από metereologos.gr
Τρίτη 22 Μαΐου 2018
 

Γιούνκερ: Το «όχι» στο δημοψήφισμα σημαίνει «όχι» στην Ευρώπη

«Να υπάρχει ειλικρίνεια» απαντά ο Σακελλαρίδης στον πρόεδρο της Κομισιόν
 Γιούνκερ: Το «όχι» στο δημοψήφισμα σημαίνει «όχι» στην Ευρώπη
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δίνει το μεσημέρι της Δευτέρας συνέντευξη Τύπου, από την οποία αναμένονται με ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις του για την Ελλάδα.

Τα σημαντικά σημεία της ομιλίας Γιούνκερ

«Πριν από καιρό ξεκίνησα την ευρωπαϊκή ζωή το 1982 ήμασταν τότε 10 μέλη, η Ελλάδα είχε γίνει δεκτή τον προηγούμενο χρόνο. Ημουν ευτυχής που ήταν μαζί μας. Δεν θέλουμε να βλέπουμε μια δεύτερη κατηγορία, μια δεύτερη ταχύτητα και το έχουμε καταφέρει. Προσπαθήσαμε να συμφιλιώσουμε την ευρωπαϊκή ιστορία και γεωγραφία και να πληθύνουμε. Στην Ευρώπη μπορούμε να δουλέψουμε με υπομονή για την εξέλιξη. Δεν είναι θέατρο διαμάχης εθνικών συμφερόντων...

Η Ευρώπη απόδειξη της σύμπτωσης κοινής βούλησης, έχει καταφέρει να συμφιλιώσει τις αντίρροπές δυνάμεις. Στην Ευρώπη καμία δημοκρατία δεν αξίζει περισσότερο από άλλη. Οχι μία έναντι 18, όχι 18 έναντι ενός. Για κάθε μία η ψήφος είναι ψήφος και ο λαός είναι λαός. Οι Ευρωπαίοι είναι και πολίτες των χωρών-κρατών. Δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Είναι ιδιαίτερα λυπηρό, αυτό που είδε η Ευρώπη το προηγούμενο Σάββατο. Μέσα σε μια νύχτα η Ευρώπη...Προκρίθηκαν λαϊκά παιχνίδια και μετά από τις προσπάθειες που έκανα αισθάνομαι προδομένος.

Δεν αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειες μου και άλλων, οι οποίες έγιναν στη βάση μιας σημαντικής πρόθεσης. Αποκλείστηκαν οι φωνές εκείνων που εργάστηκαν νυχθημερόν για τη διατήρηση της ευρωπαϊκής οικογένειας. Ετσι δεν κατέστη δυνατόν να καταλήξουμε σε συμφωνία για την Ελλάδα και την ΕΕ. Εγινε λόγος για τελεσίγραφα και απειλές; Ποιος είναι μπλεγμένος σε αυτό; Από που έρχονται οι απειλές; Σήμερα είμαστε ακόμη προσηλωμένοι με υπομονή για να βρεθεί κοινός στόχος, αυτές οι προσπάθειες τερματίστηκαν μονομερώς με το δημοψήφισμα και την εισήγηση για αρνητική ψήφος σε αυτό. Αυτό δεν είναι αντιπροσωπευτικό του μεγάλου έθνους των Ελλήνων.

Οι Ελληνες πρέπει να έχουν μια πιο καθαρή εικόνα. Εκανα ότι μπορούσα, κι άλλοι έκαναν αυτό που μπορούσαν, δεν μας αξίζει αυτό. Θα μιλήσω και για τον επικεφαλής του Eurogroup με τον οποί εργαστήκαμε πολύ για να φτάσουμε σε μια συμφωνία. Αυτό συμβαίνει για την ευρωπαϊκή συνευθύνη και αλληλεγγύη. Αυτό συνέβη και για άλλες χώρες όπως την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Κύπρο. Ολες πήραν σκληρά μέτρα γι' αυτή την αλληλεγγύη, πλήρωσαν αρκετά γι' αυτή. Η ευθύνη είναι πάνω από τις πολιτικές ατζέντες. Ηταν δύσκολο να δουλέψουν για έξοδο από την κρίση, όμως οι πολιτικοί ηγέτες ανέλαβαν την ευθύνη και τα κατάφεραν.

