Στη σύσταση υποστηρικτικής επιτροπής για το έργο της Βουλής προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Το γεγονός ωστόσο ότι την επιτροπή απαρτίζουν έξι στενοί συνεργάτες της Προέδρου της Βουλής έχει δημιουργήσει την εντύπωση ότι στόχος της κ. Κωνσταντοπούλου είναι ο καλύτερος έλεγχος των εργασιών του κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στην κοινοβουλευτική Διαφάνεια, η πρόεδρος της Βουλής προχώρησε στη σύσταση «Επιτροπής της Βουλής για την υποστήριξη και προαγωγή του έκτακτου κοινοβουλευτικού έργου της τρέχουσας περιόδου και των αναγκών διεθνούς συνεργασίας και κοινοβουλευτικής διπλωματίας».

Μέλη της επιτροπής είναι οι εξής:

Γεώργιος Θαλάσσης του Κωνσταντίνου, ως πρόεδρος
Νικόλαος Ανέστης του Φωκίωνα, ως αντιπρόεδρο
Χαράλαμπος Ρωσσίδης του Ιωάννη, ως αντιπρόεδρο
Πέτρος Αρναούτης του Ανδρέα, ως μέλος
Νικόλαος Κορόβηλας του Παναγιώτη, ως μέλος
Δημήτριος Πολύμερος του Γεωργίου, ως μέλος

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θαλάσσης είναι ο νέος γενικός γραμματέας της Βουλής, ενώ οι υπόλοιποι είναι στενοί συνεργάτες της κ. Κωνσταντοπούλου, κάποιοι από τους οποίους την έχουν συνοδεύσει σε ταξίδια της στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η επιτροπή δημιουργείται λόγω της ανάγκης αποτελεσματικής υποστήριξης και προαγωγής του έκτακτου και αυξημένου κοινοβουλευτικού έργου της Βουλής κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο, όπως προκύπτει από τις αποφάσεις που παραθέτει η Πρόεδρος.

Στην απόφαση γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένο κωδικό του προϋπολογισμού της Βουλής από το οποίο θα αμοίβονται τα μέλη της επιτροπής, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές ύψος των απολαβών τους.

Η επιτροπή έχει χρόνο έναρξης λειτουργίας την 4η Μαΐου 2015, προγενέστερη της ημερομηνίας έκδοσής της και με απόφαση της Προέδρου της Βουλής ρυθμίζονται τα ειδικότερα θέματα σχετικά με το αντικείμενο, την οργάνωση και τη λειτουργία της, αλλά και κάθε τυχόν αναγκαία μεταβολή στη σύνθεσή της.