Μια αποδεκτή συμφωνία εύχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να φέρει η κυβέρνηση μιλώντας το πρωί στον ΑΝΤ1 αν και όπως είπε το πρόβλημα θα φανεί σε τρεις μήνες όταν θα έρθει αντιμέτωπη με το επόμενο μνημόνιο που θα υπογράψει.

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο βουλευτής της ΝΔ είπε:«εύχομαι να έρθει μια συμφωνία η οποία θα είναι αποδεκτή – δεν θα πω καλή, καλή συμφωνία δεν πρόκειται να υπάρξει- αλλά και αυτό δεν θα σας λύσει το πρόβλημα διότι σε τρεις μήνες από τώρα θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα του επόμενου μνημονίου, του επόμενου προγράμματος το οποίο διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας τώρα ότι δεν θα υπογράψετε πλην όμως πρέπει να λέμε και κάποιες αλήθειες ότι αν η χώρα δεν μπορεί να δανειστεί από τις αγορές, που δεν μπορεί να δανειστεί για τους επόμενους 12-18 μήνες θα αναγκαστεί να καταφύγει σε τρίτο πρόγραμμα», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ο Κ. Μητσοτάκης πρόσθεσε: «Οι όροι του προγράμματος που θα έπρεπε κάποια στιγμή να τους διαμορφώσουμε εμείς και να κάτσουμε κάτω να κάνουμε μια σοβαρή κουβέντα για το τι θέλουμε, τι θέλουμε να κάνουμε στο φορολογικό, τι θέλουμε να κάνουμε στα αναπτυξιακά, αυτή η κουβέντα δεν γίνεται. Αντ’ αυτού βλέπουμε σόου επικοινωνιακά όπως αυτό το οποίο είδαμε χθες στη Βουλή όταν η πραγματική οικονομία ματώνει».

Για το τι θα πράξει η ΝΔ με τη συμφωνία ανέφερε: «Εμείς λέμε εξ αρχής ότι δεν μπορούμε να τοποθετηθούμε για τη λεπτομέρεια μιας συμφωνίας αν δεν την έχουμε δει. Αυτό είναι αρκετά σαφές. Συμφωνία είναι καλύτερη από μη συμφωνία. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Μη συμφωνία είναι χρεοκοπία. Χρεοκοπία δεν τη θέλει κανείς. Από την άλλη, υπάρχουν συμφωνίες και συμφωνίες. Μπορεί κανείς να πει ότι εγώ θέλω να αυξήσω πολύ τους φόρους για να χρηματοδοτήσω ένα μεγαλύτερο Δημόσιο. Δεν συμφωνούμε σε αυτή τη λογική».