Οι ελληνες πολίτες είναι στην καρδιά μου, προσπάθησα ξανά και ξανά και απέδειξα ότι είμαι στο πλευρό των Ελλήνων. Ελεγα πάντα ότι πρέπει να δώσουμε προσοχή στην κοινωνική πλευρά. Αναμίχθηκα προσωπικά στην ελληνική υπόθεση. Η έξοδος της Ελλάδας δεν ήταν και δεν θα είναι ποτέ επιλογή. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να φτάσουμε στο άλλο άκρο. Εχω εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες για να καταλήξουμε σε συμφωνία πρώτα για το συμφέρον των Ελλήνων ερευνώντας και τις προϋποθέσεις που θα εξασφαλίσουν την συναίνεση από τις υπόλοιπες χώρες.

Ποτέ δεν δόθηκε τελεσίγραφο. Μοναδικός προβληματισμός μας ήταν να βοηθήσουμε στην επίτευξη δίκαιης και ισορροπημένης συμφωνίας. Εκανα ότι ήταν δυνατόν και στους συμβιβασμούς και στην διαδικασία. Το Brussels group δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει την τρόικα. Ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις της Ελλάδας. Ηθελα να πάμε την διαπραγμάτευση σε επίπεδο πιο πολιτικό. Φέραμε όλη τη συζήτηση σε αυτό το επίπεδο χωρίς να την περιορίσουμε σε επίπεδο τεχνοκρατών. Η ομάδα μου και εγώ δεν δείξαμε ποτέ λιγότερη προσήλωση και αποφασιστικότητα για να φτάσουμε σε μια συμφωνία.

Πρέπει να σας θυμίσω ότι έχουμε φτάσει πολύ μακριά για να βρούμε κοινωνικά δίκαια μέτρα που θα συμβάλλουν στην δημοσιονομική προσαρμογή λαμβάνοντας υπόψη και τα αιτήματα της ελληνικής πλευράς. Δεν υπάρχουν παγίδες σε αυτό το πακετο. Δεν υπάρχουν περικοπές στο συνταξιοδοτικό. Είναι πακέτο που δημιουργεί ανάπτυξη και διάφανη δημόσια διοίκηση και κοινωνικά δίκαια μέτρα. Θα περίμενα να είναι η Ελλάδα που θα προωθούσε μια ατζέντα σε αυτή την κατεύθυνση.

Δεν είναι πακέτο χαζής λιτότητας, προχωρά πολύ πέρα από τα δημοσιονομικά μέτρα και προτείνει ένα πακέτο που κοιτά πιο μακριά. Αυτή τη φορά ζητείται 12 δισεκατομμύρια λιγότερα. Ωστόσο η δημοσιονομική προσαρμογή απαιτεί τον έλεγχο των δαπανών και βεβαίως χαμηλότερα επίπεδα χρέους. Αυτό που ήταν στο τραπέζι ήταν η οργάνωση της λειτουργίας του δημοσίου τομέα. Το μόνο που είπαμε είναι ότι πρέπει να γίνει σε ευθυγράμμιση με την Ευρώπη και του ILO. Δεν υπήρχαν περικοπές στις συντάξεις.

Οι Ελληνες πρέπει να ξέρουν ότι και η κυβε΄ρνηση ξέρει πως χρειάζεται αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος. Μιλήσαμε για ασφαλιστικές εισφορές και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις. Το πακέτο των θεσμών σημαίνει κοινωνική δικαιοσύνη, στοχεύοντας στη στήριξη των πιο ευάλωτων και την εξασφάλιση minimum εισοδήματος και περιστολή δαπανών που δεν θα είχε αντίκτυπο στη ζωή του μέσου πολίτη όπως αυτές στις αμυντικές δαπάνες. Εγώ έπρεπε να προωθήσω το θέμα του φόρου στη ναυτιλία, πρέπει να παλέψουμε ενάντια στη διαφθορά για να αποδώσουν τα μέτρα. Ποιος μπορεί να αντιτεθεί σε μια τέτοια πολιτική. Αυτός είναι ο κανόνας της ΕΕ. Εμείς ασκήσαμε πίεση στην υιοθέτηση των μέτρων αυτών.

