Φόβο για τα μελλούμενα εκφράζει σε συνομιλητές του ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς που εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχος από τα όσα πληροφορείται από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων στην Ε.Ε. για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και πιστωτών.

Ο τέως Πρωθυπουργός που έχει «ανοικτή γραμμή» με συγκεκριμένους παράγοντες στην «καρδιά» της Ε.Ε., εκτιμά ότι το «ατύχημα» που όλοι απευχόμαστε και φοβόμαστε, όπως λέει, έρχεται όλο και πιο κοντά, φέρνει την Ελλάδα σε όλο και σε πιο δύσκολη θέση με αποκλειστική ευθύνη του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου.

Ο κ. Σαμαράς που είχε και εκτενή συνάντηση με τον γερμανό πρέσβη στην Αθήνα, τον Πέτερ Σόοφ για τα όσα συμβαίνουν, επιμένει ότι μία απομάκρυνση της χώρας μας από την Ε.Ε., δεν θα ήταν μόνο αδιανόητη, θα ήταν και εξαιρετικά επικίνδυνη και για την Ελλάδα και για την υπόλοιπη Ευρώπη.

Στις αναλύσεις που κάνει επικαλείται το στοιχείο των μετρήσεων σύμφωνα με το οποίο η παραμονή της Ελλάδας στην ζώνη του ευρώ, είναι αδιαμφισβήτητη για την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και τονίζει σε όλους τους τόνους, έχοντας και την πολυετή εμπειρία, πως «ρήξη με τους εταίρους μας, θα ήταν ανυπολόγιστη καταστροφή κυρίως για την Ελλάδα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιμένει ότι τα χρήματα τελειώνουν και ο χρόνος σε λίγες μέρες εξαντλείται και τονίζει σε όλους τους τόνους πως ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια χώρα που έβγαινε από την ύφεση, από την κρίση και από το Μνημόνιο και την επέστρεψε στην ύφεση, στην κρίση και στα Μνημόνια.

Ο ίδιος μιλάει και θα συνεχίσει να το λέει από εδώ και πέρα ότι «τώρα τελειώνουν τα ψέματα», «ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ διαψεύδονται ένα προς ένα σε όσα είπαν», «διαψεύδονται οι κάλπικες υποσχέσεις» και «διαψεύδονται οι προσδοκίες που καλλιέργησαν».

Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά πολύ σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θ’ αναγκαστεί είτε να αποδεχθεί την αλήθεια και να αναλάβει τις ευθύνες του, είτε να πληρώσει πολύ ακριβά την ανευθυνότητά του.

«Το πρόβλημα όμως, είναι να μην πληρώσει η Ελλάδα την ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Και γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ» αναφέρει και προτάσσει την πρόταση για την μεγάλη εθνική συνεννόηση, όπως έκανε και στη Βουλή την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, αρκεί βέβαια για τον ίδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ να πάψει να συκοφαντεί τους αντιπάλους του και να αλλάξει πολιτική.

«Εάν δεν αλλάξει ο Τσίπρας θα είναι ο μοιραίος άνθρωπος για την Ελλάδα» επιμένει και θυμίζει στους συνομιλητές του την φράση – προτροπή προς τον Πρωθυπουργό στην προ ημερών κοινοβουλευτική συζήτηση.

Θεωρεί ότι οι εκλογές δεν είναι διέξοδος για το ΣΥΡΙΖΑ, αφού η χώρα δεν τις αντέχει και θα την πάνε πολύ πίσω, ενώ εκτιμά πως στην περίπτωση που γίνουν, θα διεξαχθούν υπό πολύ άγριες πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες πόλωσης και χρεοκοπίας. «Χώρια που θα γινόντουσαν τελικά ένα δημοψήφισμα υπέρ του ευρώ ή της δραχμής. Την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι υπέρ της παραμονής στο ευρώ» υποστηρίζει.

Για τον τέως Πρωθυπουργό μια εκλογική αναμέτρηση δεν συμφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ και εκτιμά πως για τον κ. Τσίπρα η μόνη του διέξοδος είναι αναλάβει τις ευθύνες του και να προσχωρήσει στη μεγάλη συνεννόηση ώστε να αλλάξει η χώρα πολιτική.

Γι’ αυτό και ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος είπε ανοικτά χθες (Μέγκα) ενισχύοντας το μήνυμα του κ. Σαμαρά: «Προτείνουμε ξεκάθαραΕθνική Συνεννόηση. Να σταματήσει επιτέλους η Κυβέρνηση τα παιχνίδια με εκλογές και δημοψηφίσματα». Βέβαια ο ίδιος προχώρησε και ένα βήμα πιο πέρα, λέγοντας «ας μας καλέσει ο κ. Τσίπρας να συζητήσουμε, να προτείνουμε και εμείς ισοδύναμα και από κει και πέρα, από κοινού,όλα τα κόμματα,να πάμε σαν «Εθνική Ελλάδος» να διαπραγματευτούμε».