Τη θέση ότι «αλλάζουν όλα», σε σχέση με το δημοψήφισμα, εάν οι θεσμοί αποδεχθούν την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης στο προγραμματισμένο για σήμερα, Σάββατο, Eurogroup, εξέφρασε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Μιλώντας στο Mega εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων μετά την προαναγγελία του δημοψηφίσματος από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι δεν κινδυνεύει η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και πως το διακύβευμα δεν είναι η παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη.

«Δεν θα δεχθούμε τον εξευτελισμό του έθνους, την εξαθλίωση των Ελλήνων» είπε, σημειώνοντας: «Ελπίζω ότι υπάρχουν φωνές στην ΕΕ που δεν ακολουθούν τη γραμμή Σόιμπλε, ότι πρέπει να εξαθλιώσουμε τον ελληνικό λαό».

«Τα τελεσίγραφα δεν ανήκουν στη δημοκρατική Ευρώπη» συνέχισε και υποστήριξε πως κινδυνολογούν όσοι μιλούν για κλειστές τράπεζες. «Δεν υπάρχουν εκβιασμοί, οι τράπεζες δεν θα κλείσουν» ανέφερε.

Όσον αφορά στην καταβολή της δόσης για το ΔΝΤ, ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν μπορεί να πληρωθεί από τη στιγμή που οι δανειστές δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις δανειακές συμβάσεις που έχουν υπογραφεί.