Το πακέτο των θεσμών - ο Ντάισελμπλουμ έκανε εξαιρετική δουλειά- σημαίνει περισσότερες θέσεις εργασίας. Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, χρειαζόμαστε δέσμη μεταρρυθμίσεων. Γιατί οι τιμές ενέργειας είναι στα ύψη στην Ελλάδα; Γιατί ο ανταγωνισμός δεν λειτουργεί.Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερό φορολογικό σύστημα. Μιλήσαμε για αύξηση επιχειρήσεων. Χρειάζεται συμφωνία που θα παρέχει αξιόπιστο πλαίσιο για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Οι ελληνικές αρχές έφυγαν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Δεν τελείωσαν οι διαπραγματεύσεις. Προτείναμε τη μείωση του ΦΠΑ από το 23 στα 13 για τα ξενοδοχεία. Έφυγαν από τις διαπραγματεύσεις την χειρότερη δυνατή στιγμή. Εξηγήσαμε στον ελληνα πρωθυπουργό μια συμφωνία για να πάρει χρήματα. Ήμασταν έτοιμοι να συζητήσουμε για το χρέος.

Δεν απογοητεύσαμε ποτέ του Ελληνες. Η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας και θέλω να παραμείνει. Ζητώ από τους Ελληνες να ψηφίσουν «ναι». Η ερώτηση μπορεί να αλλάξει τις επόμενες ημέρες. Αν ο ελληνικός λαός πει ναι στις προτάσεις των θεσμών τόσο το καλύτερο. Ακόμη κι αν η ελληνική κυβέρνηση βάλει ως ερώτημα την πρόταση που θέλαμε να συζητήσουμε το Σάββατο θα ζητούσα και πάλι από τους ελληνες πολίτες να πουν «ναι» γιατί θα εκπέμψουν θετικό μήνυμα στα υπόλοιπα κράτη μέλη της ΕΕ. Αυτό θα σημάνει ότι η Ελλάδα θέλει να μείνει στην ΕΕ. Συμπαθώ του Έλληνες. Δεν πρέπει να αυτοκτονήσετε επειδή φοβάστε να πεθάνετε. Πρέπει να πείτε «ναι».
Δεν θα ήταν σοφό εκ μέρους μου να κατηγορήσω την ελληνική κυβέρνηση, αλλά απογοητεύθηκα. Και σε πολιτικό επίπεδο και σαν άνθρωπος. Δοκίμασα τα πάντα. Απογοητεύτηκα από τους Ελληνες.

Δεν χρειάζεται να κάνω νέες προτάσεις σήμερα. Περιγράφω τις προτάσεις που ήταν πάνω στο τραπέζι και μπορούσαν να οδηγήσουν σε συμφωνία. Δεν θέλουμε να επηρεάσουμε την γνώμη τους για το δημοψήφισμα, θέλουμε όμως να τους ενημερώσουμε. Δεν είναι ότι έχουμε φτάσει μια για πάντα σε ένα οριστικό αδιέξοδο, όμως ο χρόνος εξαντλείται.
Είναι σχεδόν ντροπιαστικό για μένα να επαναλαμβάνω ξανά και ξανά την ίδια πρόταση. Δεν είναι θέμα μόνο ανταλλαγής χαρτιών με προτάσεις, είναι πολλά περισσότερα.

