Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και στη δημοσιογράφο Σία Κοσιώνη παραχώρησε η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, σχετικά με το δημοψήφισμα της Κυριακής και τα capital controls.

Μια συνέντευξη που μόνο από το γεγονός της παρουσίας της κα. Κωνσταντοπούλου αναμενόταν εκρηκτική. «Έλεγαν για μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ. Αποδείξαμε ότι όσα λέγαμε προεκλογικά, τα κάνουμε και μετεκλογικά. Τα άλλα κόμματα χρεοκόπησαν την Ελλάδα και αθώωσαν τους εαυτούς τους», σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου

«Είμαστε σε έναν υπαρξιακό αγώνα για τον λαό μας. Βιώνουμε μια απολυταρχία και καλούμαστε να απελευθερωθούμε. Έχουμε τη δυνατότητα να τοποθετηθούμε» συνέχισε η Πρόεδρος της Βουλής ενώ μάταια προσπαθούσε να μιλήσει και η παρουσιάστρια του δελτίου.

Τελικά η κα. Κοσιώνη ρώτησε, μετά το όχι τι θα συμβεί; «Μετά το όχι θα πρέπει όλοι να λάβουν υπόψη ότι εκείνο που επισπευδόταν απορρίφθηκε από λαό της Ευρώπης και η απόφαση αυτή σε μια δημοκρατική Ευρώπη πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο συζήτησης. Μετά το όχι, όλοι πρέπει να συζητήσουν σε ένα τραπέζι τι σημαίνει αυτό το όχι. Έχω ζήσει στην Ευρώπη και ξέρω ότι στηρίζεται στην αλληλεγγύη και την ειρήνη».

Οι τόνοι ανέβηκαν ιδιαίτερα όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου, απαντώντας στην ερώτηση της δημοσιογράφου, Σία Κοσιώνη, σχετικά με το ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης κάνουν λόγο για σχέδιο ώστε να οδηγηθεί η χώρα στη δραχμή, ανέφερε: «Εννοείτε τον κ. Μητσοτάκη, τον κ . Μπακογιάννη την κα Μπακογιάννη; Ποιον εννοείτε;».

«Αυτό που κάνετε αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι είναι ανήθικο» απάντησε η παρουσιάστρια του δελτίου ειδήσεων του ΣΚΑΪ. «Μην απαντάτε με προσωπικούς υπαινιγμούς γυναίκα προς γυναίκα» πρόσθεσε.

Πάντως η πρόεδρος της Βουλής δεν παρέλειψε να στοχεύσει και προς τα αγαπημένα της μέσα μαζικής ενημέρωσης λέγοντας μεταξύ άλλων: «Μας έχετε φοβίσει τόσο πολύ πέντε χρόνια που ο λαός αντιδρά με πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Ο πολίτης δεν εμπιστεύεται την τηλεόραση. Δεν έχετε δικαίωμα να τρομοκρατείτε. Κάποιοι κέρδισαν από το μνημόνιο».