Την καθιερωμένη ενημέρωση στους πολιτικούς συντάκτες πραγματοποιεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης από τις 12:30 το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ευχομαι να υπάρξει συμφωνία έως την Κυριακή, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ενώ σημείωσε ότι η αισιοδοξία της κυβέρνησης εδράζεται σε στοιχεία. Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει το ενδεχόμνο να πληρώσει το ΔΝΤ σε μια δόση τον Ιούνιο.

Επιπλέον ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας για τις τράπεζες. «Ο Πρωθυπουργός συστήνοντας ψυχραιμία, αναφέρθηκε σε δηλώσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό, (σχετικές με τις τράπεζες και τον έλεγχο κεφαλαίων) οι οποίες με τρόπο αρκετά ανεύθυνο ανοίγουν τέτοια ζητήματα», δήλωσε.

Η ελληνική κυβέρνηση και η Ελλάδα έχει τονίσει επανειλλημμένα την σημασία της ευρωπαίκής προοπτικής των Βαλκανίων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: «Φορείς που εμφορούνται από άλλες αντιλήψεις υπονομεύουν την προοπτική αυτή». Σημείωσε ότι σχετικές δηλώσεις, για την στάση της Αλβανίας, έχει κάνει το Υπουργείο Εξωτερικών.

«Ο κ. Βαρουφάκης χαίρει της στήριξης του Πρωθυπουργού και της ελληνικής κυβέρνησης» δήλωσε ερωτηθείς σχετικά ο κ. Σακελλαρίδης. Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους εταίρους, διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει περίπτωση χρεοκοπίας. Αναφερόμενος στην διαδικασία της συμφωνίας εξήγησε: «Μιλάμε για κοινό κείμενο της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς. Εκεί που υπάρχει συμφωνία είναι ώρα να καταγραφούν στο χαρτί. Αυτά που είναι ανοιχτά επίσης πρέπει να κλείσουν και να καταγραφούν και αυτά στο χαρτί και να αποτελέσουν μια συμφωνία».