Το «όχι» στο δημοψήφισμα θα σήμαινε πως η Ελλάδα λέει «όχι» στην Ευρώπη»

H ανακοίνωση της συνέντευξης Τύπου είχε γίνει αργά το μεσημέρι της Κυριακής, όταν η προεδρία της Κομισιόν είχε δώσει στη δημοσιότητα το κείμενο των τελευταίων προτάσεων όπως είχαν συμφωνηθεί με τους θεσμούς.

Στόχος ήταν, όπως ανέφερε ο Ζ.Κ.Γιούνκερ, η ενημέρωση του ελληνικού λαού.

Αντιδρώντας, πηγές του Μεγάρου Μαξίμου ανέφεραν ότι η ελληνική πλευρά δέχθηκε τελεσίγραφο και πως το συγκεκριμένο κείμενο «δεν εστάλη ποτέ στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία ουδέποτε ενημερώθηκε επισήμως για την τελική πρόταση των θεσμών για ΦΠΑ 13% στα ξενοδοχεία».

Παράλληλα, η ελληνική κυβέρνηση δημοσιοποίησε από την πλευρά της «το πλήρες κείμενο των θεσμών».


«Να υπάρχει ειλικρίνεια» απαντά ο Σακελλαρίδης στον πρόεδρο της Κομισιόν

Απαραίτητη στοιχείο ως ένδειξη καλής πίστης και αξιοπιστίας σε μία διαπραγμάτευση είναι η ειλικρίνεια, ήταν το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου Γαβριήλ Σακελαρίδη για τις δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κωνσταντοπούλου: Δεν ανατρέπεται η απόφαση για δημοψήφισμα 
Πηγές ΕΕ: Eτοιμη να αναστείλει η Ελλάδα το δημοψήφισμα 
 
 
σχόλια (90)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΕΕ=ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ | 01/07/2015 11:47
  Η ΕΕ ειναι δικατορικο μορφωμα. Ο Γιουνγκερ δεν εχει εκλεγει απο τον ελληνικο λαο. Ειναι ενας διορισμενος απο τις ελιτ γραφειοκρατης, μπλεγμενος σε σωρεια παρανομιων με φοροαπαλλαγες σε πολυεθνικες. Συμπεριφερεται ως αποικιακος διοικητης στη κατεχομενη Ελλαδα. Και αυτο ειμαστε, μια ευρω-αποικια.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση31
   
   
   
  Κομμάτι Ελληνικής Ιστορίας επί Χαριλάου Τρικούπη | 01/07/2015 10:32
  Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Το 1893 οι σύμμαχοι μας πίεζαν για αποπληρωμή δανείων και να μπούμε σε διεθνή επιτήρηση (το τότε ΔΝΤ). Ο κ. Τρικούπης εξέφρασε το περίφιμο "ΟΧΙ". Του αντιτάχθηκαν τα ανάκτορα, τα τότε ΜΜΕ και βέβαια οι "φίλοι μας Ευροπαίοι" με επικεφαλή την Γερμανία (Deutsches Reich). Λόγο μή συμφωνίας η Γερμανική Αυτοκρατορία προκάλεσε τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο το 1897, τον οποίο έχασε η Ελλάδα. Αποτέλεσμα: έπρεπε να πληρώσει αποζημιώσεις στην Τουρκία. Έτσι, την ανάγκασαν να δεχθεί δάνειο κ να μπεί σε διεθνή επίτήρηση (τότε ΔΝΤ) το 1898, η οποία "έληξε" το 1978. Κάτι ανάλογο μας περιμένει τώρα με το "ΝΑΙ" (αν το ψηφίσουμε).Ας σταθούμε επιτέλους στα πόδια μας λέγοντας "ΟΧΙ".
  PanTheGreek
  απάντηση21
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Κομμάτι Ελληνικής Ιστορίας επί Χαριλάου Τρικούπη | 01/07/2015 10:27
  Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες. Το 1893 οι σύμμαχοι μας πίεζαν για αποπληρωμή δανείων και να μπούμε σε διεθνή επιτήρηση (το τότε ΔΝΤ). Ο κ. Τρικούπης εξέφρασε το περίφιμο "ΟΧΙ". Του αντιτάχθηκαν τα ανάκτορα, τα τότε ΜΜΕ και βέβαια οι "φίλοι μας Ευροπαίοι" με επικεφαλή την Γερμανία (Deutsches Reich). Λόγο μή συμφωνίας η Γερμανική Αυτοκρατορία προκάλεσε τον Ελληνοτουρκικό πόλεμο το 1897, τον οποίο έχασε η Ελλάδα. Αποτέλεσμα: έπρεπε να πληρώσει αποζημιώσεις στην Τουρκία. Έτσι, την ανάγκασαν να δεχθεί δάνειο κ να μπεί σε διεθνή επίτήρηση (τότε ΔΝΤ) το 1898, η οποία "έληξε" το 1978. Κάτι ανάλογο μας περιμένει τώρα με το "ΝΑΙ" (αν το ψηφίσουμε).Ας σταθούμε επιτέλους στα πόδια μας λέγοντας "ΟΧΙ".
  PanTheGreek
  απάντηση20
   
