Οι υπαινιγμοί της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου για τους βουλευτές της ΝΔ που απουσίαζαν από την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, όπου εγκρίθηκε η νέα διοίκηση της ΕΡΤ, προκάλεσαν άγριο καβγά με τον προκάτοχό της Ευ. Μεϊμαράκη να την εγκαλεί για προσβλητική και απαξιωτική στάση έναντι των βουλευτών. Ο άγριος καβγάς ξέσπασε στην συνεδρίαση της ίδιας επιτροπής στην οποία είχε κληθεί άλλοτε πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για το σκάνδαλο της Siemens Σ. Βαλυράκης. Όλα ξεκίνησαν από την μομφή της κυρίας Κωνσταντοπούλου ότι «εχθές περιμέναμε με τις ώρες αυτούς που επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν και εξηφανίσθησαν» (από την συνεδρίαση για την ΕΡΤ είχαν αποχωρήσει και δεν επανήλθαν ο κ. Μεϊμαράκης και η Όλγα Κεφαλογιάννη).

Η αναφορά της αυτή προκάλεσε την αντίδραση του πρώην Προέδρου της Βουλής ο οποίος της είπε ότι είναι προσβλητική και ότι τέσσερις φορές της είχε ζητήσει να ενημερώσει τους βουλευτές τι ώρα θα τελείωνε η συνεδρίαση (σ.σ. η οποία διήρκεσε 10 ώρες), χωρίς να λάβει απάντηση και ότι για αυτό τον λόγο αποχώρησε. «Εδώ δεν είναι να κάνουμε ό,τι θέλουμε ο καθένας και ιδιαίτερα εσείς», της είπε ο κ. Μεϊμαράκης εμφανώς ενοχλημένος από τις αιχμές της. «Με προσβάλλατε προσωπικά», της είπε εκείνος προειδοποιώντας ότι θα ξαναφύγει αν δεν κάνει γνωστή στους βουλευτές την ώρα λήξης της συνεδρίασης. «Δεν σας έχω δώσει το λόγο», του έλεγε και του ξανάλεγε η Πρόεδρος της Βουλής ενώ εκείνος της απάντησε: «Δεν θα πάρω την άδειά σας για να μιλήσω».

«Αυτό τον τρόπο που τον μάθατε;», τον ρώτησε η Πρόεδρος της Βουλής εμφανώς ενοχλημένη και εκείνος της απάντησε: «Είναι γαϊδουριά να μας αφήνετε δυο ώρες και χθες και σήμερα και κατά σύστημα. Είναι γαϊδουριά να μην μας λέτε τι ώρα θα τελειώνουμε». Και πρόσθεσε: «Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι συμπεριφορά προέδρου που θέλει οι βουλευτές να την σεβόμαστε και να μην υψώνουμε το τόνο».

«Σαν γαϊδούρι είμαι εδώ και περιμένω και μας κάνετε και παρατήρηση», της είπε εξοργισμένος ο κ. Μεϊμαράκης, προσθέτοντας ότι «επειδή δεν έχετε ωράρια οφείλετε να μας πείτε τι ώρα θα ολοκληρωθεί η συνεδρίαση και δεν θα προσαρμοστούμε στα δικά σας ωράρια». Η κυρία Κωνσταντοπούλου του αντέτεινε: «Θα οφείλατε να μιλάτε με μεγαλύτερο αυτοπεριορισμό και αυτοσυγκράτηση και να μετέρχεστε κοινοβουλευτικές εκφράσεις και όχι αντικοινοβουλευτικές».

«Δεν δέχομαι μαθήματα από εσάς», της φώναζε εκείνος τονίζοντάς της ότι ο ίδιος ως Πρόεδρος της Βουλής δεν έστηνε ποτέ τους βουλευτές. «Δεν έχετε το λόγο», του επαναλάμβανε η κυρία Κωνσταντοπούλου και ο κ. Μεϊμαράκης της είπε: «Αφήστε τα αυτά εσείς σε μένα ΄΄δεν έχω το λόγο΄΄. Με έχετε σαν ζώο και περιμένω δυο ώρες την κυρία Πρόεδρο. Άντε μπράβο»! «Προσβληθήκατε ως έχων τη μύγα και από δημοσιεύματα που αναφέρθηκαν στην χθεσινή σας απουσία», σχολίασε η κυρία Κωνσταντοπούλου και εκείνος απάντησε: «Καμία μύγα. Συνειδητά απείχα όπως θα απέχω και σήμερα αν δεν πείτε την ώρα. Εσείς κάνατε τούμπα και από ΄΄όχι΄΄ ψηφίσατε ΄΄παρούσα΄΄», της είπε σχετικά με την στάση της όσον αφορά την υποψηφιότητα του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ Λ. Ταγματάρχη. «Την κάνατε γυριστή. Και δεν είναι η μόνη φορά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

«Εκτίθεστε όταν μετέρχεστε τέτοια συμπεριφορά», αντέτεινε η Πρόεδρος ενώ ο προκάτοχός της είπε: «Όποια συμπεριφορά δείχνετε αυτή θα εισπράττετε. Να ήσασταν εδώ στην ώρα σας». Ο καβγάς πήρε και άλλη διάσταση καθώς η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι «η υπόθεση Ζήμενς εξάπτει κάποιους…», με τον βουλευτή της ΝΔ Ι. Τραγάκη να διερωτάται: «Θέλετε να μας κάνετε να αποχωρήσουμε; Αν θέλετε αποχωρούμε». Ενώ εκείνη του είπε: «Αν επιδιώκετε να σας κάνω να αποχωρήσετε δεν θα σας κάνω τη χάρη».

Η αντιπαράθεση με τον κ. Μεϊμαράκη δεν είχε happy end. Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής της είπε χαρακτηριστικά: «Μόλις με σέβεστε θα σας σέβομαι, μόλις μου γελάτε θα σας γελάω». «Εγώ θα σας γελάω πάντα ακόμα και όταν μου προκαλούν γέλιο αυτά που λέτε!», του απάντησε η κυρία Κωνσταντοπούλου και εκείνος της είπε: «Συνεχίζετε να με προσβάλλετε. Δεν αξίζετε!».