραγικά σε ένα άνευ αντικειμένου διχαστικό δίλημμα τον ελληνικό λαό.

Ο κ.Τσίπρας με την επιστολή του αποδέχεται σχεδόν το σύνολο των προτάσεων Γιουνκέρ, με ελάχιστες εξαιρέσεις γεγονός που καθιστά άνευ αντικειμένου το ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν οι έλληνες πολίτες της Κυριακής.
Μπροστά στο αδιέξοδο που δημιούργησαν στη χώρα, την οικονομία,την κοινωνία, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση του, φαίνεται ότι οδηγούνται πανικόβλητοι σε άτακτη υποχώρηση.Πριν οι επώδυνες συνέπειες των ολοκληρωθούν,ας κάνουν τουλάχιστον και το τελευταίο βήμα για να αποτρέψουν το διχασμό του ελληνικού λαού. Να συγκαλέσουν τη Βουλή σήμερα και να ακυρώσουν το δημοψήφισμα .
Είναι ώρες ευθύνης για όλους πριν ενεργοποιηθούν οι καταστροφικές συνέπειες της χρεοκοπίας.Είναι ώρα επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλία για σύγκλιση των πολιτικών αρχηγών ,για να δρομολογηθούν οι αναγκαίες πολιτικές εξελίξεις, για τη σωτηρία της χώρας, πριν είναι πολύ αργά.

ΤΟ ΒΗΜΑ