   
  Ποιος εξαπάτησε ποιόν | 30/06/2015 18:24
  ΌΧΙ κ. Γιουνκερ δεν εξαπατηθήκατε αλλά εξαπατήσατε και μάλιστα σκόπιμα από την πρώτη στιγμή. Η γλώσσα του σώματος πολλέσ φορές αποκαλύπτει την αλήθεια και τις προθέσεις. Απανταχού της γής είναι γνωστό το τι κύίβει το να σε πάρει κάποιοος από το χέρι και να σου χτυπήσει φιλικά την πλάτη.... Αφού οι προτάσεις της Ελλάδας, εδώ και μήνες δεν ήταν επαρκείς, (η μισή αλήθεια) όπως θα θέλατε εσεί να είναι δηλαδή ( η υπόλοιπη μισή), γιατί τότε δεν μας σερβήρατε την δική σας από την πρώτη στιγμή και μας την φυτέψατε στο παρά ένα.... αλλού λοιπόν να πουλήσετε τον έρωτά σας για την Ελλάδα, γιατί ούτε η γυναί κα μας δεν μας ερωτεύεται αν δεν φέρουμε καλό και ακέραιο το μεροκάματο στο σπίτι....
  Goofy
  απάντηση21
   
   
  Ναι στην αξιοπρέπεια, όχι στη δημαγωγία | 30/06/2015 12:41
  Για όσους έχουν την ψευδαίσθηση ότι με τη δραχμή τα πράγματα θα βελτιωθούν, έχω να τους πω ότι αν τώρα διαμαρτύρονται ότι δεν τα βγάζουν πέρα με μισθούς της τάξης των 500-1000 ευρώ τα πράγματα θα είναι απίστευτα χειρότερα αν επικρατησει το όχι στο δημοψήφισμα, αφού κατι τέτοιο σημαίνει αυτόματα έξοδο απο το ευρώ (και μην πιστεύετε τις αερολογίες του Τσιπρα για δήθεν δυνατό διαπραγματευτικό χαρτί). Σε αυτή την περίπτωση θα κοπούν αυτόματα οι συντάξεις, η ανεργία θα εκτοξευτεί ως εκεί που δεν πάει, ενώ θα μπαίνουμε όλοι στην ουρά για συσσίτιο. Θα ζήσουμε τριτοκοσμικές καταστασεις και δεν θα μας φταίει κανείς, μόνο η ανοησία μας που εμπιστευτήκαμε τον δημαγωγό κ.Τσιπρα και το παρεακι του.
  Δημοσθένης
  απάντηση77
   
   
  Ο κόσμος το'χει τούμπανο | 30/06/2015 03:33
  κι ο ΣΥΡΙΖΑ κρυφό καμάρι. Δεν πάνε 2 μήνες που ο Τσίπρας δήλωσε οτι δεν θα γίνει ούτε δημοψήφισμα ούτε εκλογές κι οτι αυτός θα πει το μεγάλο ναι ή το μεγάλο οχι;
  Γ.Δ.
  απάντηση83
   
   
  Λογική ενα ξεχασμένο μάθημα του λυκείου | 30/06/2015 01:21
  Σε λίγο θα μας πει ότι απέρριψαν το 47σελιδο πρόγραμμα του Τσίπρα επειδή ήταν σκληρό και οτι οι Θεσμοι πρότειναν ποιο ελαφρυ. το οποίο ο Τσιπρας αποδοκιμάζει και καλεί τον λαό να το απορρίψει μεσω δημοψηφίσματος ωστε να παραμεινει στο τραπέζι το βαρυ δικό του.
  Κ.Π.
  απάντηση72
   
   
  Denmark | 30/06/2015 00:49
  Please Greeks, vote NO against this corrupt EU-commission. Just vote NO.
  Denmark
  απάντηση125
   
   
  Μην αυτοκτονήσετε επειδή φοβάστε τον θάνατο . | 30/06/2015 00:15
  Ο Γιούνγκερ το είπε ξεκάθαρα ! Μην αυτοκτονήσετε επειδή φοβάστε τον θάνατο . Τον αργό θάνατο που φέρνουν τα μνημόνια …
  Philippos
  απάντηση92
   
   
  ποιος θέτει το ερώτημα; | 29/06/2015 23:26
  Νόμιζα ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος αποφασίζεται στην Ελληνική Βουλή. Συγνώμη κ. Γιούνκερ.
  Γιώργος
  απάντηση80
   
   
  ILLEGAL | 29/06/2015 21:34
  Nobody can effray a country as GREECE it's illegal
  ILLEGAL
  απάντηση61
   
   
  Δεν πρέπει να αυτοκτονήσετε επειδή φοβάστε να πεθάνετε | 29/06/2015 20:48
  Οι Έλληνες δεν φοβούνται να πεθάνουν κύριε Γιούνκερ. Δεν το μάθατε αυτό ακόμη;
  n
  απάντηση82
   
   
  Eυθέως και στεγνά, ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ !!! | 29/06/2015 20:39
  Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΟΤΕ??? ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ 8 ΔΙΣ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΚΑΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΤΟΝ ΕΚΡΑΞΕ ΤΟ ΑΠΑΝ ΣΥΜΠΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ?????????? ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΚΑΛΟΥΣ Κ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΟΥΣ ΑΛΛΑ Ο ΤΟΥΣΚ ΕΙΠΕ ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ GAME OVER !!!
  KOΨΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ !!!!
  απάντηση73
   
   
  Πείνα | 29/06/2015 20:13
  Το οχι ισούται με δραχμή Ελληνες τα χίλια ευρώ μισθός σου η τα 500 θα γίνουν σύμφωνα με αναλύσεις οικονομικές 200 και 100 ευρώ αγοραστικής δύναμης και φάρμακα για καρκίνοπαθης που είναι τώρα ακριβά με δραχμή θα πεθάνουν τα κρέατα καύσιμα και ολα τα υπόλοιπα αγαθά γιατί δε παράγουμε τίποτα εκτός απο ήλιο και θάλασσα δε μπορείς να τα αγοράζεις ο άνθρωπος που πειναει δε εχει αξιοπρέπεια λυπάμαι Μονο μέσα στο ευρώ μπορεί να πέσουν χρήματα η Κύπρος η Πορτογαλία και η Ιρλανδία τα κατάφεραν και δανείζονται με αρνητικά επιτόκια και το κράτος βελτιώνει τη διαβίωση τους εμείς θα πάμε στην πείνα του οχι η οργή είναι κακός σύμβουλος ΛΥΠΗΘΕΙΤΕ τα παιδιά σας και τους γονείς σας τους έλληνες
  ελληνας
  απάντηση56
   
   
   
  Τι σημαίνει το όχι | 29/06/2015 20:09
  Αυτοί που πρεσβεύουν το όχι ως λύση, μάλλον δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει αν τελικά επικρατήσει. Τότε απο Δευτερα αναγκαστικά θα επιστρέψουμε στη δραχμή το οποίο με τη σειρά του σημαίνει ότι οι καταθέσεις θα χάσουν την αξία τους ενώ ουτε και εισαγωγές ειδών πρώτης ανάγκης θα μπορούν να γίνουν με ο,τι αυτο συνεπάγεται: κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας αλλά και της μαύρης αγοράς (ακομα και για βασικά είδη όπως τρόφιμα και φάρμακα), ακομα μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας (όχι ότι τωρα ειναι μικρή, αλλά τότε απλά δεν θα υπάρχουν σχεδόν καθόλου δουλειές). Σας παραπέμπω στο βιντεο όπου ο πρόεδρος τα εξηγεί πολύ καλυτερα απο εμένα: https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be
  Γιώργος
  απάντηση44
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ποτε θα σταματησει να μας εκβιαζει αυτος ο Καραγκιοζης; | 29/06/2015 20:00
  και ποτε θα μαθει οτι το βασικο προβλημα της Ευρωπης ειναι η ελλειψη δημοκρατιας;
  αρης
  απάντηση63
   
   
  όταν έχεις τέτοιους φίλους..... | 29/06/2015 19:43
  εκτός από ψεύτης και εκβιαστής ο φίλος του Σαμαρά
  XK
  απάντηση73
   
   
  Εδώ θα είμαστε... | 29/06/2015 19:15
  Σέβομαι απολύτως τους οπαδούς του ΚΚΕ που θέλουν την αποδέσμευση της Ελλάδας από την ΕΕ και τέτοια ψήφο θα ρίξουν την Κυριακή... Από εκεί και πέρα, λυπάμαι όσους περιμένουν το ΟΧΙ να γίνει "ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί" της "κυβέρνησης" ώστε να καταφέρει... τί; Να αποκομίσει τζάμπα λεφτά από την ταπεινωμένη Μέρκελ που θα ανακρούσει πρύμναν ξαφνικά έντρομη μπροστά στο ενδεχόμενo περαιτέρω πτώσης... 1.5% του euro; Αδέρφια, λυπάμαι, αλλά ένα ένα τα όποια επιχειρήματα σας καταρρέουν μπροστά στα μάτια σας. Επανέναρξη διαπραγματεύσεων με ΟΧΙ της Ελλάδας στο δημοψήφισμα σημαίνει ΠΑΡΤΥ για τους αντιευρωπαιστές της ακροδεξιάς σε όλη την Ευρώπη! Και αν φοβάται κάτι η Μέρκελ είναι αυτό, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ!
  ΡΚ
  απάντηση03
   
   
  στοιχημα | 29/06/2015 18:58
  καποιοι εδώ θελουν να ψηφισουμε όχι και να παμε στην δραχμή δεν το λενε ομωσ για τους αλλουσ τους ακουω ακομα να λενε πριν τις εκλογες ότι η ευρωπη θα υποχωρησει και θα χορεψει πεντοζαλι φυσικα δεν υποχωρησε ουτεθα υποχωρησει παρα ελαχιστα για την τιμη των οπλων μην ξεχνατε ότι η προταση η δικια μας περιεχει δεκάδες δυσκολα μετρα πωσ θα σας φαινονταν αν σε όχι στο δημοψιφησμα η γερμανια εκανε δικο της δημοψιφησμα και ειχε αποτέλεσμα να μην βοηθηθεί πια η ελλαδα΄; οι πολιτεσ στην ελλαδα είναι λογικοί θα ψηφισουν ναι πολλοι λενε ότι το αποτέλεσμα θα είναι όχι αυτοι που δεν εχουν συμφέρον να πουνε ψεμματα γιατι θα χασουν λεφτα είναι οι εταιρειες στοιχημάτων paddypower 1;4ναι 2;1 oχι ΑΡΑ ΝΑΙ
  ΔΗΜΗΤΡΗς
  απάντηση13
   
-